Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΜΙΝΗ.ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΜΙΝΗ.ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

         Τους τελευταίους μήνες, η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κ. Καμίνη, έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια να περάσει η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης από τα χέρια των κατοίκων στο Δήμο. Η επίσημη δικαιολογία είναι  μια κενή λόγου απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον σε αυτήν δεν περιγράφονται καν οι στόχοι και οι επιδιώξεις του Δήμου για το συγκεκριμένο χώρο. Αποκορύφωμα αυτού του συντονισμένου σχεδίου αποτέλεσε η επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Αυγούστου, που με εντολή του Δήμαρχου Αθήνας Καμίνη, επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη λειτουργία  της  Αγοράς , βάζοντας λουκέτο και απαγορεύοντας την είσοδο σε αυτήν των  βιοκαλλιεργητών στην προγραμματισμένη βδομαδιάτικη Λαϊκή Αγορά των προϊόντων τους.
      Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, λειτουργώντας με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής ως ανοιχτός αυτοδιαχειριζόμενος και αντιεμπορικός χώρος, στα 6 χρόνια λειτουργίας της, έχει φιλοξενήσει πάνω από 600 πολιτιστικές εκδηλώσεις ( θέατρο, μουσικά δρώμενα, συναυλίες, εκθέσεις ζωγρφικής, συλλογικές κουζίνες, εκδηλώσεις δημοσίων σχολείων, χαριστικό παζάρι κ.τ. λ .)
        Ο δήμος επιδιώκει  μια Αγορά κλειστή και απονεκρωμένη. Θέλει την Αγορά γραφεία αφυδατωμένα από οποιαδήποτε συλλογική δημιουργία. Ο πολιτισμός τους είναι με αριθμό πρωτοκόλλου και χαράτσι. Θέλει ένα κέντρο για να ενορχηστρώνει ακόμα πιο οργανωμένα τα κυνηγητά εναντίον των μεταναστών, ένα κέντρο για να υποθάλπει με μεγαλύτερη ευχέρεια τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
        Εμείς είμαστε εδώ και δηλώνουμε πώς θα πάμε κόντρα σε αυτά τα σχέδια του Δήμου και του δημάρχου Καμίνη.  Θέλουμε μια Αγορά των κατοίκων, που θα αποφασίζουν μόνοι τους για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα παρέχονται (δωρεάν όπως τόσα χρόνια) στους δημότες και τους εργαζόμενους κατοίκους της περιοχής. Ένα ζωντανό κύτταρο άμεσης δημοκρατίας, αυτοδιαχείρισης και αλληλεγγύης. Ένας ελεύθερος χώρος έκφρασης, ζύμωσης και σύνθεσης των απόψεων εργαζομένων και κατοίκων. Ένα κέντρο αγώνα για οποιαδήποτε εργατική, νεολαιίστικη και πολιτιστική συλλογικότητα  που αντιστέκεται στη σύγχρονη πραγματικότητα, αυτήν που προωθεί και η δημοτική αρχή, μαζί με τους Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ .
         Δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που πληρώνουν αλόγιστα χαράτσια σε ένα δήμο που δε μας προσφέρει τις βασικές παροχές διαβίωσης ( καλύτερος φωτισμός, δρόμοι, χώρους πράσινου ). Δε θα αφήσουμε τα λεφτά από τα υπέρμετρα δημοτικά τέλη να σπαταλούνται σε σχέδια τύπου «Ξένιος Ζευς» και κέντρα συγκέντρωσης. Παλεύουμε για ακόμα περισσότερα σχολεία και παιδικούς σταθμούς (αυτούς που κλείνει με πολιτική επιλογή ο Δήμος, πιστός ακόλουθος της Τρόικα και των δοσίλογων κυβερνώντων),  σχολεία που θα χωράνε όλα τα παιδιά των εργαζόμενων συμπολιτών μας, Ελλήνων και αλλοδαπών.
           Στη δημοτική αγορά που κρατά κλειδαμπαρωμένη ο Δήμος, με τα ΜΑΤ, υπήρχαν και δρούσαν όλες αυτές οι συλλογικότητες που, προφανώς έρχονται σε σύγκρουση με τις κυρίαρχες πολιτικές, αυτές που μας θέλουν σκυφτούς, πεινασμένους και υποτακτικούς.

  • Καταγγέλλουμε την επέμβαση των ΜΑΤ και το λουκέτο στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.
  • Επιδιώκουμε το άνοιγμα της Αγοράς και την επιστροφή της στη συνέλευση των κατοίκων. Για το λόγο αυτό καλούμε τους κατοίκους της Κυψέλης να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Να υπερασπιστούν το χώρο που αγκάλιασαν τόσα χρόνια με την παρουσία και τις δράσεις τους.
  • Μαζεύουμε υπογραφές στο ψήφισμα συμπαράστασης της συνέλευσης της αγοράς.
  • Τα αυτοοργανωμένα συλλογικά εγχειρήματα και δράσεις αποτελούν τη μοναδική διέξοδο στην πάλη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής που φέρνει.