Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο Καμίνης με το Φορτσάκη, εμείς με τους φοιτητές μέχρι τη νίκη!


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας

Ο Καμίνης με το Φορτσάκη, εμείς με τους φοιτητές μέχρι τη νίκη!

Aντι ο Δήμαρχος Καμίνης να ασχοληθεί με το καυτό ζήτημα της σίτισης των πεινασμένων παιδιών στα σχολεία στην Αθήνα, για τα οποία δεν δίνεται  ούτε μία μερίδα φαγητό, ασχολείται με τα προκλητικά καμώματα του πρύτανη Φορτσάκη.

Ο Καμίνης  για άλλη μια φορά ευθυγραμμίζεται με τις επιθέσεις Σαμαρά και Βενιζέλου κατά του φοιτητικού κινήματος μιλώντας προκλητικά  «για μειοψηφίες που κρατάνε ομήρους(!) στη πρυτανεία του ΕΚΠΑ». Την ώρα που οι φοιτητές υπερασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο μαζί με τους εργαζόμενους που την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκαν κλεισμένοι με λουκέτα και ΜΑΤ στο χώρο εργασίας τους, την ώρα που δίνουν τη μάχη κατά των απολύσεων και της αντικατάστασης των υπηρεσιών με ιδιωτικά συνεργεία φύλαξης και καθαριότητας, ο Καμίνης του κάνει πλάτες σε αυτό το αυταρχικό κατήφορο.

Ο Φορτσάκης νομίζει ότι μπορεί να διοικεί ως φρούραρχος το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία με στόχο να τσακίσει το φοιτητικό κίνημα και να μετατρέψει το πανεπιστημιακό άσυλο σε χώρο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων ερευνητικών κέντρων και των πολυεθνικών εταιριών. Βαδίζοντας προς το εορτασμό της 17ης Νοέμβρη να τους θυμίσουμε ότι «οι μειοψηφίες» έριξαν τη χούντα και κατοχύρωσαν με αίμα τις ελευθερίες και το άσυλο.

Δεν ωφελούν την ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων οι επιθέσεις των στελεχών του ΚΚΕ, όπως του Νίκου Σοφιανού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας,  κατά των αγωνιζόμενων φοιτητών με τις μαχητικές μορφές που επιλέγουν μέσα από τις συνελεύσεις τους. Η αριστερά πρέπει να στείλει ισχυρό μήνυμα κλιμάκωσης των αγώνων, χωρίς καμιά προσαρμογή στα κελεύσματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που ολοταχώς προχωράει σε συμβιβασμούς «εφ΄ όλης της ύλης» και ζητάει  εκλογική αναμονή και εναπόθεση των ελπίδων στις υποσχέσεις μιας άλλης διακυβέρνησης.

Ο Νοέμβρης πρέπει να γίνει μήνας κλιμάκωσης για να διώξουμε τη κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και  Τροικανών, τη κυβέρνηση των απολύσεων, της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, του ρατσισμού και της καταστολής.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη πρέπει να στηριχτεί και από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ με απεργία. Να συνεχίσουμε όλοι μαζί με το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη στο ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, τη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και τη Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη.