Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

«ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΟΥΝ.»


Αθήνα 2/1/2011
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθηναίων:

«ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΟΥΝ.»


Η εφαρμογή του Καλλικράτη και του Μνημονίου στην αυτοδιοίκηση και στις περιφέρειες από τη κυβέρνηση με την στήριξη των εκλεγμένων Δημάρχων και περιφερειαρχών μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Τα εκλογικά αποτελέσματα άλλωστε έστειλαν μήνυμα καταδίκης και απόρριψης αυτών των επιλογών σε μια περίοδο που το εργατικό κίνημα αντιστάθηκε στα μέτρα του Μνημόνιου-ΕΕ-ΔΝΤ. Αντιστάθηκε στις επιλογές  κατεδάφισης των  κατακτήσεων των εργαζόμενων αλλά και των ίδιων των δομών  κοινωνικών υπηρεσιών και πρόνοιας που έχουν ανάγκη εκατομμύρια εργαζόμενοι και εργαζόμενες, ντόπιοι και μετανάστες.
Συνεχίζουν να αντιστέκονται οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικοποιήσεις στη καθαριότητα και στην εκχώρηση της διαχείρισης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα και εργολάβους από τη Φυλή μέχρι τη Κερατέα. Αντιστέκονται στις απολύσεις συμβασιούχων που διαλύουν τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αντιστέκονται οι εργαζόμενοι και η νεολαία στα ρατσιστικά πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.
Ο ρόλος μας ως εκλεγμένων εκπροσώπων είναι να στηρίξουμε αταλάντευτα αυτές τους αγώνες και να αναπτύξουμε παραπέρα την αντίσταση ώστε να μην φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας.
Για να καταργηθεί το χρέος προς τους Τραπεζίτες και όχι να γίνει θηλιά σε βάρος των κατακτήσεων και των διεκδικήσεων μας. Γι αυτό υποστηρίζουμε την ανυπακοή στην εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων, την κατάργηση των δημοτικών τελών και όχι την αύξηση της φορομπηξίας .
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΟΥΝ.
Θα βρεθούμε άμεσα στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων!
Γι αυτό θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τους αγώνες και να απαιτούμε τον συντονισμό και την κλιμάκωση τους για να ανατραπεί η κυβερνητική επίθεση. Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων για να μην απολυθεί κανένας, για μονιμοποίηση όλων. Στηρίζουμε τον αγώνα για δημόσια συγκοινωνία ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και τον αγώνα για να μην κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία με τις περικοπές και τις; συγχωνεύσεις του Καλλικράτη. Καλούμε σε συμμετοχή στο αντιρατσιστική αντιφασιστική κινητοποίηση στις 15 Γενάρη για να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα  ντόπιων και μεταναστών, για να μην γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι για τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές.
Ο αγώνας για την αντικαπιταλιστική ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ θα δοθεί στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς, σπουδών καθώς και στις γειτονιές και  θα σταθούν ανυποχώρητοι απέναντι στους νέους διαχειριστές, Δημάρχους και περιφερειάρχες που θα στηρίξουν το Μνημόνιο και τον Καλλικράτη.