Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ , Η ΠΕΔΑ, Η ΚΕΔΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

Αθήνα 13/10/2011  ,   
                   ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
                -Καταδικάζουμε τις απειλές του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και τις παρεμβάσεις του Γ.Καμίνη κατά του δικαιώματος της απεργίας των εργαζόμενων στους Δήμους.
                - Καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και τα χαράτσια
                -Συμπαραστεκόμαστε στους  αγώνες των εργαζόμενων στους Δήμους και στη μεγάλη απεργία στις 19 Οκτώβρη προτείνω  να προχωρήσουμε σε κλείσιμο των υπηρεσιών του  Δήμου Αθηναίων και συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο.
                Για  άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το δημοκρατικό αίσθημα της πλειοψηφίας των δημοτών της Αθήνας με τι επιθέσεις του κατά των απεργών στους ΧΥΤΑ, σε πλήρη αντίθεση με τα εκατομμύρια των οργισμένων από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.
                Μπροστά στην επερχόμενη χρεοκοπία-«κούρεμα»  που θα συζητηθεί επίσημα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτώβρη  καλούμε σε κλιμάκωση των αγώνων με στόχο να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, την εργασιακή εφεδρεία-απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων, τα χαράτσια σε βάρος των μισθών και των συντάξεων, τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις-λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
                Είναι η ώρα για την ανατροπή ης κυβέρνησης και την οργάνωση των αγώνων από τα κάτω ώστε να επιβάλουμε τον εργατικό έλεγχο στις αποφάσεις που λαμβάνονται!
                Για να επιβάλουμε παύση πληρωμών του χρέους, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των Τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ευρώ, την απαγόρευση των απολύσεων, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, την φορολόγηση των καπιταλιστών, την στήριξη της δημόσιας παιδείας, πρόνοιας, κοινωνικής ασφάλισης.
                Δεν πιστεύουμε τα ψέματα της  κυβέρνηση ότι βαδίζουμε σε  μια «βελτίωση της Συμφωνίας της 21 Ιούλη» που τάχα θα ελαφρύνει τα βάρη του ελληνικού δημόσιου χρέους και ταυτόχρονα θα εγγυηθεί τις καταθέσεις στις τράπεζες και την πληρωμή μισθών και συντάξεων, χωρίς πρόσθετα μέτρα πέρα από τις ήδη γνωστές επιθέσεις.
                Η αλήθεια είναι ότι ένα «κούρεμα» γύρω στο 50% που ετοιμάζουν όλοι αυτοί θα σημάνει ότι ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος περνάει κατ’ ευθείαν στα χέρια της Τρόικας, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται σε χρεοκοπία, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται με λεηλασία τύπου Ανατολικής Ευρώπης μετά το 1989 και η ανεργία και η υποτίμηση μισθών θα χτυπήσουν επίπεδα Αργεντινής μετά το 2001.
                Στους ΟΤΑ η επίθεση απαξιώνει τις υπηρεσίες με τις μαζικές απολύσεις των συμβασιούχων, με την επερχόμενη αποψίλωση θέσεων εργασίας λόγω εφεδρείας, με την συγχώνευση οργανισμών και νομικών προσώπων με ένταξη σε διευθύνσεις που θα διευκολύνουν τα κυβερνητικά σχέδια και θα εμποδίσουν τα όποια ψήγματα ελέγχου εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων στην άσκηση της διαχείρισης. Τέτοια σχέδια εξυφαίνει η Δημοτική Αρχή Γ.Καμίνη πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων προωθώντας ένα συρρικνωμένο σε προσωπικό οργανισμό του Δήμου Αθήνας στα πλαίσια της προσαρμογής στον Καλλικράτη. Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλει πεισματικά τις επιχορηγήσεις στους Δήμους, η Δημοτική Αρχή προσαρμόζεται με νέο δανεισμό!
                Καλούμε τους εργαζόμενους με δυναμικές κινητοποιήσεις, απεργίες και καταλήψεις να διασώσουν τις υπηρεσίες του Δήμου από το σφαγείο κυβέρνησης-Τρόικας-ΔΝΤ και την στήριξη του Δημάρχου σε αυτά τα σχέδια με την προώθηση ενός οργανισμού κομμένου και ραμμένου σε αυτές τις συνταγές.
                Χαιρετίζουμε το απεργιακό κύμα και τις καταλήψεις Υπουργείων, Οργανισμών, Δήμων και ΧΥΤΑ, την κατάληψη των εργαζόμενων της ΔΕΗ παρεμποδίζοντας την επιβολή του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω λογαριασμών της επιχείρησης.»