Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ


ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

    «H συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωράει σε σκούπα κατά των δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων με τις άγριες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να αποπροσανατολίσει με ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και απαίτηση από τους Δήμους να στηρίξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στις περιοχές τους.
    Η πολιτική των άγριων περικοπών στη τελευταία περίοδο έχει σημάνει στέρηση στους Δήμους σε πόρους αναγκαίους σε περίοδο κρίσης για την στήριξη των φτωχότερων στρωμάτων και  των ανέργων, διάλυση υπηρεσιών όπως οι παιδικοί σταθμοί που οδηγούνται σε κλείσιμο, διάλυση δομών αλληλεγγύης, των σχολείων, σπρώξιμο για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και για ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων.
    Κι όμως οι Δημοτικές αρχές τηρούν πιστά τις μνημονιακές συνταγές λιτότητας με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις ενώ Δήμαρχοι όπως ο Γ.Καμίνης πρωτοστατούν στην επίθεση κατά των κινημάτων, των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων των συνδικάτων για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και μνημονίων. Κάνουν πλάτες στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και στηρίζουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου του Ν.Δένδια. Έβαλαν τα ΜΑΤ να σφραγίσουν την Αγορά της Κυψέλης για αν σταματήσουν την αυτόνομη δράση των τοπικών κινημάτων στην αλληλεγγύη και τον πολιτισμό.
    Την ίδια ώρα η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔΑ παζαρεύουν για ψίχουλα την ώρα που χρειάζεται να απαιτήσουν ανοιχτό προϋπολογισμό κατά της διευρυμένης φτώχειας, αυξημένους πόρους για να οργανωθούν μαζικά συσσίτια στα σχολεία, προσλήψεις και όχι απολύσεις για να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός, λεφτά για να ενισχυθεί η Βοήθεια στο Σπίτι, λεφτά για τους άστεγους.
    Ο μόνος τρόπος για να πετάξουμε τη θηλιά που σφίγγει στο λαιμό είναι να κόψουμε το γόρδιο δεσμό της πληρωμής του χρέους στη Τρόϊκα. Να απαιτήσουμε την ανατροπή των Μνημονίων, τη παύση πληρωμής του ληστρικού χρέους σε σύγκρουση με την καταστροφή που φέρνει η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Να προχωρήσουμε σε σύγκρουση με τις επιλογές της ΕΕ, με ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και το ευρώ, με εργατικό έλεγχο στους Δήμους και σε όλη τη παραγωγή. Να απαιτήσουμε να περάσουν οι Τράπεζες στο Δημόσιο κάτω από εργατικό έλεγχο ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των αναγκών των εργαζόμενων. Καμιά ιδιωτικοποίηση στην ΑΤΕ και το ΤΤ.
    Η συνέλευση της ΠΕΔΑ πρέπει να καλέσει τους εργαζόμενους στους Δήμους να συμπορευτούμε σε ένα αγώνα ρήξης και ανατροπής της αντεργατικής επίθεσης που προωθεί τώρα η συγκυβέρνησης με το νέο πρόγραμμα περικοπών 11,5 δις.
    Με καταλήψεις  στα Δημαρχεία και σε  πλατείες και απεργίες διαρκείας των εργαζόμενων, με μαζικό κάλεσμα για κινητοποιήσεις στις γειτονιές θα αναγκάσουμε την συγκυβέρνηση να υποχωρήσει η να φύγει.
    Να γυρίσουν ταυτόχρονα τη πλάτη στη συγκυβέρνηση που παίζει το χαρτί του ρατσισμού και να συνεργάζεται με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ενοχοποιώντας  τους μετανάστες για να κρύψει την αποτυχία ενός συστήματος που βουλιάζει στη κρίση. Η συνέλευση πρέπει να καλέσει σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 24 Αυγούστου στην Ομόνοια στις 6μμ.               
    Ας ξεκινήσει μια τέτοια κινητοποίηση άμεσα στις 28 Αυγούστου χωρίς άλλη καθυστέρηση με μεγάλο  σταθμό μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη όπου από κάθε Δήμο χρειάζεται να μπουν πούλμαν ώστε να τους πολιορκήσουμε και να στείλουμε το μήνυμα στην συγκυβέρνηση ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΚΟΠΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!

Πέτρος Κωνσταντίνου, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στη συνέλευση της ΠΕΔΑ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας με ην Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964