Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να καταδικάσει τους ρατσιστές που επιτέθηκαν στα μέλη του ΔΣ συλλόγου γονέων 144 δημοτικού σχολείου Αθήνας


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να καταδικάσει τους ρατσιστές που επιτέθηκαν στα μέλη του ΔΣ συλλόγου γονέων 144 δημοτικού σχολείου Αθήνας

Μικρά παιδιά που συναντήθηκαν το Σάββατο 9 Ιούνη στο 144 δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια στην αποχαιρετιστήρια σχολική γιορτή του συλλόγου γονέων/κηδεμόνων έμειναν άφωνα και τρόμαξαν όταν είδαν μαινόμενους τραμπούκους γονείς να γρονθοκοπούν με μίσος δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.
Η επίθεση κατά του Θύμιου Χριστοδούλου και Θανάση Νασιόπουλου, εκλεγμένων μελών του ΔΣ προκαλεί αποτροπιασμό καθώς τα φασιστοειδή τους εγκαλούσαν διότι ζήτησαν και είχαν βοήθεια από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα για να στηθεί η γιορτή.
Είναι γνωστό το μίσος με το οποίο είχε εκστρατεύσει η ακροδεξιά και η Χρυσή Αυγή κατά της λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας στο χώρο του 144 δημοτικού σχολείου.
Αυτή τη χυδαία εκστρατεία καταδίκασαν και στήριξαν το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας το Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Αριστοτέλης, μαζικοί φορείς, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού- -Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα, συνελεύσεις και συλλογικότητες της γειτονιάς και η ΚΕΕΡΦΑ. Ο σύλλογος γονέων με δημοκρατικές διαδικασίες και διάλογο αποφάσισε να στηρίξει το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας.
Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ρατσιστών τραμπούκων.
Αυτή την Κυριακή 17 Ιούνη στις 7μμ το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας κάνει τη δικιά του γιορτή και μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί.
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη 14 Ιούνη  να καταδικάσει την τραμπούκικη ρατσιστική επίθεση μίσους των φασιστοειδών και να ενισχύσει την λειτουργία των σχολείων ως κέντρα μόρφωσης και αλληλεγγύης στις γειτονιές μας. 

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας