Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο νεκρός άστεγος στους Αμπελοκήπους, θύμα των δολοφονικών περικοπών των Μνημονίων




Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 

Ο νεκρός άστεγος στους Αμπελοκήπους, θύμα των δολοφονικών περικοπών των Μνημονίων



 Οι εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων που οδήγησαν στην εγκατάλειψη των άστεγων στην μοίρα τους είναι υπεύθυνες για την απώλεια της ζωής του άστεγου στους Αμπελοκήπους με φρικιαστικό τρόπο. Κάηκε ζωντανός στην προσπάθεια του να ζεσταθεί.
Η ανεπάρκεια των δομών του Δήμου της Αθήνας με την έλλειψη χώρων φιλοξενίας και προσωπικού για τους άστεγους δεν διορθώνεται με ενέσεις βοήθειας από ΜΚΟ διαιωνίζοντας την.
Η διάλυση των δομών περίθαλψης του κράτους με την επιδρομή των Μνημονίων για χάρη της αποπληρωμής του χρέους,  μετέτρεψαν σε «βάρος» φτωχούς ανθρώπους, άστεγους,  ασθενείς που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Κυριολεκτικά πετάχτηκαν στους δρόμους για να επιβιώνουν όπως τα αδέσποτα.
Η ανθρωπιστική κρίση δεν επιδέχεται αργόσυρτες λύσεις αλλά άμεσες παρεμβάσεις. Η νέα κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Είναι, ώρα να επεκταθούν οι δομές των δήμων με έκτακτη επιχορήγηση και προσλήψεις προσωπικού.
Είναι τραγικό ο Δήμος της Αθήνας να εκδίδει ανακοινώσεις όπως την πρόσφατη που αναφέρεται περιγράφει τις πολλές απόπειρες αν πειστεί ο του συγκεκριμένος άστεγος να βρει προσωρινή στέγη λόγω κρύου. Ο αδικοχαμένος άστεγος δεν φέρει την ευθύνη του θανάτου του, ένοχες είναι οι δολοφονικές πολιτικές των περικοπών που θα πρέπει αν πάρουν τέλος, όχι με τα μπαλώματα των ΜΚΟ, αλλά με ισχυροποίηση των υπηρεσιών και του ΚΥΑΔΑ.
Είναι καιρός να ξηλώσουμε τα Μνημόνια που σπέρνουν τη φτώχεια και το θάνατο, να διαγράψουμε το χρέος, να δυναμώσουμε τις κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες .
 Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού Συμβούλου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας