Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ 1000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Σε ένα μακελειό σε βάρος των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων του Δήμου της Αθήνας εξελίσσεται η βιομηχανία έκδοσης αρνητικών αποφάσεων στα Δικαστήρια με αποτέλεσμα πάνω από 630 να οδηγούνται σε απόλυση ενώ τις επόμενες μέρες ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει  τις 1000!
Με τις απολύσεις αυτές η κυβέρνηση καταφέρνει ένα συντριπτικό χτύπημα σε βάρος των υπηρεσιών του Δήμου για να ανοίξει έτσι το δρόμο σε ιδιώτες. Υλοποιείται μέσω Δικαστηρίων το Μνημόνιο στο βωμό του οποίου θυσιάζονται 34.000 θέσεις εργασίας στους Δήμους.
Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης προωθεί τη πολιτική των απολύσεων επικαλούμενος τη νομιμότητα των αποφάσεων μιας κυβέρνησης που αντιμετωπίζει τη λαϊκή κατακραυγή, τις μαζικές Γενικές Απεργίες, την πολυήμερη πολιορκία στο Σύνταγμα. Η απονομιμοποίηση των πολιτικών του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου δεν αφορά τους σχεδιασμούς του Δημάρχου Αθήνας που επενδύει στις πολιτικές «ασφάλειας και φόβου» της κυβέρνησης μετατρεπόμενος σε φερέφωνο του Χ.Παπουτσή χωρίς ντροπή. Αποκαλύπτεται όμως καθημερινά και περίτρανα ότι οι διαβόητες μυστικές συμφωνίες για το «ιστορικό και εμπορικό κέντρο» της Αθήνας αποτελούν ένα άλλοθι για την χυδαία κυβερνητική ρατσιστική και κατασταλτική εκστρατεία που στοχοποιώντας πότε τους μετανάστες ως εγκληματίες  και πότε την αντιστεκόμενη νεολαία ως κουκουλοφόρους προσφέρει επιχειρήματα για τον αποπροσανατολισμό της οργής από τα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εμφανίζεται να «διεκδικεί» να διατηρηθούν για λόγους «έκτακτης κατάστασης» οι θέσεις ορισμένου αριθμού συμβασιούχων λες και οι οδηγοί στα απορριμματοφόρα, οι εργαζόμενοι στα Ιατρεία, στη Υπηρεσία Αλλοδαπών που ξεκληρίζεται ολοκληρωτικά εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Καλούμε τα σωματεία εργαζόμενων να διακόψουν το διάλογο-παρωδία με το Δήμαρχο που οδήγησε στη κατακρεούργηση των θέσεων εργασίας και να οργανώσουν απεργίες και καταλήψεις ώστε να μην απολυθεί κανένας και καμία. Η μετακύλιση των συμβασιούχων σε διμηνίτες θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το μέτωπο έστω και αν προσωρινά κρατάει τους συμβασιούχους στη δουλειά. Ωστόσο και αυτό είναι ακόμη σε ερωτηματικό αφού θα εξαρτηθεί από την διάθεση της επιτρόπου!
Μόνο έτσι θα υπερασπίσουμε τις θέσεις εργασίας, θα διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες. Είναι ώρα να ξαναπιάσουμε τη σκυτάλη της μεγάλης κατάληψης του Δημαρχείου ώστε να οργανώσουμε τη αντίσταση στις απολύσεις και να συντονιστούμε με όλους τους εργαζόμενους που θα βρεθούν μπροστά στη λαιμητόμο των απολύσεων.