Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας με πρωτοβουλία του συντονιστικού κατα του Mall της Artume στην Ακαδημία Πλάτωνα

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας με πρωτοβουλία του συντονιστικού κατα του Mall της Artume στην Ακαδημία Πλάτωνα

H συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 3/5 για την "επένδυση" της Artume-Black Rock με την οικοδόμηση ενος φαραωνικού Mall 55.000 τ.μ σε 22 στρέμματα στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη διεξάγεται μετα απο αίτημα του συντονιστικού φορέων κατά του Μall.
Είναι μια καλή ευκαιρία για να υπάρξει υπενθύμιση για το ακριβές περιεχόμενο της διαπλοκής συμφερόντων των καπιταλιστών και στη συγκεκριμένη περίπτωση των αρπακτικών FUNDS με τα πολιτικά κόμματα, τους Δημάρχους, τα υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες. Ο Γ.Σταθάκης πήρε όλη την "ντροπή" επάνω του για την κυβέρνηση της αριστεράς και τις επενδύσεις για τις οποίες το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατάθετε βροχή από ερωτήσεις πριν από το 2015.
Μια εταιρία λοιπόν "επενδύει" σε περίοδο που δεν είχε το δικαίωμα να οικοδομήσει με το πολεοδομικό σχέδιο της Αθήνας αλλά αποστέλλει επιστολές-απειλές ακόμη και σε πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά ζητώντας αλλαγές.
Kατόπιν αλλάζουν οι όροι με φωτογραφικές διατάξεις για τις ιδιοκτησίες της Artume!
Κάπως έτσι το ιδιωτικό κεφάλαιο βρίσκει χώρο για να καταστρέψει γειτονιές, με αλλαγή της χρήσης της γης, ακόμη και με ματαίωση σχεδίων για ανέγερση του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, προκειμένου να χωρέσουν μέσα στο Mall(!) εκθέματα από ανασκαφές στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της Αθήνας όπου ζήτησαν οι εταιρίες χώρο για να εγκαταστήσουν τις παραγωγικές μονάδες δόθηκε πάντοτε. Για τα κέρδη των καπιταλιστών( "ανάπτυξη"...) καταστράφηκε η Ιερά Οδός με αρχαίους δρόμους και αγάλματα...Στην Ακαδημία Πλάτωνα θα είχαν δυσκολία;
Και βέβαια Black Rock σημαίνει αξιολογητής της πορείας των Τραπεζών υπο την επιτήρηση της εφαρμογής των μνημονίων.
Οσν αφορά την Artume απο το φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου βρήκε και αποκούμπι στην επένδυση Σταθάκη για να κερδίζει προκαταβολικά από τα δάνεια της..
Η σύγκρουση με την ασυδοσία του καπιταλιστικού κέρδους χρειάζεται να γίνει υπόθεση του εργατικού κινήματος και του κινήματος για να σώσουμε τις γειτονιές απο την άγρια εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων και του πρασίνου. Αυτές οι ανάγκες είναι πάνω απο τα κέρδη τους. Τσιμέντο+αυτοκίνητο+εμπορεύματα+ανάπτυξη είναι η εξίσωση Σταθάκη. Ξέχασε όμως το ερωτηματικό στο τέλος; ανάπτυξη για ποιόν; Εδώ είναι ξεκάθαρο οτι το Μall είναι για ένα αρπακτικό FUND, απο αυτα όπου στη πρώτη χρηματιστηριακή κρίση μεταφέρουν τις ¨επενδύσεις" τους σε μία νύχτα αφήνοντας πίσω ημιτελείς πυραμίδες ανολοκλήρωτων έργων...όρθια μπάζα.
Χρειαζόμαστε μια άλλη πορεία όπου οι ανθρώπινες ανάγκες και μόνο αυτές είναι πάνω από τα κέρδη τους, με εργατικό έλεγχο στη παραγωγή και τις Τράπεζες, με διαγραφή του χρέους, με τις γειτονιές να κερδίζουν ελεύθερους χώρους και πράσινο.
ΟΧΙ Mall στην Ακαδημία Πλάτωνα!


Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας