Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ





 OΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΡΗΞΗ ΜΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5ΜΜ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

       Ο νέος ισοσκελισμένος  προϋπολογισμός  του Δήμου της Αθήνας  φέρνει τη σφραγίδα της διαρκούς λιτότητας και των περικοπών που επιβάλλει η συγκυβέρνηση στη βάση της συνέχισης των πολιτικών των μνημονίων για να αποπληρωθεί το χρέος των δανειστών. Ο δήμαρχος Καμίνης χώρεσε στο κοστούμι που έραψε επιμελώς η συγκυβέρνηση μέσω του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ και ο Γκίκας Χαρδούβελης.

      Πίσω από τους αριθμούς όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα βρουν την στήριξη από τις δομές δημοτικών υπηρεσιών στην Αθήνα που τις έχουν ανάγκη. Η φτώχεια, η μαζική ανεργία, η πείνα είναι τα δώρα του σαξές στόρυ των Σαμαρά-Βενιζέλου που διατυμπανίζουν την έξοδο από το Μνημόνιο.

      Ήδη, η φετινή σχολική χρονιά βρίσκει τους μαθητές στα σχολεία αντιμέτωπους με τον υποσιτισμό και τη πείνα αφού οι σχεδιασμοί σε βάθος χρόνου έφεραν την σημερινή κατάρρευση του Δημοτικού Βρεφοκομείου όπου όχι μόνο δεν δίνονται οι 1300 μερίδες φαγητού για μαθητές αλλά και οι  παιδικοί σταθμοί βρίσκονται πλέον χωρίς επαρκή τροφοδοσία.

Παιδικές χαρές δεν ανοίγουν από τον Άγιο Παντελεήμονα και τα Καραγιαννέικα μέχρι του Φιλοπάππου και πολλές  άλλες γειτονιές της Αθήνας.

      Ελεύθεροι χώροι δεν απαλλοτριώνονται για να φτιαχτούν σχολεία, παιδικές χαρές και πάρκα αλλά αφήνονται στην αρπακτική διάθεση των ιδιωτικών συμφερόντων και του real estate, για να φτιάξουν MALL στους Αμπελοκήπους και στην Ακαδημία Πλάτωνος.

      Ακροδεξιοί της ΝΔ, όπως ο Θ.Πλεύρης, άθλιοι απολογητές της πολιτικής των μνημονίων που χάρισαν δισεκατομμύρια  στις Τράπεζες και φτώχεια στο κόσμο, τα οποία  τα ψήφισαν με πόδια και χέρια,  έρχονται να φορτώνουν την ερήμωση των γειτονιών  στους μετανάστες για άλλη μια φορά.  Η συγκυβέρνηση ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους  για την χρεοκοπημένη πολιτική των κυβερνήσεων και για να στραφεί η οργή μακριά από τους κυβερνώντες που έχουν την ευθύνη. Τα παπαγαλάκια της στη Βουλή, τα δημοτικά συμβούλια και τα ΜΜΕ κράζουν ασταμάτητα αυτές τις μέρες για να διασώσουν τη καταρρέουσα συγκυβέρνηση.

      Η διαρκής συρρίκνωση με τις περικοπές πάνω από 70% των δαπανών του προϋπολογισμού για τους Δήμους κα η συντριβή κάθε προγράμματος επενδύσεων σε υποδομές είναι αποτυπωμένη στα κονδύλια του προϋπολογισμού του Δήμου της Αθήνας. Τα δημοτικά τέλη κρατούνται σε φορομπηχτικά ύψη για τους μισθωτούς αγνοώντας την συντριβή κατά 50% των μισθών και το τίναγμα της ανεργίας στα ύψη.

      Η είσοδος των Κοιν.ΣΥΝ.ΕΠ στους Δήμους μετά πολλών φανφάρων περί «καινοτομίας και ανάπτυξης» αποτελούν πεδίο διαφθοράς και καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων των εργαζόμενων ενώ χιλιάδες αναξιαπαθούντες δεν θα δουν τη παραμικρή βελτίωση.

      Στηρίζουμε εναλλακτικές  λύσεις σε ρήξη με τις καπιταλιστικές επιλογές εξόδου από τη κρίση, λύσεις που μπορεί να τις επιβάλει ένα νικηφόρο εργατικό κίνημα, χωρίς καμιά αναμονή των εκλογών, χωρίς καμιά επανάπαυση ότι θα λυθούν στο μέλλον από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση. Η πρόταση διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ με την άρνηση των μονομερών ενεργειών δηλ. της πλήρους διαγραφής του χρέους αφήνει έκθετο το κόσμο που παλεύει σε πιέσεις και εκβιασμούς της ΕΕ και των Τραπεζιτών.

Μόνο με τη διαγραφή του χρέους θα ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξουν λεφτά για προσλήψεις στους Δήμους, για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες  πρόνοιας, καθαριότητας, πολιτισμού, αθλητισμού, οι παιδικοί σταθμοί , οι παιδικές χαρές και τα σχολεία.

      Μόνο με τη ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ υπάρχει εναλλακτική λύση μακριά από τη μέγγενη των δανειστών και των παράλογων απαιτήσεων τους.

      Η εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο είναι ο μόνος δρόμος για να επιβάλουμε ότι θα δοθούν λεφτά για να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι, με συλλογικές συμβάσεις , αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις για το παππού και τη γιαγιά.

      Αυτό το προϋπολογισμό τον καταψηφίζουμε και καλούμε σε συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη μαζί με τα συνδικάτα.