Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Να ακυρώσουμε στην πράξη την διάλυση των Σχολικών Επιτροπών Παιδείας από την παράταξη Καμίνη

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 

Να ακυρώσουμε στην πράξη την διάλυση των Σχολικών Επιτροπών Παιδείας  από την παράταξη Καμίνη 

Η πρόταση της παράταξης Καμίνη να συγχωνευτούν οι 14 Σχολικές Επιτροπές Παιδείας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε δύο, μία για κάθε βαθμίδα, υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, παρά την θυελλώδη αντίδραση ΟΛΩΝ των φορέων της εκπαίδευσης, των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων ΠΕ της περιοχής του Δήμου της Αθήνας, των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Η ρήξη στην παράταξη Καμίνη ήταν ολοφάνερη καθώς ΟΛΟΙ οι πρόεδροι και των επτά κοινοτικών διαμερισμάτων στάθηκαν αντίθετοι, μεταφέροντας αποφάσεις όλων των ΣΕΠ και ΔΕΠ και διεκδικώντας μάλιστα να καταγραφεί η διαφωνία τους και στην ψηφοφορία, κάτι που απέρριψε ο Δήμαρχος.

Η πολιτική κατεύθυνση που υιοθετεί η παράταξη Καμίνη για τη λειτουργία των σχολείων δεν βασίζεται στη διεκδίκηση της αύξησης της χρηματοδότησης και των προσλήψεων στα σχολεία αλλά στη συνεργασία με χορηγούς αλά Coca Cola  και την εμπλοκή των ΜΚΟ στη λειτουργία τους. Το σχολείο της «καινοτομίας» που επαγγέλλεται δεν έχει ανάγκη από τη συνεργασία με τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων ενώ σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν παρέλειψε να επιτεθεί στους συνδικαλιστές δαιμονοποιώντας τους.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας χαιρετίζει τα σωματεία εκπαιδευτικών, τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων, που δήλωσαν την αντίθεση τους σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
 Καλούμε όσους και όσες καταδικάσαμε την απαράδεκτη απόφαση διάλυσης  να συνεχίσουμε την πάλη, προχωρώντας στη μη αποδοχή της λειτουργίας των δύο νέων σχολικών επιτροπών, όπου διορίζουν από 15 μέλη. Ανάμεσα τους δύο διευθυντές, επτά κοινοτικοί σύμβουλοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, ένας εκπρόσωπος των γονέων και ένας των μαθητών. Να αρνηθούμε έμπρακτα την συμμετοχή μας σε αυτές.

Καλούμε  τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ να πρωτοστατήσουν σε ένα κίνημα ανυπακοής κατά της άθλιας απόφασης που γυρνάει την πλάτη στο κόσμο της εκπαίδευσης.
Καλούμε τους προέδρους των κοινοτικών διαμερισμάτων να μην αποδεχτούν κανένα διορισμό στις νέες σχολικές επιτροπές. Να καλέσουν τους φορείς της εκπαίδευσης και στην επόμενη συνεδρίαση τους να συνδιαμορφώσουν τη δράση ανυπακοής στη διάλυση της λειτουργίας των σχολείων.
Καλούμε τους συλλόγους γονέων να αποφασίσουν τη μη συμμετοχή τους στις νέες σχολικές επιτροπές.
Κανένας δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας δεν πρέπει να αποδεχτεί τον διορισμό του.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η αναγγελία της συγχώνευσης των επτά σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των επτά σχολικών επιτροπών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μία για κάθε βαθμίδα και οι συγχωνεύσεις των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας σε μία, είναι προαναγγελία θανάτου του δημόσιου σχολείου της γειτονιάς.

Οι μνημονιακού τύπου συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε αυτόματη λειτουργία του κόφτη των δαπανών για τη συντήρηση και λειτουργία των σχολείων. Οι άγριες περικοπές οδήγησαν τα τελευταία χρόνια γονείς και εκπαιδευτικούς, να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Ο Δήμος της Αθήνας προβάλλει τους ιδιώτες, τους ευεργέτες και τους χορηγούς ως εναλλακτική διέξοδο. Θέλουν να μετατρέψει τα δημόσια σχολεία σε κέντρα δραστηριοποίησης διάφορων πρωτοβουλιών «ανοιχτών σχολείων» με δράσεις εθελοντών. Στην πράξη πρόκειται για συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου.

Η πρόταση των συγχωνεύσεων γίνεται στο όνομα της εξοικονόμησης δαπανών, ανοίγει το δρόμο για την λεηλασία των πόρων προς τα σχολεία μέσω μιας συγκεντρωτικής γραφειοκρατικής διαχείρισης, που αποξενώνει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς από την ζωντανή πραγματικότητα του σχολείου και την ανάγκη να λύνονται άμεσα τα ζητήματα. Εκατοντάδες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας θα μπουν κάτω από τη διαχείριση δύο επιτροπών. Ήδη με τον Καλλικράτη και τις συγχωνεύσεις των σχολικών επιτροπών που υπήρχαν ανά σχολείο, δημιουργήθηκε μιας τερατώδης γραφειοκρατία με ευθύνη δεκάδων σχολείων, με αποτέλεσμα την ελλιπή συντήρηση των υποδομών και την προβληματική λειτουργία πολλών σχολείων.

Πετάνε έξω από τις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και των Εκπαιδευτικών ώστε να μην υπάρχει αντιπαράθεση με τις περικοπές των δαπανών και την ανάθεση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες και χορηγούς.

Μετά το ξέσπασμα της κρίσης μεγάλο μέρος της κοινωνίας αδυνατεί να καλύψει την επαφή των παιδιών με ένα φάσμα μορφωτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Το σχολείο είναι ένας δημόσιος χώρος με ελεύθερους χώρους και υποδομές. Έχει τη δυνατότητα να στεγάσει και να καλύψει όλες εκείνες τις αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που οι γονείς δυσκολεύονται ή και αδυνατούν πια να προσφέρουν στα παιδιά τους.

                    Απαιτούμε άμεση αύξηση της επιχορήγησης για τις σχολικές επιτροπές και στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου που έχουν επιφορτιστεί με τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ώστε να γίνονται αμέσως όλες οι επισκευές και να μην περιμένουν ακόμα και χρόνια οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης.
                    Η διάθεση των σχολικών χώρων να γίνεται με έγκριση και συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κάθε σχολείου. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά στη γειτονιά με λειτουργία ζωνών δραστηριοτήτων μακριά από λογικές ΜΚΟ, με παράλληλη πρόσληψη σχολικών φυλάκων και καθαριστριών με συμβάσεις αορίστου χρόνου για την εξασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων και της ανεμπόδιστης πρόσβασης.
                    Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών τώρα. Τα σχολεία μας χρειάζονται ενίσχυση για να μπορέσουν να υποδεχτούν όλα τα παιδιά στο κλασικό και στο ολοήμερο πρόγραμμα χωρίς εξαιρέσεις, ειδικά στη σημερινή συγκυρία με της αυξημένες ανάγκες λόγω των προσφυγόπουλων.

Καλούμε τους γονείς και τους φορείς των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων, να αντισταθούμε στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου της γειτονιάς.
Να απαιτήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να μην περάσει η συγχώνευση των Σχολικών Επιτροπών και των ΔΕΠ.

  
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣ την Τρίτη 21/6 στις 12.0

Στις αλλεπάλληλες προσπάθειες καταστολής του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός εκ μέρους του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., προστίθεται τώρα μία ακόμη δίωξη: 4 φίλοι που συνδέθηκαν με τις δραστηριότητες του εγχειρήματος παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία ότι «ενεργώντας από κοινού και έχοντας κοινό δόλο, αυτογνωμόνως, επελήφθησαν δημοσίου κτήματος… και εισήλθαν παράνομα εντός του κτιρίου με την επωνυμία Θέατρο Εμπρός…»
Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου !;!) είναι ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ ταμείο που ιδρύθηκε βάση του νόμου 3896/2011 για να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία βαφτίζοντάς την, καταχρηστικά, «ιδιωτική». Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με πρόσχημα την είσπραξη εσόδων για την αποπληρωμή του χρέους είναι πράξη αντισυνταγματική και αποτελεί ΥΦΑΡΠΑΓΗ.
Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, από την άλλη, είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης, με οριζόντιες δομές, αντιιεραρχικός και αντιεμπορευματικός. Αποτελεί, δε, ένα κομβικό σημείο συνάντησης όλων των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και των κινημάτων.

Το εγχείρημα του Εμπρός, στα 5 χρόνια διαρκούς, καθημερινής ανοιχτής, δημόσιας λειτουργίας του και διοργάνωσης εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τη Δημόσια Περιουσία και αποδεικνύει πως υπάρχει ένας άλλος τρόπος να ζούμε, να δημιουργούμε και να συνυπάρχουμε. Αυτός ακριβώς ο τρόπος είναι ο λόγος για τον οποίο διώκεται.

Όλοι εμείς, οι χιλιάδες κόσμου (από καλλιτεχνικές ομάδες, συλλογικότητες, κοινωνικές αντιδομές, κλπ) που συμμετείχαμε και πλαισιώσαμε τα τελευταία χρόνια τα δρώμενα στο Εμπρός, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

Το Εμπρός είναι μια ανάσα στο κέντρο της πόλης. Δεν θα μας την κόψετε.

Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. είναι παράνομο, συνεπώς παράνομη είναι και η δίωξη που ασκεί.

Στο όνομα των τεσσάρων, διώκονται όλοι όσοι συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στο Εμπρός καθώς και όλο το εγχείρημα, συνολικά.

