Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Συνεδρίαση Πέμπτης 13/2/2014 του Δημοτικού συμβουλίου Αθήνας
Στα προ ημερησίας ζητήματα έβαλα τα παρακάτω με απαντήσεις όπου υπήρξαν:
Η ΓΑΔΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ»

Έγγραφο της ΓΑΔΑ που καλεί τα τοπικά αστυνομικά τμήματα να επισκεφθούν τους διευθυντές σχολείων και να ζητήσουν ενημέρωση για τυχόν προβλήματα στα σχολεία τους!  Πρόκειται για κλιμάκωση της αστυνόμευσης και ενεργοποίηση του ασφαλίτικου μηχανισμού καταστολής κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων και της συνδικαλιστικής δράσης.
Ο κ Λαμπρακάκης, αντιδήμαρχος παιδείας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό αλλά ο ίδιος έχει ζητήσει να περιπολούν ομάδες ΔΙΑΣ και η αστυνομία γύρω από τα σχολεία «διότι γίνονται καταστροφές» Δεν απάντησε βέβαια τι ζητάνε σε σχέση με σχολικούς φύλακες για τα σχολεία.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ –ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Η κατάθεση τροπολογία για κατάργηση του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών και των ομογενών συνιστά ρατσιστικό δώρο της κυβέρνησης Σαμαρά στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ζητάμε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους μετανάστες και τους ομογενείς που διαμένουν μόνιμα στη χώρα. Ζητάμε ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών. Ιδιαίτερα για τους ομογενείς είναι διπλή η κοροϊδία. Πρώτα τους έκοψαν τα επιδόματα απορίας και τώρα την ψήφο.
Η Μαρία Κουβέλη, πρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών υποστήριξε επίσης ότι πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να προβάλει τη θέση του υπέρ της ψήφου των μεταναστών.

ΛΑΤΕΡΝΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ  ΔΕΝΔΙΑ!

Κατήγγειλα την σύλληψη του Νίκου Κανελλόπουλου από αστυνομικούς με πρόσχημα την επαιτεία. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος γυρνάει με τη λατέρνα του στο κέντρο της Αθήνας! Η αστυνομία του Δένδια τον μάζεψε αλλά και οι υπηρεσίες του Δήμου του απάντησαν στο αίτημα για άδεια  «ότι δεν υπάρχει σχετική πρόνοια από το νόμο»!  Υπάρχουν όλες και όλες δέκα λατέρνες στην Ελλάδα!
Οι αστυνομικοί του Δένδια δεν έχουν υπόψη τους τι σημαίνουν οι λατέρνες στους δρόμους της Αθήνας!
Ο Γενικός Γραμματέας Θ.Λιβάνιος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει κανονιστική διάταξη και θα έρθει να ψηφιστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να ψηφιστεί.

 Η ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΗΣ  ΚΥΡΙΑΣ ΓΟΥΙΝ

Η Δωρήτρια προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να πάρει πίσω τη δωρεά της μετά την αθέτηση από τον Δήμο των δεσμεύσεων για ευζωία των ζώων. Το σκάνδαλο όμως πήρε διστάσεις λόγω της εμπλοκής της ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΕΚΑΤΗ» η οποία διέλυσε την λειτουργία του καταφύγιου.
Κατήγγειλα τόσο τη σύναψη του Συμφώνου με το Δήμο με το ποσό των 120.000 ευρώ, όσο και τη σύναψη δεύτερης συμφωνίας με άλλη ΚΟΙΝΣΕΠ με το όνομα BOSS για 130.000 ευρώ η οποία αγνοείται(!) ως διαδικασία.
Ανέδειξα το γεγονός των συμβάσεων δουλείας. ΚΑΝΕΝΑΣ από τους εργαζόμενους δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ ενώ όπως κατήγγειλε η κ. Λιοδάκη πέρασαν από εκεί πάνω από 20(!) εργαζόμενοι όλοι απλήρωτοι με αποτέλεσμα τη κατάρρευση του καταφύγιου.
Αποφασίστηκε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε να προτείνει μέτρα , ανάμεσα τους και η κατάργηση της συμφωνίας με την ΕΚΑΤΗ. Την πρότεινε ο Ν.Σοφιανός και πρόεδρος θα είναι η Ε.Πορτάλιου.

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Έβαλα ζήτημα να υπάρξει έλεγχος στα σχολικά κτίρια μετά τους σεισμούς της Κεφαλονιάς με άμεσο τρόπο. Το είχε βάλει επίσης ο Ν.Σοφιανός.

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Μετ έφερα το αίτημα του Συλλόγου «να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απαλλοτρίωσης  των 3 στρεμμάτων για πράσινο (κατάθεση αντίστοιχου ποσού) σύμφωνα με την απόφαση 2052/19-11-2007. Η απόφαση του Πρωτοδικείου 405/20-08-2013 προέβλεπε 300 ευρώ ανά τ.μ.


 Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας