Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Πολιτικός όρκος αγώνα δημοτικού συμβούλου Π.Κωνσταντίνου και καταγγελία για αστυνομική επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση



Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία  στις γειτονιές της Αθήνας:

«Η σημερινή ορκωμοσία στο Δήμο της Αθήνας έδειξε ότι ο Καμίνης θα τηρήσει την ίδια φιλοκυβερνητική μνημονιακή ρότα. Το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να κτίσουμε ένα κίνημα αντίστασης , ελπίδας και εναλλακτικής αντικαπιταλιστικής διεξόδου στηριγμένης στις μάχες του εργατικού, του φοιτητικού, του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, του αντιπολεμικού κινήματος, του κινήματος υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων και των γειτονιών μας.
Καταγγέλλω την απροκάλυπτη κάλυψη της Αστυνομίας στη νεοναζιστική παραμάζωξη, την κάλυψη που τους έδωσαν να παριστάνουν τους μπράβους στη πόρτα. Έφτασαν όμως να ξυλοφορτώσουν την φοιτήτρια των ΤΕΙ Δ.Χριστοπούλου, παρενοχλώντας τη αντιφασιστική πορεία που βάδισε προς την Ομόνοια.

Μέσα στην ορκωμοσία προχώρησα στη παρακάτω δήλωση-πολιτκό όρκο αγώνα:

ΔΗΛΩΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ ΑΓΩΝΑ
 ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
“Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου
ότι θα αγωνίζομαι για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

Για μια κοινωνία κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων, απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα,τον πόλεμο και την εκμετάλλευση, με πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους. Για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις φυλής, φύλου, έθνους και θρησκείας.

70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή, τιμώντας τους νεκρούς της Αντίστασης, τιμώντας τον Παύλο Φύσσα, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τον Σαχζάτ Λουκμάν, θα αγωνίζομαι για μια πόλη με δημοκρατία, ελευθερία, αλληλεγγύη, χωρίς νεοναζί  και ρατσισμό”.