Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ούτε σπιθαμή χώρου στους ναζί της Χρυσής Αυγής



Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Ούτε σπιθαμή χώρου στους ναζί της Χρυσής Αυγής

H  απόφαση της παράταξης Καμίνη να υπερψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την Τρίτη 1/9/2015 την παραχώρηση χώρων για περίπτερα και για διαφήμιση στη ναζιστική Χρυσή Αυγή ενόψει των εκλογών της 20ης  Σεπτέμβρη , δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των δεκάδων στελεχών της που εμπλέκονται σε δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, αντιστρατεύεται τον αγώνα για να τερματιστεί η φασιστική απειλή.
Είναι απαράδεκτο την ώρα που η ίδια η Βουλή έχει αποφασίσει την παύση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, να χρηματοδοτείται έμμεσα είτε από τον Δήμο της Αθήνας είτε από το Υπουργείο Εσωτερικών με αποφάσεις για παροχή τηλεοπτικού χρόνου στους ναζί της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή φοράει την προβιά του «αντιμνημονιακού» πολιτικού κόμματος αλλά αποτελεί ναζιστικό μόρφωμα, χαϊδεμένο παιδί των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων τους, που επιδιώκουν να ξαναφέρουν στο δρόμο τα τάγματα εφόδου κατά του εργατικού κινήματος και της αριστεράς. Χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων την ώρα που χιλιάδες γυναίκες και παιδιά πνίγονται στο Αιγαίο.
Καλούμε την αριστερά και τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις σε μαζική αντιφασιστική δράση για να τους σταματήσουμε.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