Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου για την Εργατική Πρωτομαγιά



Ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» τόνισε για την Εργατική Πρωτομαγιά:
«Η Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργάτες όλου του Κόσμου ξεσηκωμένους απέναντι στις προσπάθεια των κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες τους με σκλήρυνση της εκμετάλλευσης, ένταση της ταξικής αδικίας, πολέμους και το ρατσισμό.
Η ανεργία και η φτώχεια απλώνονται στις τέως «ευημερούσες» χώρες της ΕΕ και ο νεοναζισμός της ακροδεξιάς ξεπροβάλλει το αποκρουστικό του πρόσωπο ξαναζωντανεύοντας τους εφιάλτες που έζησε η ανθρωπότητα μετά την κρίση του μεσοπολέμου που κατάληξε στο Άουσβιτς και τη φρίκη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Η εργατική τάξη δίνει τη δικιά της μάχη για να ξεφορτωθούμε τις κυβερνήσεις των μνημονίων που για να ξεπληρώσουν το χρέος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς τη Τρόικα σφαγιάζουν τα δικαιώματα, φουντώνουν την ανεργία, διαλύουν τις κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες.
Το μήνυμα του ξεσηκωμού του Σικάγο «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο» παραμένει επίκαιρο καθώς η ανεργία ξεπέρασε το ενάμιση εκατομμύριο.

 
Απαιτούμε απαγόρευση των απολύσεων, να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι στους Δήμους, τα σχολεία, τις υπηρεσίες, τον ΕΟΠΠΥ, τα ΑΕΙ.
Να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ και οι άλλες επιχειρήσεις που έκλεισαν κάτω από εργατικό έλεγχο.

Να επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις με βάση τις συλλογικές συμβάσεις που μας κατήργησαν.
Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στους Δήμους και οι εκχωρήσεις σε ιδιώτες δραστηριοτήτων όπως οι παιδότοποι που οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα όπως στη περίπτωση του άδικου χαμού του παιδιού στο Ελληνικό.


φωτό: Εργατική Αλληλεγγύη/ Στέλιος Μιχαηλίδης