Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Γηροκομείο Αθήνας…πότε θα κάνει ξαστεριά;

 ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  
Γηροκομείο Αθήνας…πότε θα κάνει ξαστεριά;
 Συμπληρώνονται σχεδόν έξι μήνες από τότε που ο Δήμος της Αθήνας κέρδισε την ανατροπή της προηγούμενης διοίκησης του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα από το Γηροκομείο Αθηνών και υπήρξε ο διορισμός προσωρινής διοίκησης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας.

 
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια στο πλευρό των εργαζόμενων και του κόσμου της περιοχής για να σωθεί ένα ίδρυμα πολύτιμο για να υπάρχει φροντίδα σε γέροντες και γερόντισσες σε μία περίοδο που τα μνημόνια σφαγιάζουν το κοινωνικό κράτος. Μάλιστα ο δημοτικός της σύμβουλος αντιμετωπίζει δικαστική δίωξη από τον αρχιμανδρίτη μαζί με τους Ν.Σοφιανό, Ε.Πορτάλιου και Σ.Αγγελίδου.
Όμως το εξάμηνο αυτό έδειξε ότι οι καλές προθέσεις και οι μανούβρες δεν αρκούν για να αποκτήσει ξανά δυναμική το Γηροκομείο Αθηνών. Το μαχαίρι δεν μπαίνει στο κόκαλο της διαφθοράς και της διάλυσης όσο το Γηροκομείο δεν περνάει στο Δημόσιο με τον έλεγχο των ίδιων των εργαζόμενων, όσο  αφήνονται τα περιθώρια για μακρόχρονες δικαστικές μάχες τις οποίες προκαλούν τα έκπτωτα και υπόδικα στελέχη από την προηγούμενη διοίκηση.
Το τελευταίο διάστημα η προσωρινή διοίκηση έχει καταβάλει στους εργαζόμενους το δώρο των Χριστουγέννων και προκαταβολές μισθών σε ύψος 35-40% για το τελευταίο πεντάμηνο. Υπάρχει ωστόσο ποσό εκατομμυρίων δεδουλευμένων που δεν έχουν καταβληθεί.
Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των τροφίμων μειώθηκε από 130 στους 105. Η νέα προσωρινή διοίκηση δεν μείωσε τα απαγορευτικά τροφεία των 900 ευρώ το μήνα ώστε να μπουν φτωχότεροι άνθρωποι μέσα στο Γηροκομείο. Οι απειλές για παραπομπή για απιστία οδηγούν σε παράλυση.
Με αυτούς τους περιορισμούς οι έξι κλειστές πτέρυγες δεν θα ανοίξουν ποτέ!
Τα όρια λοιπόν μπορούν να σπάσουν, ώστε και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται και νέοι τρόφιμοι να μπουν. Αν ανατραπεί πλήρως το καθεστώς που διαλύσει το Γηροκομείο Αθηνών.
Δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτά μπορούν να γίνουν με «εκλογικές αναμετρήσεις» για τις θέσεις στην διοίκηση του Γηροκομείου με το παλιό επιτελείο του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα.
Ο μόνος δρόμος είναι να περάσει ΤΩΡΑ στο Δημόσιο το γηροκομείο Αθηνών, να καταβληθούν ΟΛΑ τα δεδουλευμένα στο προσωπικό, να υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια για να βρουν στέγη άνθρωποι που το έχουν ανάγκη και δεν έχουν χρήματα.
Ας σταματήσει η κυβέρνηση να πληρώνει το χρέος στους Τραπεζίτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ και ας το διαγράψει βάζοντας φυλακή αυτούς που τους δημιούργησαν, τους χρεοκοπημένους Τραπεζίτες, τους  εφοπλιστές, τους μεγαλοκαρχαρίες.
Είναι αδιανόητο η φροντίδα της τρίτης ηλικίας να μείνει στα χέρια «φιλανθρωπικών ιδρυμάτων» που την οδήγησαν στην συρρίκνωση και την υποβάθμιση. Έτσι κι αλλιώς έχουν διατυπώσει και σχέδια για να χτιστεί εμπορικό κέντρο στον χώρο!