Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Απομονώθηκε πλήρως η χρυσαυγίτικη πρόταση για στήριξη του εθνικιστικού συλλαλητηρίου από το Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Απομονώθηκε πλήρως η χρυσαυγίτικη πρόταση για στήριξη του εθνικιστικού συλλαλητηρίου από το Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Παταγώδης ήταν η αποτυχία του Κασιδιάρη στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να θέσει ζήτημα στήριξης του εθνικιστικού συλλαλητηρίου που προωθούν δεξιοί και ακροδεξιοί στην Αθήνα. Καταψηφίστηκε από 28 δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων: Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Δικαίωμα στην πόλη του Δημάρχου Γ.Καμίνη, ενώ πήρε μόνο 3 ψήφους από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η καταψήφιση της σοβινιστικής πρωτοβουλίας Κασιδιάρη είναι δείγμα της απομόνωσης των υπόδικων νεοναζί, την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αναδείξει τις κεντρικά σχεδιασμένες δολοφονίες και επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι των τεσσάρων παρατάξεων της δεξιάς απείχαν.
Στη συζήτηση που προηγήθηκε υποστήριξα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την πολιτική των εκβιασμών και των πιέσεων κατά της Δημοκρατίας της Μακεδονίας η οποία ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με το εμπάργκο και το βέτο. Υπογράμμισα ότι πίσω από τη διαμάχη για το όνομα βρίσκονται τα συμφέροντα των ίδιων των καπιταλιστών που έχουν επιδοθεί σε πλιάτσικο στα Βαλκάνια μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Ανέτρεξα στο βιβλίο «Η Κρίση στα Βαλκάνια το Μακεδονικό και η Εργατική τάξη» το οποίο οδηγήθηκε σε δίκη από τους Κ.Πλεύρη, Ψωμιάδη και Μάρτη το 1992 και διάβασα τρεις αναφορές, που καταδεικνύουν την υποκρισία της Δεξιάς περί ανύπαρκτης μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας:
- Το 1950, ο Κων.Καραμανλής έλεγε με αφορμή μια συζήτηση για τον εκπατρισμό τμήματος της μειονότητας μετά τον εμφύλιο: «Αυτοί οι πληθυσμοί είναι αμφιβόλου συνειδήσεως. Αυτό είναι τόσο αληθές, ώστε δεν είναι γνωστό αν είναι Βούλγαροι, Σλάβοι η Ελληνες» ( Εφημερίς Συζητήσεων της βουλής, 30/11/50)».
- Ο Αβέρωφ το 1959 στη Βουλή αναφέρθηκε σε «Μακεδονική γλώσσα η οποία ομιλείται εις τα Σκόπια και έχει και γραμματικήν και συντακτικόν.»
- Ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε: «Όταν έλθη ο μεγάλος πόλεμος, η Μακεδονία θα γίνει ελληνική η βουλγαρική κατά τον νικήσαντα. Αν ημείς την λάβωμεν, θα τους κανωμεν όλους Έλληνες μέχρι της Ανατολικής Ρωμυλίας.»
Δήλωσα ότι υποστηρίζουμε το δικαίωμα να διαλέξουν όποιο όνομα θέλουν και ότι τα
εθνικιστικά συλλαλητήρια είναι θερμοκήπια για τους νεοναζί πράγμα που φάνηκε και με τις επιθέσεις κατά της κατάληψης Libertatia, στη Θεσσαλονίκη.
Υπογράμμισα την υποκρισία της Δεξιάς που παριστάνει την αντιμνημονιακή δύναμη, όταν έχει στηρίξει όλα τα μνημόνια και του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος φώναζε στη Θεσσαλονίκη «Ζήτω ο στρατός» και ήταν ο ίδιος ο οποίος στήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.
Είμαστε κατά των εθνικιστικών συλλαλητηρίων. Χρειαζόμαστε ταξικές απαντήσεις αγώνες και απεργίες.
Oι εργάτες των Βαλκανίων είναι αδέλφια μας.
Οχι στους νονούς των Βαλκανίων.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας