Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Π.Κωνσταντίνου: Παρέμβαση στην ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο Σκουρλέτη Κλεισθένης-1

Π.Κωνσταντίνου: Παρέμβαση στην ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο Σκουρλέτη Κλεισθένης-1

Πρόκειται για πολιτική που συνεχίζει την κωλοτούμπα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ΝΑΙ στα μνημόνια,υπηρετώντας την συνέχεια του κράτους και την διασύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με το κεφάλαιο.
Τι είδους τομή είναι αυτη οταν οι περικοπές των πόρων διαιωνίζονται, επιβάλλεται αύξηση δημοτικών τελών κατα 50%;
Που βρίσκονταν η ΚΕΔΕ όταν σφαγιάστηακαν 15.000 θέσεις συμβασιούχων αντι να ζητήσει την μονιμοποίηση τους;
Χρειαζόαμστε αντιπολίτευση απο τα αριστερά και με αντικαπιταλιστική απάντηση.
Να διαγράψουμε το χρέος, να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών που μας σπρώχνει σε πολεμοκάπηλες εκστρατείες στο πλεύρο του Τράμπ και του Νετανιάχου.
Να απαιτήσουμε μαζικούς διορισμούς στο πλευρό των εργατών που απεργούν στις 11 Μάη και στις 30 Μάη. Η κρίση είναι μπροστά μας, όπως δέιχνει η Αργεντινή.
Αν θέλουμε γνήσια δημοκρατία, ως αριστερά, αναφερόμαστε στην αυτοκυβέρνηση της Κομμούνας του Παρισιού, όπου οι αντιπρόσωποι ήταν άμεσα αιρετοί και ανακλητοί και έπαιρναν μισθό όπως οι εργάτες. Ο Σκουρλέτης βάζει μιά απλή αναλογική αλλά δεν προτείνει να ψηφίζουν οι μετανάστες αποκλείοντας τους.Την ίδια ωρα εξασφαλίζει πλειοψηφία στο Δήμαρχο με το δικαίωμα των παρατάξεων και των συμβούλών να προσχωρούν σε άλλες παρατάξεις δίνοντας την δυνατότητα πρακτικά να τους εξαγοράζουν τοπικές επιχειρηματίες.
Είμαστε κατα του συγκεκριμένου νομοσχεδιου, κατα της πρότασης της ΚΕΔΕ και καλούμε σε κλιμάκωση της εργατικής αντίστασης στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης