Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Φασιστική επίθεση στα Γραφεία της Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας με απειλές κατά του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου


    -ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Αθήνα
    Φασιστική επίθεση στα Γραφεία της Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας με απειλές κατά του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου
    Φασιστοειδή προερχόμενα από το χώρο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε επίθεση στο Γραφείο της δημοτικής κίνησης « Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας»  στην Αιόλου 47. Το γραφείο στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου Αθήνας και  έχει παραχωρηθεί στην κίνηση  μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010, όταν εξελέγη δημοτικός  σύμβουλος ο Πέτρος Κωνσταντίνου.
    Τα φασιστοειδή άφησαν τα εμετικά συνθήματα τους με σπρέυ και με την απειλή «Πέτρο ήρθαμε». Η  αλήθεια είναι ότι ήρθαν μέσα στα σκοτάδια σαν ζόμπι που δεν μπορούν να αντικρίσουν το φώς, σαν μια συμμορία της νύχτας. Έχουν επιλέξει τα νυχτερινά χτυπήματα πότε σε στέκια και γραφεία οργανώσεων της αριστεράς και πότε κατά μεταναστών διότι το αντιφασιστικό κίνημα τους έχει απομονώσει.
     Έχουν δώσει άλλωστε πολλά διαπιστευτήρια ότι στηρίζουν τη κυβέρνηση και τους Τραπεζίτες, όπως πρόσφατα στήριξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ, την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, τις φοροαπαλλαγές στους φίλους τους  εφοπλιστές ,την ώρα που Οι Εργαζόμενοι και η νεολαία πληρώνουν δυσβάσταχτα χαράτσια.
    Φαίνεται ότι εγκαινιάζουν τη προεκλογική τους εκστρατεία για τον Δήμο της Αθήνας με φασιστικές επιθέσεις και απειλές κατά της αριστεράς. Αλώστε και στις προηγούμενες εκλογές είχαν επιτεθεί σε υποψηφίους της αριστεράς.
    Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας έχει στηρίξει αταλάντευτα τους αγώνες των εργαζόμενων τόσο των συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας, όσο και όλους τους εργαζόμενους  με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα του μνημονίου που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία, τις περικοπές στην παιδεία και την υγεία, που ξεσπιτώνουν κόσμο και τον στέλνουν να ζει στα παγκάκια και τα συσσίτια.
    Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ έχουν συγκρουστεί με την ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων που αναζητά στους μετανάστες τον αποδιοπομπαίο τράγο για τη χρεοκοπία των πολιτικών των μνημονίων. Διαδηλώσαμε ενάντια  στις επιθέσεις και τα μαχαιρώματα των χρυσαυγιτών στις γειτονιές,  τα πογκρόμ της Αστυνομίας και την συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη Χρυσή Αυγή. Είναι η δύναμη που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ενάντια στις πολιτικές ρατσισμού και καταστολής των κυβερνήσεων και για τις οποίες τα φασιστοειδή τρέχουν να δώσουν στήριξη επιτιθέμενο κατά των συνδικάτων και αγωνιστών της αριστεράς.
    Οι φασίστες δεν κατάφεραν να χτίσουν τάγματα εφόδου στις γειτονιές μετά την μαζική κινητοποίηση χιλιάδων στις γειτονιές, κινητοποίηση που κορυφώθηκε στις 19 Γενάρη στη κινητοποίηση «Αθήνα-πόλη αντιφασιστική».
    Καμιά φασιστική τρομοκρατία δεν μας σταματά. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ για να σώσουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στο πλευρό των εργαζομένων στους Δήμους ενάντια στις απολύσεις, στο πλευρό  των εκπαιδευτικών για να σώσουμε τα σχολεία της γειτονιάς, στο πλευρό  των εργαζομένων στη Πολυκλινική, το Γενικό Πατησίων, τη Παμμακάριστο, τα ΙΚΑ για να μην κλείσουν.  Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων και τους φασίστες στο πλευρό του εργατικού κινήματος.
    Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, τις δημοτικές κινήσεις, τα κόμματα της αριστεράς και τα συνδικάτα να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές φασιστικές επιθέσεις.
Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

   -ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