Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Να αναβληθεί το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας την μέρα της Γενικής Απεργίας

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 
 
Να αναβληθεί το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας την μέρα της Γενικής Απεργίας 
 
Έλαβα το παρακάτω μήνυμα από τη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, προφανώς κατόπιν απόφασης του προέδρου κυρίου Νώντα Λαμπρακάκη,πρώην προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ 31ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00”
Στη προηγούμενη συνεδρίαση υπογραμμίσαμε ότι είναι αδιανόητο να συνεδριάζουν όργανα αιρετών του Δήμου της Αθήνας την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, μέρα Πανεργατικής Απεργίας, τόσο ο ίδιος όσο και ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Με την απόφαση σας αυτή, που έχει την σφραγίδα του Δημάρχου Καμίνη, συμβάλλετε σε μία αντίληψη απεργοσπασίας αντί να προτείνετε τη συμμετοχή του Δήμου της Αθήνας στην παλλαϊκή κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη κατά του προϋπολογισμού περικοπών , ο οποίος πετσοκόβει τα κονδύλια για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αντί να συστρατευθείτε με την αγανάκτηση των εργαζομένων για τον επερχόμενο απεργοκτόνο νόμο, επιλέγετε πρακτικές κατά των απεργιών των εργαζόμενων σε περίοδο διεκδικήσεων για προσλήψεις.
Σας καλώ να αναβάλετε την συνεδρίαση σεβόμενος το δικαίωμα στην απεργία, όπως και το δικαίωμα μας ως δημοτικοί σύμβουλοι να βρεθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για τις συνεδριάσεις άλλων επιτροπών που έχετε ορίσει ως πλειοψηφία την ίδια μέρα οχ Σχολική Επιτροπή.
Καλούμε τα σωματεία του Δήμου της Αθήνας και την ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν ώστε να διασφαλίσουν την απεργία στο Δήμο της Αθήνας.
Όλοι και όλες στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας