Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

«Άλλη μια χρονιά με τους αστέγους και τους φτωχούς στο Ρουφ, στο έλεος των φιλανθρωπιών»


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Άλλη μια χρονιά με τους αστέγους και τους φτωχούς στο Ρουφ, στο έλεος των φιλανθρωπιών»

Η καλή χρονιά αργεί να έρθει στην Αθήνα των αυξανόμενων φτωχών, ανέργων, αστέγων παρά τα χαμόγελα και τα πυροτεχνήματα στον παγωμένο ουρανό πάνω από την Ακρόπολη.

Έχουμε όμως λόγους να αισιοδοξούμε γιατί ξεφορτωθήκαμε με τους αγώνες μας την συγκυβέρνηση  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η  άρχουσα τάξη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων και των Τραπεζιτών θησαύρισε από την συμμετοχή στην ΕΕ και το ευρώ και «διασώζονταν» από τη κρίση, με τα  Μνημόνια και την Τρόικα. Ανησυχεί τώρα, πως θα χάσει τα κέρδη από το πλιάτσικο και την λεηλασία πάνω στις ζωές μας. Εκβιάζει και απειλεί με καταστροφή, λες και δεν ζούμε την μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή με τις πολιτικές τους!
Κυνικοί και προκλητικοί οι εφοπλιστές και οι εταιρίες τους εγκληματούν και δολοφονούν για τα κέρδη τους, όπως αναδείχτηκε από το φρικιαστικό ναυάγιο του μισθωμένου, από την ΑΝΕΚ, Νόρμαν Ατλάντικ.

Είναι η χρονιά της ανατροπής. Είναι η χρονιά για να προχωρήσουμε σε αντικαπιταλιστική ανατροπή, τσακίζοντας τους εκβιασμούς τους, με εργατικό έλεγχο παντού. Για να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι και διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, διοικητικοί στα ΑΕΙ, να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια, η Κόκα-κόλα και η ΕΡΤ. Να πάρουμε στα χέρια τις Τράπεζες και να περάσουν στο Δημόσιο ώστε να σταματήσουν οι εκβιασμοί. Να γυρίσουμε την πλάτη στην ΕΕ και το ευρώ τους! Μαζί με τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να βάλουμε τέλος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους και τις ρατσιστικές πολιτικές, που θρέφουν τους φασίστες.

Μαζί με τα κόμματα της άρχουσας τάξης, πρέπει να στείλουμε στα αζήτητα τους φίλους τους, τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που τους έθρεψαν με το μίσος κατά της αριστεράς και των μεταναστών. Τους κάλυψαν με την ανοικτή γραμμή Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, δηλαδή η ΝΔ έδινε αστυνομική στήριξη στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου και η Χρυσή Αυγή ως αντάλλαγμα ψήφιζε τα νομοσχέδια που της ζητούσε η ΝΔ (πχ. για φοροαπαλλαγές υπέρ των εφοπλιστών, ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας κα). Πήραν πίσω το δικαίωμα των παιδιών στην ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών και τώρα καθυστερούν τον ορισμό της δίκης των δολοφόνων.

Η αριστερά συγκεντρώνει τις ελπίδες εκατομμυρίων. Οι ανατροπές που έχουμε ανάγκη δεν χωράνε σε μια καλύτερη κυβερνητική διαχείριση, με διαπραγμάτευση κάτω από τους όρους παραμονής στην Ε.Ε. και το ευρώ και σεβασμό των δανειακών συμβάσεων του κεφαλαίου. Αυτοί έχουν την κρατική μηχανή και ελέγχουν τον πλούτο και την οικονομία. Χρειάζεται να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.
Να βαδίσουμε χωρίς σε εκπτώσεις στα αιτήματα για να ξηλώσουμε τα μνημόνια, την τρομοκρατία των ΜΑΤ και των ναζί.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η δύναμη που αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους και την νεολαία για  να μετατρέψει την ήττα της άρχουσας τάξης σε νίκες και ανατροπές!»