Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Με φίμωτρο ο Καμίνης και ο Λαμπρακάκης θέλουν να πετάξουν στο δρόμο τους άστεγους της κοινωνικής πολυκατοικίας στην Μπουμπουλίνας 36!



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με φίμωτρο ο Καμίνης και ο Λαμπρακάκης θέλουν να πετάξουν στο δρόμο τους άστεγους της κοινωνικής πολυκατοικίας στην Μπουμπουλίνας 36!

Ο Καμίνης αποφάσισε να κόψει στις 30 Ιούνη το ρεύμα στους άστεγους του προγράμματος της “κοινωνικής πολυκατοικίας” Μπουμπουλίνας 36 για να τους πετάξει στο δρόμο. Αυτήν την απόφαση έφερε σε συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ζητώντας να μην προχωρήσει ο Δήμος της Αθήνας στη διακοπή ρεύματος.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας Νώντας Λαμπρακάκης προχώρησε σε αφαίρεση λόγου κλείνοντας το μικρόφωνο στον Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ απαντούσε στις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε από την αντιδήμαρχο Μαρία Στρατηγάκη!
Είχε προηγηθεί ένας οχετός επίθεσης από την αντιδήμαρχο Μαρία Στρατηγάκη, με ανυπόστατες κατηγορίες κατά των αστέγων, καταδεικνύοντας την άκαρδη στάση της δημοτικής αρχής Καμίνη απέναντι στο αίτημα να παραταθεί η διαμονή τους στην πολυκατοικία η οποία ανήκει στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα.
Σε καμία περίπτωση δεν δόθηκε απάντηση για τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στα χέρια της ΜΚΟ Ανθρώπινη Άνθρωποι για τις “επισκευές” στην πολυκατοικία, ούτε για τις 5000 ευρώ προς το Ίδρυμα Χατζηκώστα το μήνα για διαμερίσματα που προφανώς δεν το άξιζαν. Πότε δεν δόθηκε απάντηση πως γίνεται η πρόεδρος της ΜΚΟ “Ανθρώπινοι Άνθρωποι” να είναι σε επόμενη φάση και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Χατζηκώστα προβάλλοντας το πρόγραμμα ως πρότυπο για τη λύση της αστεγίας στην Αθήνα.
Σε μια επίδειξη κυνισμού Καμίνης και Στρατηγάκη κατήγγειλαν τους άστεγους ότι δεν συνεργάζονται στην έξωση τους επειδή δεν δέχτηκαν να στριμωχτούν σε ένα δωμάτιο για μερικούς μήνες που τους προτάθηκε και να αποχωρήσουν από τα άδεια διαμερίσματα του Ιδρύματος Χατζηκώστα!
Στην πραγματικότητα ο Καμίνης είναι ο Δήμαρχος των πιο αποτυχημένων πιλοτικών προγραμμάτων φιλανθρωπικής ανακύκλωσης των αστέγων και των φτωχών, με τους άστεγους να κοιμούνται σε σπηλιές στου Στρέφη, στα παγκάκια του πεδίου του Αρεως και στους δρόμους της Αιόλου ενώ ένα πάρτυ με εκχώρηση χρήματος προς ΜΚΟ και Ιδρύματα βολεύει τους τεχνοκράτες των διοικήσεων. Την ώρα που σπαταλώνται εκατομμύρια για αναπλάσεις του εμπορικού τριγώνου στο κέντρο της Αθήνας με ωφελούμενη την βιομηχανία του τουρισμού, την ώρα που εκχωρούνται λειτουργίες του Δήμου και χώροι για την ασύδοτη δράση των χορηγών, λεφτά δεν υπάρχουν για τους άστεγους.
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ να μην συνηγορήσουν στην εκβιαστική διακοπή ρεύματος και νερού που προχωράει ο Καμίνης για να σπρώξει μονογονεϊκές οικογένειες στα παγκάκια. Καλούμε τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες, τα κινήματα αλληλεγγύης να μην επιτρέψουν τέτοιου τύπου εξώσεις όταν μάλιστα δεν δίνεται καμία εναλλακτική στους άστεγους.