Καλούμε σε συμπαράσταση και διαμαρτυρία την Τρίτη 21/6/2016 στις 12:00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 2.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΜΠΡΟΣ
https://www.embros.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%…

Κοινή Ανακοίνωση-Καταγγελία για τις σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων στις Σχολικές Επιτροπές και τις ΔΕΠ

Κοινή Ανακοίνωση-Καταγγελία για τις σαρωτικές αλλαγές
που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων στις Σχολικές Επιτροπές και τις ΔΕΠ
Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ "Αθηνά", "Αριστοτέλης", "Παρθενώνας", ΕΛΜΕ Β' Αθήνας, Γ' Αθήνας, Ε' Αθήνας

Πέμπτη 23/6, 17.00, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και Παρέμβασης στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων

Με επιστολή της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Αθηναίων προς τους Διευθυντές των σχολείων  ενημερωθήκαμε για τη σαρωτική αλλαγή που ετοιμάζει η πλειοψηφούσα παράταξη "Δικαίωμα στην πόλη" του Καμίνη για την ενοποίηση των 7 Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας και των 14 σχολικών επιτροπών του Δήμου Αθήνας.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΔΕΠ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΔΕΠ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ

Η επιστολή της αντιδημάρχου κ. Μαρίας Ηλιοπούλου προς τους διευθυντές των σχολείων με την οποία προαναγγέλλει την συγχώνευση των επτά σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μία, των επτά σχολικών επιτροπών  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε άλλη μία και την συγχώνευση των δύο Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας σε μία, είναι προαναγγελία θανάτου του δημόσιου σχολείου της γειτονιάς. Ήδη, διευθυντές σχολείων, σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, ΕΛΜΕ, γονείς αντιδρούν με συνελεύσεις και ψηφίσματα διαμαρτυρίας.
Η παράταξη του Δημάρχου Καμίνη προχωρά σε μνημονιακού τύπου συγχωνεύσεις ώστε ο κόφτης των δαπανών που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τελευταίο πακέτο να λειτουργεί αυτόματα και απρόσκοπτα. Οι άγριες περικοπές των δαπανών σήμαναν τα τελευταία χρόνια ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες, βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για την συντήρηση τους.
Ο Δήμαρχος Καμίνης εδώ και χρόνια (και με κάθε κυβέρνηση) πρωτοστατεί στην εφαρμογή των μνημονίων. Συμμετέχει στο πολιτικό εγχείρημα ανασύστασης της «κεντροαριστεράς» και στη διαχείριση του Δήμου της Αθήνας προβάλλει τους ιδιώτες, τους ευεργέτες και τους χορηγούς ως εναλλακτική διέξοδο μαζί με τη πλήρη ευθυγράμμιση στην εφαρμογή των μνημονίων.
Ο Δήμαρχος Καμίνης θέλει να μετατρέψει τα δημόσια σχολεία σε κέντρα δραστηριοποίησης των ΜΚΟ και διάφορων πρωτοβουλιών «ανοιχτών σχολείων» με δράσεις εθελοντών. Στη πράξη πρόκειται για συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και στη θέση του εισβολή δραστηριοτήτων απλήρωτων «εθελοντών» εκπαιδευτικών η ανέργων μέσω κοινωφελών  προγραμμάτων. Είναι θέμα χρόνου να μετονομάσει σχολεία δίνοντας τους ονόματα των χορηγών πχ Coca cola κα.
Αυτή η πρόταση των συγχωνεύσεων που γίνεται στο όνομα της εξοικονόμησης δαπανών ανοίγει το δρόμο για την λεηλασία των πόρων προς τα σχολεία μέσω μιας συγκεντρωτικής γραφειοκρατικής διαχείρισης που αποξενώνει τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς από την ζωντανή πραγματικότητα του σχολείου και την ανάγκη να λύνονται άμεσα τα ζητήματα. Διακόσιες ογδόντα τρείς σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και εκατόν πέντε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας θα μπουν κάτω από τη διαχείριση δύο επιτροπών. Ήδη, με τον Καλλικράτη και τις συγχωνεύσεις των σχολικών επιτροπών που υπήρχαν ανά σχολείο, δημιουργήθηκε μιας τερατώδης γραφειοκρατία με ευθύνη 30- 40 σχολείων.
Πετάνε έξω από τις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας τους συλλόγους εκπαιδευτικών ώστε να μην υπάρχει αντιπαράθεση με τις περικοπές των δαπανών και την ανάθεση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες και χορηγούς.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φορείς των εκπαιδευτικών και των γονέων, τούς Συλλόγους των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ να αντισταθούμε στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου της γειτονιάς.
Να απαιτήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να μην περάσει η συγχώνευση των σχολικών επιτροπών και των ΔΕΠ. Να απαιτήσουμε άμεση αύξηση της επιχορήγησης για τις σχολικές επιτροπές και όχι συρρίκνωσε της. Μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών τώρα. Τα σχολεία μας χρειάζονται άμεση ενίσχυση για να μπορέσουν να υποδεχτούν όλα τα παιδιά, για να γράψουν και τα προσφυγόπουλα άμεσα  χωρίς διακρίσεις. Δεν αποδεχόμαστε ότι τα προσφυγόπουλα θα φοιτούν σε ιδιαίτερες απογευματινές βάρδιες με εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα προσφέρουν δημιουργική απασχόληση αντί για μόρφωση.

Να προχωρήσουμε σε μαζική  κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 23 Ιούνη τη μέρα που συνεδριάζει για να αποφασίσει για την πρόταση της Μ.Ηλιοπούλου.