Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΔΕΠ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΔΕΠ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ

Η επιστολή της αντιδημάρχου κ. Μαρίας Ηλιοπούλου προς τους διευθυντές των σχολείων με την οποία προαναγγέλλει την συγχώνευση των επτά σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μία, των επτά σχολικών επιτροπών  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε άλλη μία και την συγχώνευση των δύο Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας σε μία, είναι προαναγγελία θανάτου του δημόσιου σχολείου της γειτονιάς. Ήδη, διευθυντές σχολείων, σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, ΕΛΜΕ, γονείς αντιδρούν με συνελεύσεις και ψηφίσματα διαμαρτυρίας.
Η παράταξη του Δημάρχου Καμίνη προχωρά σε μνημονιακού τύπου συγχωνεύσεις ώστε ο κόφτης των δαπανών που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τελευταίο πακέτο να λειτουργεί αυτόματα και απρόσκοπτα. Οι άγριες περικοπές των δαπανών σήμαναν τα τελευταία χρόνια ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες, βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για την συντήρηση τους.
Ο Δήμαρχος Καμίνης εδώ και χρόνια (και με κάθε κυβέρνηση) πρωτοστατεί στην εφαρμογή των μνημονίων. Συμμετέχει στο πολιτικό εγχείρημα ανασύστασης της «κεντροαριστεράς» και στη διαχείριση του Δήμου της Αθήνας προβάλλει τους ιδιώτες, τους ευεργέτες και τους χορηγούς ως εναλλακτική διέξοδο μαζί με τη πλήρη ευθυγράμμιση στην εφαρμογή των μνημονίων.
Ο Δήμαρχος Καμίνης θέλει να μετατρέψει τα δημόσια σχολεία σε κέντρα δραστηριοποίησης των ΜΚΟ και διάφορων πρωτοβουλιών «ανοιχτών σχολείων» με δράσεις εθελοντών. Στη πράξη πρόκειται για συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και στη θέση του εισβολή δραστηριοτήτων απλήρωτων «εθελοντών» εκπαιδευτικών η ανέργων μέσω κοινωφελών  προγραμμάτων. Είναι θέμα χρόνου να μετονομάσει σχολεία δίνοντας τους ονόματα των χορηγών πχ Coca cola κα.
Αυτή η πρόταση των συγχωνεύσεων που γίνεται στο όνομα της εξοικονόμησης δαπανών ανοίγει το δρόμο για την λεηλασία των πόρων προς τα σχολεία μέσω μιας συγκεντρωτικής γραφειοκρατικής διαχείρισης που αποξενώνει τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς από την ζωντανή πραγματικότητα του σχολείου και την ανάγκη να λύνονται άμεσα τα ζητήματα. Διακόσιες ογδόντα τρείς σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και εκατόν πέντε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας θα μπουν κάτω από τη διαχείριση δύο επιτροπών. Ήδη, με τον Καλλικράτη και τις συγχωνεύσεις των σχολικών επιτροπών που υπήρχαν ανά σχολείο, δημιουργήθηκε μιας τερατώδης γραφειοκρατία με ευθύνη 30- 40 σχολείων.
Πετάνε έξω από τις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας τους συλλόγους εκπαιδευτικών ώστε να μην υπάρχει αντιπαράθεση με τις περικοπές των δαπανών και την ανάθεση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες και χορηγούς.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φορείς των εκπαιδευτικών και των γονέων, τούς Συλλόγους των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ να αντισταθούμε στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου της γειτονιάς.
Να απαιτήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να μην περάσει η συγχώνευση των σχολικών επιτροπών και των ΔΕΠ. Να απαιτήσουμε άμεση αύξηση της επιχορήγησης για τις σχολικές επιτροπές και όχι συρρίκνωσε της. Μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών τώρα. Τα σχολεία μας χρειάζονται άμεση ενίσχυση για να μπορέσουν να υποδεχτούν όλα τα παιδιά, για να γράψουν και τα προσφυγόπουλα άμεσα  χωρίς διακρίσεις. Δεν αποδεχόμαστε ότι τα προσφυγόπουλα θα φοιτούν σε ιδιαίτερες απογευματινές βάρδιες με εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα προσφέρουν δημιουργική απασχόληση αντί για μόρφωση.

Να προχωρήσουμε σε μαζική  κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 23 Ιούνη τη μέρα που συνεδριάζει για να αποφασίσει για την πρόταση της Μ.Ηλιοπούλου.