Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Όχι στη διάλυση του 20ου Γυμνασίου από το Δήμαρχο Καμίνη


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Όχι στη διάλυση του 20ου Γυμνασίου από το Δήμαρχο Καμίνη

Η επιμονή για την μεταστέγαση του 20ου Γυμνασίου στο χώρο όπου βρίσκεται το 48ο Γυμνάσιο με απόφαση πλέον του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πείθει ότι πρόκειται για κίνηση βελτίωσης των συνθηκών διδασκαλίας. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με ισοψηφία(3-3!) και πέρασμα της απόφαση μεταστέγασης με την διπλή ψήφο του προέδρου…Πως χωράνε άλλωστε 230 μαθητές σε χώρο όπου αποχώρησαν 100 μαθητές του 31ου σχολείου;
Η μεταφορά εκατοντάδων μαθητών και η δημιουργία ενός σχολείου-μαμούθ σε ένα κτίριο αρχαιότερο του πρώτου, με αυξημένη επικινδυνότητα καθώς πάνω από 400 παιδιά θα βρεθούν σε χώρο με μοναδική έξοδο ένα κλιμακοστάσιο, είναι μια ενέργεια απαράδεκτη.

 
Η πλειοψηφία της παράταξης Καμίνη λειτούργησε για άλλη μια φορά με τη λογική των περικοπών και των συγχωνεύσεων σε βάρος των σχολείων της γειτονιάς  που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Πως θα χωρέσουν άλλωστε 19 τμήματα σε 15 αίθουσες αν όχι με τη συρρίκνωση του σχολείου και το τσουβάλιασμα περισσότερων παιδιών ανά αίθουσα οδηγώντας σε υποβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης και σε απολύσεις εκπαιδευτικών;
Προφανώς και η κατάσταση στο 20ο Γυμνάσιο δεν ήταν ιδανική με τις ημιυπόγειες αίθουσες και τις ανεπάρκειες. Όμως η λύση δεν είναι η διάλυση του σχολείου.
Η παράταξη Καμίνη μεθόδευσε τη διάλυση του συγκεκριμένου σχολείου αντί να προωθούσε έγκαιρα την ανέγερση νέου στη Λιοσίων. Στα επτά χρόνια διαχείρισης της στο Δήμο Αθηναίων σχέδια για οικοδόμηση νέων σχολείων που αποτελούν την μοναδική λύση έχουν πάει πίσω. Αντίθετα, εντάσσει στα ΕΣΠΑ επιλεκτικά έργα που στο τέλος τα χαρίζει σε ιδιώτες και ΜΚΟ, όπως στην Αγορά της Κυψέλης. Ανακαινίζει κτίρια όπως του ΕΒΕΑ για να τονώσει την «επιχειρηματικότητα» σπαταλώντας 3 εκατομμύρια και στο τέλος ο κ. Μίχαλος στέλνει μπράβους για να τα κρατήσουν για λογαριασμό τους!
Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ, τις ΕΛΜΕ, τις ενώσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, τις ενώσεις γονέων, τους μαθητές να αντιδράσουν για να μπει φρένο στο αυταρχικό κατήφορο της παράταξης Καμίνη που διαλύσει τα σχολεία της γειτονιάς. Να απαιτήσουμε την ανάκληση της απόφασης για  διάλυση-μεταστέγαση του 20ου Γυμνασίου.