Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πέτρος Κωνσταντίνου: "Το μήνυμα της Γενικής απεργίας: Να τους διώξουμε όλους μια και καλή"

βιντεο  http://www.youtube.com/watch?v=EpM_weaGPgo&feature=youtu.be




«Πίσω στις δουλείες τους οι απολυμένοι – Διαγραφή του χρέους – Εργατικός έλεγχος - Να διώξουμε κυβέρνηση-ΕΕ-μνημόνια- Νεοναζί» έγραφε το πανό της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» που στα χέρια αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής δημοτικής παράταξης πορεύτηκε μαζί με τους δεκάδες χιλιάδες που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας στην μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων μηνών.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» τόνισε κατά την διάρκεια της διαδήλωσης:


«Η σημερινή απεργία είναι μια απάντηση στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων. Οι εργάτες ενωμένοι διεκδικούν να γυρίσουν όλοι πίσω στις δουλειές τους με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να γυρίσουν πίσω με τις συμβάσεις που είχαμε πριν από το μνημόνιο. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να το πετύχουμε. Σήμερα δείχνουμε τη δύναμή μας γιατί είμαστε  όλοι εδώ, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εργάτες μετανάστες από την Γενική Ανακύκλωσης, καθηγητές, δάσκαλοι, υγειονομικοί, εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, σε βιομηχανίες και χώρους του ιδιωτικό τομέα που δέχονται την ανελέητη επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα.
Μπορούμε ενωμένοι να διώξουμε  αυτή την κυβέρνηση και να την ανατρέψουμε.
Μπορούμε ταυτόχρονα να τους πούμε πως όταν κάνουνε παρέα οι Μπαλτάκοι με τους χρυσαυγίτες δολοφόνους πρέπει να έχουν όλοι μαζί το ίδιο τέλος.
Να τους διώξουμε όλους μια και καλή».

«Και εμείς οι ηθοποιοί έχουμε κατέβει σήμερα στην απεργία μαζί με όλο το λαό γιατί και εμείς, όπως όλοι οι εργαζόμενοι θιγόμαστε από αυτές τις πολιτικές των μνημονίων που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια. Μας έχουν καταντήσει ωρομίσθιους ζητιάνους. Τρία ευρώ την ώρα σημαίνει έξι ευρώ την ημέρα για εμάς τους ηθοποιούς. Αυτός είναι και ο λόγος που το σχήμα «αντικαπιταλιστική κίνηση ηθοποιών» διαδηλώνει σήμερα μαζί με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» στηρίζοντας ένα ψηφοδέλτιο μάχης. Η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» πρωτοστάτησε όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις μάχες τη είδαμε στο δρόμο όπως σήμερα και ξέρουμε πως θα βρίσκεται στο δρόμο στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται», τόνισε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Αλέξανδρος Μαρτζούκος, ηθοποιός.