Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μαχητική παρουσία στον Άγιο Παντελέημονα με προκλήσεις των φασιστοειδών του Κακλαμάνη.






"Θερμή ήταν η υποδοχή του κόσμου στην ενημερωτική παρέμβαση δεκάδων μελών της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», εργαζόμενων, συνταξιούχων, νέων, μεταναστών που βάδισαν από την Πλατεία Βικτορίας μέχρι τη Λαϊκή της Μ.Βόδα στον Άγιο Παντελεήμονα. Στη περιοδεία βρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου. Η Πλατεία Βικτορίας εξάλλου είχε ζωντανέψει με τις φωνές μικρών παιδιών που έπαιζαν, αφού η συνέλευση κατοίκων για άλλη μια φορά ήταν εκεί με πολύμορφη δράση.
Το μεγάφωνο διαρκώς καλούσε σε «ανταρσία στις πολιτικές των μνημονίων, του Καλλικράτη, των περικοπών, του ρατσισμού και της καταστολής»

«Οι εκπρόσωποι της μνημονιακής πολιτικής που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να καταψηφιστούν με όποιο τρόπο και σε όσα ψηφοδέλτια κι αν κατέβουν. Ενώ το ψηφοδέλτιο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, πρέπει να μαυριστεί επίσης και να μη βρίσκει εκατοστό γης να αναπνεύσει. Γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί η αριστερά που επιμένει να κινείται σε μάχιμη αριστερή αντικαπιταλιστική πολιτική κατεύθυνση. Στις γειτονιές της Αθήνας ήρθε η ώρα να κάνουμε ανταρσία! Για να μην μπορούν τα μαύρα δεκανίκια των κυβερνήσεων, οι νεοναζί που τα είχαν βρει με το Μπαλτάκο στη ΝΔ για να έχουν στήριξη της ΕΛΑΣ στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου και να την βγάλουν καθαρή με τις δίκες. Οι γειτονιές μας γίνονται κάστρα ενωμένης αντίστασης γκρεμίζοντας τα τείχη του μίσους των Κασιδιάρηδων», δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας.
 
Μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια σε κατοίκους και έγιναν συζητήσεις. Στις προηγούμενες εκλογές η ατζέντα μίσους των κυβερνήσεων είχε στήσει το έδαφος για την Χρυσή Αυγή με επιθέσεις σε μετανάστες, δολοφονίες και μαχαιρώματα. Οι επιθέσεις τότε έφτασαν σε πλήρη παρεμπόδιση της δράση της αριστεράς με τραμπουκισμούς σε βάρος της Ελένης Πορτάλιου και του Αλέκου Αλαβάνου.
Το αντιφασιστικό κίνημα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σάρωσε τις συμμορίες των νεοναζί από τις γειτονιές.
Μέλη μιας αυτόκλητης «επιτροπής κατοίκων» που τους καθοδηγούσε η έγκλειστη στη φυλακή παρέα με το Μιχαλολιάκο, Θέμις Σκορδέλλη και που τώρα έχουν την κάλυψη του Νικήτα Κακλαμάνη εμφανίστηκαν παριστάνοντας τους τοπικούς χωροφύλακες και επιχειρώντας να δημιουργήσουν επεισόδιο. Είναι τα θλιβερά απομεινάρια της περιόδου όπου οι κυβερνήσεις με το τοπικό «αμαρτωλό» αστυνομικό τμήμα είχαν κάνει πλάτες σε ρατσιστικές επιθέσεις και χτυπήματα κατά αριστερών αγωνιστών. Είναι σαφές ότι ο Κακλαμάνης τους καλύπτει όπως δίνει στέγη στο ψηφοδέλτιο του στο ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη που στο ευρωψηφοδέλτιο του βάζει τον Κ.Πλεύρη, γνωστό «ιδεολόγο» της 4ης Αυγούστου του Μεταξά, απολογητή της χούντας και αρνητή του ολοκαυτώματος.