Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Δούρου-Καμίνης συνένοχοι στην αστυνομική επιχείρηση διάλυσης του παζαριού των ρακοσυλλεκτών


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δούρου-Καμίνης συνένοχοι στην αστυνομική επιχείρηση διάλυσης του παζαριού των ρακοσυλλεκτών

Η ευθύνη για την βάρβαρη επιστράτευση της Αστυνομίας, και μπουλντοζών για την διάλυση του παζαριού των ρακοσυλλεκτών βαραίνει το Δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής όσο και αν σφυρίζουν αδιάφορα λες και ενέσκηψε θεομηνία. Αλήθεια, τι έκανε η περιφέρεια και ο Δήμος της Αθήανς; Εκαναν παρέμβαση  για να εμποδίσουν την επιδρομή της Αστυνομίας; Όχι βέβαια. Πολύ πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκαν για να δώσουν λύση με το Δήμο της Αθήνας να μην ορίζει καν μέρα συνεδρίασης διαπαραταξιακής αλλά και το Δήμαρχο Καμίνη επανειλημμένα ουσιαστικά να προαναγγέλλει την επιδρομή της Αστυνομίας.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στήριξε την προσπάθεια των συλλόγων να δώσουν απάντηση στην επίθεση που δέχτηκαν. Δημοσιοποιούμε την ανακοίνωση συγκρότησης Συντονιστικού των συλλόγων ρακοσυλλεκτών και καλούμε τους ρακοσυλλέκτες να συνεχίσουν να πουλάνε την πραμάτεια τους στην Αγίου Πολυκάρπου μέχρι να ανοίξει ο χώρος που ζητάνε στην ίδια οδό επί του αριθμού 95 κάτω από την συνδιαχειρίση όλων των συλλόγων.
Δεν πρέπει αν περάσει ο εξοστρακισμός των μειονοτήτων, των ευπαθών ομάδων, των αναπήρων, των Ρομά, των αναπήρων, των μουσουλμάνων της Θράκης, για χάρη των συμφερόντων των λίγων του πλούτου που υπηρετούν Καμίνης και Δούρου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας χρειάζεται να πάρει την απόφαση της ομαλής λειτουργίας του παζαριού όπως την ζητάνε οι σύλλογοι ρακοσυλλεκτών για να μην μεγαλώσουν οι ουρές της δυστυχίας και των συσσιτίων.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας  

Ακολουθεί η ανακοίνωση των συλλόγων ρακοσυλλεκτών:


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 11ΠΜ, ΜΕΤΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑ

Η απόφαση της Αστυνομίας, του Δήμου Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής να σταματήσουν το παζάρι στην Αγίου Πολυκάρπου στον Ελαιώνα με ΜΑΤ και μπουλντόζες μας προκάλεσε θλίψη αλλά και πόνο για τις οικογένειες μας που έμειναν χωρίς ένα μεροκάματο, χωρίς ψωμί και γάλα. Σκέφτηκε κανείς άραγε ότι θα μπορούσαν μέσα στις τυλιγμένες κουβέρτες που μάζεψαν οι  μπουλντόζες να κοιμόταν κανένα παιδί;
Στέρησαν και από τους φτωχούς που έρχονται εδώ με λίγα ευρώ να αγοράσουν αυτά που δεν μπορούν να αγοράσουν από αλλού.
Από αυτό το παζάρι ζούνε με αξιοπρέπεια πάνω από επτά χιλιάδες άνθρωποι των οικογενειών μας.
Ούτε ο Δήμος Αθήνας, ούτε η περιφέρεια Αττικής φρόντισαν να σκύψουν και να δώσουν λύση για την σωστή λειτουργία του παζαριού μέσα σε ένα χώρο κλειστό και όχι στα λασπωμένα δρομάκια και πεζοδρόμια. Βολεύτηκαν να κατηγορούν τους ρακοσυλλέκτες ότι τάχα δεν συνεργάζονται. Υποσχέθηκαν λύση με συζήτηση σε διαπαραταξιακή του Δήμου Αθήνας που δεν συνεδρίασε τους τελευταίους 3 μήνες.
Καλούμε το Δήμο της Αθήνας να δώσει το χώρο στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 95 και τα διπλανά οικόπεδα στην οδό Αγίας Αννης 13 και 17 ώστε να βρουν αξιοπρεπή χώρο οι ρακοσυλλέκτες και να λειτουργήσουν εκεί ανθρώπινα για όλο το κόσμο που επισκέπτεται το παζάρι.
Ζητάμε σεβασμό για τον κόσμο μας, ανθρώπους φτωχούς, κατατρεγμένους, ανθρώπους από τις μειονότητες των Ρομά, των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης που επιζητούν αξιοπρέπεια για να ζουν και όχι να μπουν στις ουρές των συσσιτίων του Δήμου Αθήνας.
Θα απαντήσουμε με κινητοποίηση του κόσμου μας, των οικογενειών μας. Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων.
Προχωράμε σε κινητοποιήσεις άμεσα:
-Κινητοποίηση ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ, την Κυριακή 20 Νοέμβρη στις 11πμ στο Μετρό του Ελαιώνα.
-Κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Καλούμε το Δήμαρχο κ.Γιώργο Καμίνη να αποδεχτεί συνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων μας.
Συγκροτήσαμε  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ
με την συμμετοχή των προέδρων των Συλλόγων Ερμής, Αλληλεγγύη,   Ενόδιος Ερμής, Αναγέννηση,Πρόοδος

Εποικοινωνήστε με: Καμπέρ Βαχτέτ 6974092816, Αλέξανδρος Καλέμης 6940893706, Μεχτέρ Μουσταφά 6944415818, Καλεμι Αστρίτ 6945114872, Χασάν Ραίφ 6955023002