Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δήλωση Π. Κωνσταντίνου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας στη συνεδρίαση 16/5/2011

Η φασιστική πρόκληση της Χρυσής Αυγής που επιχείρησε σήμερα να συνεχίσει τα ρατσιστικά πογκρόμ κάνοντας επίδειξη δύναμης με πορεία στο Δημαρχείο της Αθήνας  και χυδαία δημαγωγία από το φύρερ της στο Δημοτικό Συμβούλιο ματαιώθηκε από την αντιφασιστική συγκέντρωση που την κάλεσαν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Ένωση Μεταναστών Εργατών,  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη στήριξη του δημοτικού συμβούλου της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου. Μετέφεραν τις επιθέσεις σε άλλα σημεία του κέντρου κάτω από τη ανοχή της ΕΛΑΣ.
Ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και λοστούς προσέγγισε την είσοδο του δημαρχείου ενώ η προκλητική περικύκλωση του δημοτικού συμβούλου της Ανταρσία όταν κλήθηκε να χαιρετίσει την αντιφασιστική συγκέντρωση ματαιώθηκε με παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απείλησαν μάλιστα την εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλο της Ανοιχτής Πόλης με χειρονομίες και κραυγές όπως «θα σου δείξουμε αύριο στη συνεδρίαση».
Η στάση του Δημάρχου Γ.Καμίνη παρά το ότι καταδίκασε τα φασιστικά πογκρόμ δεν αφήνει αμφιβολίες ότι ευθυγραμμίζεται με τη κυβερνητική πολιτική που στοχοποιεί τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο που εξοργίζεται και αντιστέκεται με απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την υποβάθμιση. Η έκκληση στη κυβέρνηση για μαζικές απελάσεις μεταναστών, για στρατόπεδα κράτησης, για αστυνόμευση είναι ευθυγράμμιση με τις πολιτικές που χρεοκόπησαν στην Ευρώπη και την Ελλάδα και άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες. Οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα δεν εξωραΐζονται. Η διέξοδος είναι η κλιμάκωση των αγώνων για  την ανατροπή της κυβέρνησης και του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ, είναι κοινωνικές λύσεις που θα στηρίζουν το εργατικό εισόδημα, θα υπερασπίζουν τις  κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και θα επιβάλουν μαζική νομιμοποίηση των μεταναστών, απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες.
Η ρατσιστική δημαγωγία για την εγκληματικότητα είναι μια απάτη που δίνει στήριξη στη κυβέρνηση του Μνημόνιου και του ρατσισμού και χρειάζεται να την αποκρούσουμε. Θα υπερασπίσουμε τις γειτονιές από τα φασιστικά πογκρόμ και θα παλέψουμε για να μην κλείσει κανένα σχολείο, κανένα νοσοκομείο, για να πάρουμε πίσω τις δουλειές και τους μισθούς μας που η χρεοκοπημένη πολιτική της κυβέρνησης απειλεί να καταπιεί.