Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Π. Κωνσταντίνου για την οριστική επαναπρόσληψη των συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας: «Δεν περισσεύει κανείς σε συνθήκες κρίσης και αυξημένων αναγκών. Να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι απολύθηκαν. Να γίνουν προσλήψεις για να καληφθούν οι ανάγκες τώρα".

Δελτίο Τύπου
Αθήνα,  16 Μάη 2014

-Μεγάλη νίκη των συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας αφού ΔΕΝ θα γίνει τελικά έφεση ενάντια στην απόφαση επαναπρόσληψης όπως αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. 
-«Δεν περισσεύει κανείς σε συνθήκες κρίσης και αυξημένων αναγκών. Να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι απολύθηκαν. Να γίνουν προσλήψεις σε όλους τους τομείς των Δημοτικών Υπηρεσιών», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου που βρέθηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής ακριβώς γι’ αυτό το θέμα.

Συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για να εξετάσει αν θα κάνει έφεση ενάντια στην δικαστική απόφαση επαναπρόσληψης των 754 συμβασιούχων, κυρίως από την καθαριότητα και από το πράσινο.
Δεκάδες συμβασιούχοι είχαν από νωρίς βρεθεί στο χώρο εξηγώντας σε όλους τους τόνους πως δεν θα αποδεχτούν καμιά τέτοια απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καμίνη

Στην τοποθέτησή του στην επιτροπή ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», μεταξύ άλλων τόνισε:
«¨Όχι μόνο να μην τολμήσει η δημοτική παράταξη Καμίνη να κάνει μια τέτοια έφεση, αλλά αντιθέτως πρέπει εδώ και τώρα να μας πει πότε θα επαναπροσλάβει όλους τους χιλιάδες εργαζόμενους που έδιωξε αυτά τα τρία χρόνια. Θα πρέπει να μας πει πότε θα ανακοινώσει προσλήψεις για όλους τους τομείς σε έναν δήμο που δεν αντέχει άλλο από την υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών, ειδικά αυτών που έχουν να κάνουν με την κοινωνική πρόνοια. Ειδικά σε συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής και πλέον ανθρωπιστικής κρίσης, ο Δήμος πρέπει να προσλάβει επιπλέον κόσμο για να μπορέσει να παρέχει τις κατάλληλες κοινωνικές υπηρεσίες».

Φωτό: Ο Πέτρος Κωνσταντίνου μιλάει στους εργαζόμενους της ιστορικής κατάληψης του Δημαρχείου της Αθήνας την Άνοιξη του 2011 που έσπασε τον μνημονιακό τσαμπουκά του Καμίνη

"Οι αγώνες των εργαζόμενων όλα αυτά τα χρόνια έκοψαν τον μνημονιακό τσαμπουκά του Καμίνη. Παρόλα αυτά, όπως ο ίδιος υπερηφανεύτηκε στον απολογισμό του, τα τελευταία τρία χρόνια απέλυσε πάνω από 5.000 εργαζόμενους. Τώρα μπροστά στις εκλογές και με εκατοντάδες εργαζόμενους να έχουν κερδίσει με τους αγώνες τους το δικαίωμα στην εργασία, δεν τολμάει να προχωρήσει σε άφεση της απόφασης επαναπρόσληψης. Δεν έχουμε καμιά αυτάπάτη πως ο άνθρωπος που έβριζε τους εργαζόμενους τεμπέληδες για να τους απολύσει, έγινε ξαφνικά υπερασπιστής των εργαζόμενων. Οι αγώνες είναι αυτοί που επέβαλαν στον Καμίνη και σε όλους τους μνημονιακούς διαχειριστές την μεγάλη στροφή. Με τους αγώνες μας θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος για να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και όσα μας κλέψανε με τα μνημόνιά τους. Καλούμε τον απλό εργαζόμενο κόσμο να στηρίξει την Ανταρσία γιατί είναι μια δύναμη εγγύησης για τους αναγκαίους αγώνες της επόμενη μέρας», θα δηλώσει ο Πέτρος Κωνσταντίνου βγαίνοντας από την συνεδρίαση που αποφάσισε να ΜΗΝ κάνει έφεση".
.