Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Οχι στη καταστολή των καταλήψεων από τα ΜΑΤ του Τόσκα και τον Καμίνη



 
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Οχι στη καταστολή των καταλήψεων από τα ΜΑΤ του Τόσκα και τον Καμίνη

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καταγγέλει την βίαιη αστυνομική επιχείρηση στις καταλήψεις GARE της οδού Καλλιδρομίου, στην κατάληψη της οδού Ζαίμη στα Εξάρχεια και στην κατάληψη στης οδού Ματρόζου στο Κουκάκι.
Στις 6πμ το πρωι της Δευτέρας δεν χτύπησε ο γαλατάς, αλλα ο Τόσκας μαζί με διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, και ασφαλίτες. Με ξυλοδαρμούς και προσαγωγές εκκένωσαν τις τρείς καταλήψεις. Eίναι σκάνδαλο όταν οι φασίστες καίνε χώρους καταλήψεων όπως την Libertatia στη Θεσσαλονίκη και επιτίθενται συστηματικά όπως έδειξαν και οι αποκαλύψεις για τη δράση των ναζί ΑΜΕ-Combat 18 να προχωράει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε επιχειρήσεις σκούπα κατά των καταλήψεων. Την ίδια ώρα προστατεύουν τα Γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Η επιχείρηση "νόμου και τάξης" που έχει εξαγγείλει ο δήμαρχος Αθήνας Καμίνης σε συνεργασία με την αστυνομία του Τόσκα είναι πρόκληση για όλους. Τη ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι στην Αθήνα είναι άστεγοι και μένουν σε τρύπες η στο αίθριο, ασθενείς τοξικοεξαρτημένοι χαροπαλεύουν αβοήθητοι στους δρόμους και τα πάρκα και νέοι άνθρωποι δεν έχουν χώρους συνάντησης και πολιτισμού, ο Δήμαρχος Καμίνης επιλέγει τη καταστολή των καταλήψεων! Αντί να εξασφαλίσει χώρους “έκφρασης και συλλογικής δημιουργίας, χώρους για στέγαση συναινεί να διαλύσουν τα ΜΑΤ τις καταλήψεις!
Την ίδια στιγμή που υπάρχει προκλητική ασυλία για "κουμπουροφόρους προέδρους " και αφήνονται ελεύθεροι ναζιστές δολοφόνοι που έχουν οργανώσει επιθέσεις σε καταλήψεις είναι κατάντια για την κυβέρνηση να υοθετεί τις κραυγές της δεξιάς περί ανομίας και να οργανώνει αστυνομικές επιχειρήσεις θυμίζοντας τις χειρότερες πρακτικές των κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου,πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες.
Τό πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι οι καταλήψεις ,αλλά η πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών δομών, η εγκατάλειψη των γειτονιών και η πολιτική των μνημονίων που καταδικάζει στην φτώχεια και την ανεργία.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων , κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους , η αλληλεγγύη μας και η μαζική μας κινητοποίηση με πρωτο σταθμό της 17 μάρτη θα τσακίζουν την πολιτική της καταστολής.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη 3μμ στην Ομόνοια συλλαλητήριο.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας