Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολείου! Διαγράψτε το χρέος, όχι το σχολείο της γειτονιάς!




Καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολείου! Διαγράψτε το χρέος, όχι το σχολείο της γειτονιάς!
Όχι «Τράπεζα θεμάτων» -σφαγείο στις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου
Να βάλουμε τέλος στην επιχείρηση εξόντωσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας από τη κυβέρνηση!
Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη 5/6, 3μμ

Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νέο κύμα συγχωνεύσεων-καταργήσεων-υποβιβασμών ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές εντολές ΕΕ-ΔΝΤ!
 Με τον τρόπο αυτό δίνουν τη χαριστική βολή στα σχολεία! Δε θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν γιατί δε θέλουμε:
Να ενωθούν τμήματα στοιβάζοντας 28 μαθητές
Nα υποβαθμιστεί τραγικά η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε περιοχές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες, με μεγάλα ποσοστά αλλοδαπών μαθητών, που ξεπερνούν ακόμα και το 80%, με ιδιαίτερα προβλήματα μάθησης και αυξημένα κοινωνικά προβλήματα. Να χαθούν οργανικές θέσεις δασκάλων και ειδικοτήτων που οδηγούν σε διαθεσιμότητα και απολύσεις.
Να διαμορφωθούν σχολεία απρόσωπα, υδροκέφαλα, αποξενωμένα για τους μαθητές και τους γονείς τους
Την ίδια περίοδο, οι εξετάσεις της Α΄ Λυκείου με την «Τράπεζα Θεμάτων» και το νέο τρόπο προαγωγής από τάξη σε τάξη έχει καταστροφικές συνέπειες για τους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου και στοχεύει:
•     να διωχθούν βίαια από το Γενικό Λύκειο το 30% των μαθητών και να υποχρεωθούν στην απλήρωτη  και εκμεταλλευτική μαθητεία, για να απολαμβάνει η εργοδοσία εξαιρετικά φτηνό εργατικό δυναμικό
•    να μετατραπεί το Λύκειο  σε ένα απέραντο εξεταστικό ναρκοπέδιο,
•    να ενισχυθούν τα φροντιστήρια οδηγώντας τη ζωή της λαϊκής οικογένειας σε μεγαλύτερη επιδείνωση.
Ταυτόχρονα η εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας» χτυπά την εκπαίδευση, επιδιώκοντας να αποσυρθεί το κράτος από τις ευθύνες του για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και να μεταφερθούν αυτές στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας ονομάζουν όλα αυτά «εξορθολογισμό»
και «νέο σχολείο»
«Νέο σχολείο»…
το σχολείο των καινούριων συγχωνεύσεων-καταργήσεων και υποβιβασμών…
το σχολείο που μας καλεί να προετοιμάσουμε το παιδί σας να γίνει ο αυριανός άνεργος, γρανάζι ενός συστήματος που θα πληρώνει βασικό μισθό 400 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, περίθαλψη, εκπαίδευση… να το προετοιμάζουμε να γίνει φτηνός εργαζόμενος χωρίς κανένα δικαίωμα, που θα δουλεύει, όταν και για όσο θέλει ο εργοδότης του… να το προετοιμάσουμε σε δυο τρία κολλυβογράμματα, σε πληροφορίες και δεξιότητες για να στηθεί στην ουρά των υποψήφιων ανέργων…
το σχολείο που οι εκπαιδευτικοί θα δουλεύουν για 500 και 700 ευρώ, με το φόβο της απόλυσης, που η υποταγή στις άνωθεν εντολές θα είναι νόμος και η αντίσταση θα θεωρείται αδίκημα…
Εμείς λέμε ότι αυτό το σχολείο είναι τόσο παλιό όσο κι ο κόσμος τους κι ο «εξορθολογισμός» είναι η πλήρη διάλυση σε ό,τι είχε απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευσΣτα σχολεία μας δεν περισσεύει κανείς, ούτε μαθητής ούτε εκπαιδευτικός. Δεν θα αφήσουμε να μπουν στο στόχαστρο τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των μεταναστών.
Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Καμίνης έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση των σχολικών μονάδων στο δήμο της Αθήνας. Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των συγχωνεύσεων και όχι να νύπτει τας χείρας της γιατί δε ρωτήθηκε.
Να στείλουμε το δικό μας μήνυμα στη συγκυβέρνηση των μνημονίων, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ
Θα αγωνιστούμε για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις δουλειές μας, το μέλλον μας!
Να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τη δημιούργησαν, οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες, το σύστημα
Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά
Δημόσια αγαθά στην υπηρεσία των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ανέργων και των μεταναστών