Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

- «Κυβέρνηση και Καμίνης στηρίζουν τους μεγαλοφαρμακοποιούς»




ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αθήνα, 8 Μάη 2014
                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
-  «Κυβέρνηση και Καμίνης στηρίζουν τους μεγαλοφαρμακοποιούς» - Σταυρούλα Ηλιάδου, Φαρμακοποιός - μέλος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.
- Πέτρος Κωνσταντίνου: «Όχι στην φίμωση των φαρμακοποιών. Και στα φαρμακεία να γίνει Ανταρσία»
 Σταυρούλα Ηλιάδου, Φαρμακοποιός - μέλος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.
 «Σήμερα η χώρα μας περνά μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση. Και ενώ η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα, όλοι εμείς οι υγειονομικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, εργαστηριακοί, τεχνικοί και διοικητικοί ζούμε καθημερινά την αγωνία των ανθρώπων που δεν έχουν γιατρούς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και λεφτά για να πληρώσουν τα φάρμακά τους.
Γιατί παρά το
success story  και τα πρωτογενή πλεονάσματα, οι δαπάνες για την υγεία διαρκώς μειώνονται, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να κλείνουν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές να απολύονται και  να παραδίδουν τη δημόσια υγεία στα χέρια μεγάλων ελληνικών συμφερόντων ελληνικών και ξένων. Κάθε μέρα οι φαρμακοποιοί ζούνε το βάσανο των ανθρώπων που ενώ ακούνε συνέχεια από το στόμα των υπουργών ότι οι τιμές στα φάρμακα μειώθηκαν πληρώνουν κάθε μήνα μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα με αποτέλεσμα θεραπείες να σταματούν με δραματικές συνέπειες για την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων.
Η τελευταία πράξη της κυβέρνησης να απαγορεύσει τα σποτ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής δείχνει τον πανικό της που δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από τα ψέματα, και μόνο με λογοκρισία και απαγορεύσεις προσπαθεί να στήσει το σκηνικό της νέας εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό το λόγο συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και σας ζητώ να το στηρίξετε. Γιατί όπως μαζί δώσαμε τη μάχη ενάντια στο ωράριο του Καμίνη, που στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει των μεγαλοφαρμακοποιών έτσι θέλω να δώσουμε και τη μάχη στο Δήμο της Αθήνας»
Πέτρος Κωνσταντίνου υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»: «Είναι ώρα να γίνει Ανταρσία και στα φαρμακεία. Είναι απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης να φιμώσει το Φαρμακευτικό σύλλογο της Αττικής. Δείχνει το φόβο τους μπροστά στο μαύρισμα το οποίο θα έρθει έτσι και αλλιώς.
Το ότι υπονομεύουν την υγεία του λαού. Το ότι διαλύουν τα νοσοκομεία, διαλύουν την δυνατότητα των απλών ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε ένα σύστημα υγείας που το έχουν φτιάξει με τον ιδρώτα και το αίμα τους είναι απαράδεκτο. Στο Δήμο της Αθήνας δώσαμε μάχες για το ωράριο των φαρμακείων. Χαιρόμαστε που έχουμε ανθρώπους σαν την Σταυρούλα Ηλιάδου, υποψήφιους στο δικό μας τον συνδυασμό και νομίζω ότι με τέτοια συσπείρωση μπορούμε να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι δεν θα τους περάσει».