Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμος Αθήνας κουτσουρεύει το δικαίωμα των παιδιών στον αθλητισμό

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Δήμος Αθήνας κουτσουρεύει το δικαίωμα των παιδιών στον αθλητισμό 
 Στηρίζουμε την κινητοποίηση του συλλόγου γονέων του 36ου δημοτικού
 Παράσταση Διαμαρτυρίας για τη στέρηση του δικαιώματος στην άθληση στα παιδιά των Εξαρχείων
Δημαρχείο (στην οδό Αθηνάς)
Πέμπτη 5 Οκτώβρη στις 13:45


Πάνω από 1500 παιδιά στα Εξάρχεια, μαθητές σχολείων της περιοχής σε κάθε βαθμίδα, δεν μπορούν να αθληθούν στους χώρους τόσο των κλειστών όσων και των ανοικτών γηπέδων διότι ο Δήμος της Αθήνας δεν φροντίζει γι αυτό. Η συνήθης αναφορά του Δημάρχου Καμίνη για τα Εξάρχεια είναι οι ατάκες του για “ανομία” και “ελλειπή αστυνόμευση” ενω για τα ζητήματα της άθλησης των πιαιδών και της καθαριότητας δεν έχει να πεί τίποτα.
Οπως καταγγέλει τόσο ο Αστέρας Εξαρχείων όσο και ο Νέος Σύλλογος γονέων του 36ου Δημοτικού σχολείου στου Στρέφη, όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκε αίτημα για να αυξηθούν οι ώρες χρήσης του κλειστού γηπέδου από ομάδες μαθητών σε ώρες κατάλληλες αλλά αντίθετα μειώθηκαν από περισυ! Την ίδια στιγμή το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ παραμένει με ξηλωμένες εξέδρες, επικίνδυνο για χρήση, αλλά ακατάλληλο να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της λειτουργίας του κλειστού.
Το αποτέλεσμα είναι να δίνονται ώρες για άθληση πρίν από τις 4μμ, ώρες που λειτουργεί ακόμη το ολοήμερο. Οσο για τα παιδιά που σχολάνε πρέπει να πάνε νηστικά να προπονηθούν και μετά να πάνε σπίτι!
Οι γονείς και ο Αστέρας Εξαρχείων ζητάνε να έχουν πρόσβαση κατα προτεραιότητα τα παιδιά της γειτονιάς. Προφανώς κανένας δεν επιθυμεί να φύγουν τα παιδιά η οι ενήλικες από άλλες περιοχές. Αυτό μπορεί και πρέπει να λυθεί μόνο με την λειτουργία αθλητικών χώρων σε κάθε γειτονιά. κάτι που δεν εξασφαλίζει ο Δήμος της Αθήνας.
Την ίδια ώρα, όμως παραχωρεί τις εγκαταστάσεις στου Στρέφη σε ιδιωτικές εταιρίες όπως η CYTA για ενδοεπιχειρησιακά πρωταθλήματα!
Η χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής για επισκευές στα γήπεδα της περιοχής του Δήμου της Αθήνας δεν επαρκεί για να ανατάξει τις καταστροφικές συνέπειες των περικοπών των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Στην πράξη, η Υπηρεσία Τεχνικών Εργων του ΟΠΑΝΔΑ με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει αδυνατεί να συντάξει μελέτες ώστε να προσωρήσουν έγκαιρα τα έργα.
Ετσι ο χρόνος περνάει και οι μαθητές σπρώχνονται σε λύσεις που αναγκάζουν τους γονείς να βαλολυν ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη καταφεύγοντας σε ιδιωτικά γυμναστήρια η απλά εγκαταλείπεται η προπάθεια για άθληση των παιδιών.
Καλούμε τον Δήμο της Αθήνας και τον ΟΠΑΝΔΑ να προχωρήσουν άμεσα στην συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και την απόδοση τους κατα προτεραιότητα στη νεολαία της γειτονιάς.
Να δοθεί κατα προτεραιότητα η χρήση του κλειστού γηπέδου στον Αστέρα Εξαρχείων και όχι σε ιδιώτες.
Να προχωρήσει άμεσα η επισκευή και η συντήρηση του ανοικτού γηπεδου Μπάσκετ.
Να ενταχθούν στο Πολιτιστικό κέντρο της Τσαμαδού δραστηριοτητες για τα παιδιά σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής. Πρόσληψη προσωπικού για εικαστικά, χορό, θέατρο.
Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος της Αθήνας να σπαταλάει εκατομμύρια για δήθεν πιλοτικές παρεμβάσεις υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού στο εμπορικό τρίγωνο του κέντρου και να ρημάζουν υποδομές πολύτιμες για το κόσμο στις γειτονιές όπως οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας