Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Η σκούφια σας έχει “ούγια Μητσοτάκη” κ. Μπακογιάννη, υποψήφιε Δήμαρχε Αθήνας της Δεξιάς



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η σκούφια σας έχει “ούγια Μητσοτάκη” κ. Μπακογιάννη, υποψήφιε Δήμαρχε Αθήνας της Δεξιάς

Δεν έχει σημασία από που κρατάει η σκούφια σου στην τοπική αυτοδιοίκηση” διατυμπάνισε ο γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη στην στημένη φιέστα ανακήρυξης του ως υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας, όχι σε κάποια φτωχογειτονιά της πόλης αλλά στο κέντρο της βιομηχανίας διασκέδασης στο Γκάζι. Σοβαρά;
Δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν και καμία ότι η υποψηφιότητα του αποτελεί την αιχμή της απόπειρας της Δεξιάς να πισωγυρίσει τις ελπίδες του κόσμου γεννημένες στα χρόνια της αντίστασης στις κυβερνήσεις που έφεραν τα μνημόνια και την μαζική φτώχεια στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Με αυτές τις κυβερνήσεις είχε άψογη συνεργασία άλλωστε ο κ. Μπακογιάννης.
Παλιά ο Σαμαράς κραύγαζε “θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας” τώρα ο Μπακογιάννης ετοιμάζεται “να επανακτήσει τον δημόσιο χώρο”.
Η υποψηφιότητα Μπακογιάννη σηματοδοετεί ανοικτή επίθεση στην αριστερά, στο εργατικό κίνημα, την ¨άλλη Αθήνα”, την Αθήνα της Αντίστασης. Την Αθήνα των εργατών που βγήκαν και ετοιμάζονται να βγουν ξανά στους δρόμους με απεργίες για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς παίρνοντας πίσω τα κλεμμένα μεροκάματα, τις δουλειές και τις συντάξεις. Την Αθήνα της αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που κόντρα στους φασίστες της Χρυσής Αυγής ανοίγει αγκαλιές στις γειτονιές και βάζει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Την Αθήνα των άστεγων και ξεσπιτωμένων από τους Τραπεζίτες. Την Αθήνα των φοιτητών που δεν έχουν εστίες αλλά οι πρυτάνεις τους απειλούν με κατάργηση του ασύλου. Την Αθήνα των φτωχοδιάβολων, των εξαρτημένων που βιώνουν τον αποκλεισμό και την καταστολή, των μικροπωλητών , των χειροτεχνών, των ρακοσυλλεκτών που στιγματίζονται ως “παραεμπόριο” την ώρα που οι μεγαλέμποροι, οι ξενοδόχοι και οι μεγαλοκαρχαρίες τρυγάν την ¨ανάπτυξη” και τους πόρους του Δήμου Αθήνας. Της πόλης που πρόσφατα ξεσηκώθηκε για την στυγνή δολοφονία του Ζάκ Κωστόπουλου, της διαφορετικότητας και της αντίστασης στις διακρίσεις και τον σεξισμό. Της Αθήνας που συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα και τους λογής φιλάνθρωπους που απλώνουν τα χέρια πάνω από τη πόλη για να αρπάξουν ελεύθερους χώρους, την Ακαδημία Πλάτωνος, το Λόφο του Φιλοπάππου, το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.
Η ατζέντα Μπακογιάννη μυρίζει Τράμπ, Σαλβίνι, Ορμπαν,είναι η ατζέντα “του νόμου και τάξης” που καλλιεργεί τον φόβο για την εγκληματικότητα για να φέρει την καταστολή στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια, τους εργασιακούς χώρους, γλείφοντας την ακροδεξιά απροκάλυπτα. Είναι η ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων, των ΣΔΙΤ, των παραχωρήσεων στην ιδιωτική πρωτοβουλία χώρων και πόρων σε βάρος των φτωχών της πόλης.
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές έχουμε να δώσουμε την μάχη για να δυναμώσει μια αριστερή εναλλακτική απέναντι στους συμβιβασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κεφάλαιο και την ΕΕ, τις πολιτικές των μνημονίων, των περικοπών και της φτώχειας, τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο που τρέφουν τους φασίστες.
Η εναλλακτική στην διαχείριση Καμίνη δεν είναι το πισωγύρισμα αλλά ένα μαζικό κίνημα στις γειτονιές που θα επιβάλει μαζί με όλο το εργατικό κίνημα ότι θα σπάσει η λιτότητα και θα δοθούν πόροι για μια καλύτερη ζωή, για παιδικούς σταθμούς, για τα σχολεία, για πράσινο, για τους φτωχούς της πόλης.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας δηλώνει ΠΑΡΟΥΣΑ στην εκλογική μάχη της Αθήνας. Θα συνεχίσει να είναι η φωνή της Αντίστασης των εργαζόμενων και της νεολαίας, η φωνή της αλληλεγγύης, η φωνή που υπερασπίζεται την αντικαπιταλιστική ανατροπή ως εναλλακτική λύση. Αξίζει να είναι ακόμη πιο δυνατή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας!

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας