Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Αχαλίνωτη επίθεση μίσους και συκοφάντησης από την Αλίκη Παπαχελά σε βάρος του δημοτικού συμβούλου, Πέτρου Κωνσταντίνου

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Αχαλίνωτη επίθεση μίσους και συκοφάντησης από την Αλίκη Παπαχελά σε βάρος του δημοτικού συμβούλου, Πέτρου Κωνσταντίνου

Δεν περιμέναμε να χειροκροτήσει την τοποθέτηση του Πέτρου Κωνσταντίνου στο δημοτικό συμβούλιο της 20/4 για τη κατάληψη του City Plazza η κ.Αλίκη Παπαχελά, η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, στο οποίο είχε επενδύσει το κεφάλαιο της στην τουριστική βιομηχανία.
Είπε τα εξής ΑΚΡΙΒΩΣ: «Το City Plaza κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας από ομάδες αλληλέγγυων και με την υποστήριξη των εργαζόμενων του City Plaza. Σας  καλώ λοιπόν να πάρετε και εσείς μέρος στην συναυλία η οποία γίνεται και τα έσοδα της θα δοθούν στους εργαζόμενους του City Plaza που παραμένουν μονίμως απλήρωτοι και τους αγνοεί η παλιά ιδιοκτήτης.»


Απάντησε με τον αυτόν τον τρόπο στον Νικήτα Κακλαμάνη, που έφερε το ζήτημα της κατάληψης του City Plaza θεωρώντας το πιο σημαντικό από την τοποθέτηση κοντέϊνερ από αλληλέγγυους στη Πλατεία Εξαρχείων ως παιδική χαρά. Οι επικλήσεις του Κακλαμάνη για επέμβαση εισαγγελέων και ΜΑΤ στα Εξάρχεια και τις καταλήψεις πήγαν χέρι-χέρι με τις συκοφαντίες κατά του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Είχε προηγηθεί ο νεοναζί Κασιδιάρης, που δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή καλεί την Αστυνομία να επέμβει και είναι έτοιμη να παρέμβει η ίδια η ναζιστική συμμορία αν δεν το πράξει… Τα τάγματα εφόδου ξανάρχονται!
Είναι αταλάντευτη η θέση του Π.Κωνσταντίνου στήριξης των καταλήψεων στέγης για τους πρόσφυγες και αντιπαράθεσης με την καταστολή, σύγκρουσης με την Δεξιά του Κακλαμάνη και βέβαια με τις απειλές των νεοναζί, λίγες μέρες μετα τη δολοφονική επίθεση κατα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη με πρμήτρι τα κεντρικά “γραφεία” της Μεσογείων.
Σε αυτό το κλίμα λοιπόν έγινε η δικιά του τοποθέτηση.
Δηλώνει επίσης τα παρακάτω:
“1.Την αποκαλώ «παλιά ιδιοκτήτρια» για να υπογραμμίσω ότι δεν έχει τον έλεγχο του κτιρίου πλέον. Με τους επιχειρηματίες ούτε έχω, ούτε επιθυμώ να συνάψω σχέσεις συνεργασίας και αβρότητας. Χαίρομαι κάθε φορά που οι εργαζόμενοι απεργούν και καταλαμβάνουν χώρους εργασίας, αμφισβητώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Είναι κάτι που ούτε θέλω, ούτε μπορώ να το κρύψω βεβαίως βεβαίως… Υπενθυμίζω στην κ.Α.Παπαχελά ότι επιτροπή των εργαζομένων του ξενοδοχείου City Plaza εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας στηρίζει τον Χώρο Στέγασης Προσφύγων:
«Οι τέως εργαζόμενοι του ξενοδοχείου CITY PLAZA εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που κατέφυγαν στο ξενοδοχείο, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και έξι χρόνια. Παραμένουμε απλήρωτοι όλα αυτά τα χρόνια ακόμα ενώ μας οφείλονται αποζημιώσεις συνολικού ύψους περί τις 180.000 ευρώ, διότι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου παρακρατούσε τον κινητό εξοπλισμό του ξενοδοχείου, ο οποίος έπρεπε να έχει εκποιηθεί για να πληρωθούμε.
