Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ο Δήμος της Αθήνας και η ΚΕΔΕ να στηρίξουν τους συμβασιούχους χωρίς “ναι μεν αλλά”.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και αντιπροσώπου της συνέλευσης της ΠΕΔΑ

Ο Δήμος της Αθήνας και η ΚΕΔΕ να στηρίξουν τους συμβασιούχους χωρίς “ναι μεν αλλά”.

Κλείστε όλους τους Δήμους την Πέμπτη 29 Ιούνη! Ολοι και όλες στο συλλαλητήριο!

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στους Δήμους όλης της χώρας δίνουν μια μάχη για όλους μας, για να έχουμε δημοτικές υπηρεσίες, καθαριότητα στις γειτονιές, παιδικούς σταθμούς, πράσινο, κοινωνική φροντίδα για τους ηλικιωμένους, τους άπορους και τους πρόσφυγες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να καλυφτεί πίσω από τις ταξικές και άδικες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να οδηγήσει σε απόλυση τις χιλιάδες των συμβασιούχων, ανακυκλώνοντας μερικούς από αυτούς σε νέες θέσεις εργασιακής ομηρίας. Με αυτές τις μεθοδεύσεις επιχειρεί να επιβάλει ταυτόχρονα τις νέες περικοπές που φόρτωσε στις πλάτες όλης της εργατικής τάξης το τέταρτο μνημόνιο για να ξεπληρώσει το χρέος στους Τραπεζίτες, την ΕΕ και το ΔΝΤ και παράλληλα ανοίγει την πόρτα στα αρπαχτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ώστε να αλώσουν το τομέα της καθαριότητα.
Δεν είναι ώρα για πέσεις στους απεργούς για συμβιβασμούς και παραίτηση από το όπλο της απεργίας με το σταμάτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στο όνομα του ρεαλισμού, του τουρισμού και της υποκριτικής επίκλησης του κινδύνου της δημόσια υγείας.
Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μετά από συζήτηση, ζήτησε την οριστική λύση για τους συμβασιούχους, με νομοθετική πρωτοβουλία που θα συμπεριλαμβάνει όλους και όλες και όχι μόνο για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα. Η δήλωση του αντιδήμαρχου διαχείρισης απορριμάτων Αθήνας κ. Μπρούλια βρίσκεται σε απόσταση από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Προσανατολίζει σε λύσεις που αφήνουν έξω προσωπικό όπως τις εργαζόμενες του Δημοτικού Βρεφοκομείου ενώ ανοίγει την προοπτική για σύνδεση των προσλήψεων με την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών.
Οι δημοτικές υπηρεσίες είναι υποχρέωση του κράτους και τις έχουν χρυσοπληρώσει οι δημότες με τα πολλαπλά χαράτσια.
Να το πούμε ξεκάθαρα: αν τα σκουπίδια δεν γίνουν βουνό ώστε να φτάσουν μέχρι το ύψος της Βουλής, οι συμβιβασμοί θα οδηγήσουν στην αποθράσυνση της κυβέρνησης και στην επιβολή των μνημονιακών απολύσεων.
Η ΚΕΔΕ πρέπει να καλέσει όλους τους Δήμους σε κλείσιμο την Πέμπτη 29 Ιούνη, στηρίζοντας την 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και το συλλαλητήριο.
Τωρα η κυβέρνηση να νομοθετήσει την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!