Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Eκδήλωση μνήμης για το μπλόκο του Δουργουτίου τον Αυγουστο του '44,Κυριακή 23 Σεπτέμβρη στις 6.30, Πλατεία Δουργουτίου,

Η επιτροπή Νέου Κόσμου - Κουκακίου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, σας καλεί στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη στις 6.30 στην πλατεία Δουργουτίου, εκδήλωση μνήμης για το μπλόκο του Δουργουτίου τον Αυγουστο του '44, μια ευκαιρία για να μιλήσουμε για την αντιφασιστική πάλη τότε και τώρα.
οι ομιλητές θα είναι ο Ιάσονας Χανδρινός, συγγραφέας του βιβλίου "Το τιμωρό χέρι του λαού: η δράση του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στην κατεχόμενη πρωτεύουσα 1942-44", κα ο Λέανδρος Μπόλαρης, συγγραφεας του βιβλίου "Αντίσταση, η επανάσταση που χάθηκε".

Αυτη η εκδήλωση αποφασίστηκε σαν συνέχεια της διαδήλωσης που είχε οργανωθεί πριν 3 εβδομάδες σαν απάντηση στις απανωτές δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στους Σύριους μετανάστες που μένουν στη γειτονιά μας. Μετά τη διαδήλωση, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν, αλλά και οι συλλήψεις μεταναστών από την αστυνομία, ιδιαίτερα μετά τις προσπάθειες των τελευταίων να οργανώνονται ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις και τον τρόμο.