Μέσα στο ξενοδοχείο αυτό, στον κινητό εξοπλισμό, σε κάθε του γωνιά, υπάρχει ο ιδρώτας και ο μόχθος μας. Δεκαετίες δουλέψαμε σκληρά εκεί μέσα, για να βρεθούμε στον δρόμο χωρίς αποζημιώσεις. Κάποιοι από εμάς λίγο πριν τη σύνταξη.
Δηλώνουμε ότι ο κινητός εξοπλισμός του ξενοδοχείου δεν ανήκει στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Ανήκει στην πτώχευση και στην ουσία ανήκει σε εμάς. Από την πώλησή του θα αποζημιωθούμε.
Πρόσφυγες και εμείς μέσα στη χώρα μας, κατατρεγμένοι από τους ισχυρούς συμμεριζόμαστε τον πόνο κάθε κατατρεγμένου, ντόπιου και ξένου. Αλλά και δεν παραδίνουμε τα όπλα. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκιων αιτημάτων, των αναγκών και των δικαιωμάτων μας».
Κατανοώ, πλήρως την κάθετη «ιδεολογική» της διαφωνία με την τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών και εργατικών συλλογικοτήτων υπέρ των καταλήψεων ως μορφών αγώνα. Θίγουν τα κέρδη και τον έλεγχο των επιχειρηματιών πάνω στα μέσα παραγωγής στα «οποία υπάρχει ο μόχθος και ο ιδρώτας» των εργαζόμενων», άλλες φορές ακόμη και το αίμα τους. Ψευδώς, αναφέρει η κ.Παπαχελά ότι αγνοώ ότι είχαν απασχοληθεί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην εταιρία που χρησιμοποιούσε το κτίριο. Από πού προκύπτει αυτό;
2.Από εκεί και πέρα εξεπλάγην από τον οχετό ψέματος, λάσπης και συκοφαντίας αλλά και τις απειλές σε βάρος μου και σε βάρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φτάνουν να με στοχοποιούν ξεκάθαρα. Είναι τέτοιος ο ηθικός ξεπεσμός των επιχειρηματιών της σχολής της κ Α.Παπαχελά, που δανείζονται με την μεγαλύτερη ευκολία ψέματα από το ναζιστικό οπλοστάσιο.
Η ίδια η κ.Α.Παπαχελά αναπαράγει μάλιστα με θέρμη ολόκληρη την ναζιστική προπαγάνδα που έχει στηθεί σε βάρος μου μετά το 2008, όταν οι φασίστες βρήκαν μπροστά τους το αντιρατσιστικό κίνημα στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, κατά την περίοδο που η ΕΛΑΣ τους κάλυπτε σε εξορμήσεις των ταγμάτων εφόδου. «Ο Κωνσταντίνου ως ιδιοκτήτης των 7 ΜΚΟ» είναι η συκοφαντία που περιέχεται στην μηνυτήρια αναφορά των Σκορδέλη και Παναγιώταρου με την οποία κατηγορήθηκε όλη η αριστερά, διότι αντιστάθηκε στην δολοφονική παρουσία των  νεοναζί με το μανδύα της επιτροπής κατοίκων στον Άγιο Παντελεήμονα.
Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε καμία επιχειρηματία που αναζητά μέσω της καταστολής του κινήματος αλληλεγγύης να απαλλαγεί και τις δικές της ευθύνες για την αδικία σε βάρος των εργαζόμενων του City Plaza που παρέμειναν απλήρωτοι, διότι η ίδια  «η ιδιοκτήτρια του ακινήτου παρακρατούσε τον κινητό εξοπλισμό του ξενοδοχείου, ο οποίος έπρεπε να έχει εκποιηθεί για να πληρωθούμε.»
Από εκεί και πέρα η συζήτηση για την αντίσταση στα μνημόνια και το ρατσισμό, τις μορφές που μπορεί να πάρει η δράση αφορά το ίδιο το κίνημα. Με μαχητικές απεργίες , με συλλαλητήρια, με αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις χτίζουμε την δικιά μας εναλλακτική στο δεξιό κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φίμωση για τις τοποθετήσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο δεν δέχομαι.
Σας προσκαλώ στις επόμενες κινητοποιήσεις:
Την Πέμπτη 27/4, Εφετείο Αθήνας, 8.30πμ, 50 χρόνια από την άνοδο της χούντας, δύο χρόνια από τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Στην Εργατική Πρωτομαγια στο Μουσείο-Πολυτεχνείο, για ένα κόσμο χωρίς φτώχεια, ρατσισμό, μνημόνια και πολέμους.”