Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης να στηρίξει τους αγώνες στο Σύνταγμα και όχι την κυβέρνηση του Μνημόνιου και του Μεσοπρόθεσμου

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ο συκοφαντικός χαρακτηρισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου του κινήματος της Πλατείας Συντάγματος ως  «τοποθέτηση τσαντιριών» προετοιμάζει μια νέα επίθεση ενάντια στο  κίνημα που συνεχίζει να απαιτεί την κατάργηση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, συνεχίζει να υπερασπίζεται δικαιώματα και ελευθερίες που κατακρεουργούνται . Η συνέχιση των λαϊκών συνελεύσεων και των άλλων εκδηλώσεων στη Πλατεία Συντάγματος έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης .
 Η απέχθεια των πλούσιων για τα τσαντίρια που στήνουν οι φτωχοί δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Αν ήμασταν εμίρηδες και στήναμε με fast track κανένα πύργο θα μας ανοίγανε σαμπάνιες, τώρα όμως μας ανοίγουν κεφάλια τα ΜΑΤ γιατί στήνουμε σκηνές διαμαρτυρίας!
Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης αντί  να στη ρίξει τις εκδηλώσεις στο Σύνταγμα συστρατεύεται διαρκώς με τις επιχειρήσεις της κυβέρνησης για να κλείσουν οι κινητοποιήσεις κατά του Μνημόνιου και του Μεσοπρόθεσμου, μέτρα που άλλωστε αρνήθηκε ο ίδιος να συζητηθούν καν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ποτέ δεν παρείχε στήριξη στο κίνημα των Πλατειών. Αντίθετα στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης που απαξιώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, οδηγούν σε απολύσεις εργαζόμενων και ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση τομέων όπως στη καθαριότητα.
Η «επίθεση διαλόγου» μετά την επίθεση χημικών των ΜΑΤ προετοιμάζει μια εκκένωση της Πλατείας στο όνομα της αναβάθμισης του τουρισμού. Όταν όμως κλείνουν ξενοδοχεία, απολύεται προσωπικό η οι ξενοδόχοι ζητάνε συμβάσεις με μισθούς πείνας δεν επεμβαίνουν ούτε οι δημοτικοί άρχοντες ούτε οι περιφερειάρχες. Επιτέλους, η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι το μακρύ χέρι των πλούσιων μεγαλοεμπόρων και των μεγαλοξενοδόχων. Ο αγώνας ενάντια στα μέτρα τηςε κυβέρνησης είναι αγώνας ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών. Για ποιο τουρισμό άλλωστε μιλάνε όταν πάνω από 60% των εργαζόμενων εφέτος δεν πρόκειται να πάνε διακοπές;
Είναι καιρός ο Δήμαρχος Αθήνας να σταματήσει να στηρίζει τα σχέδια καταστολής και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις ενάντια σ το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Η προσφορά «καλών υπηρεσιών» νόμου και τάξης από τον τέως Συνήγορο του Πολίτη είτε  κατά των μεταναστών είτε κατά των διαδηλωτών αποτελεί μελανό στίγμα του νέου Δημάρχου Γ.Καμίνη  που υποσχέθηκε άλλο ύφος από τον  προκάτοχο του Νικήτα Κακλαμάνη.
Να στηρίξουμε λοιπόν την συνέχιση των αγώνων , των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα με πρώτο βήμα την επιτυχία των συνελεύσεων  στο Σύνταγμα το σαββατοκύριακο και την εκδήλωση στη Τεχνόπολη ο στο Γκάζι ενάντια στο ρατσισμό και τους νεοναζί την Κυριακή 10 Ιούλη.