Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Να σταματήσουμε την αναβίωση των νεοναζί στον Άγιο Παντελεήμονα

 Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»:
H επίθεση τραμπούκων με κάλυψη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε βάρος συνεργείων του Δήμου Αθήνας που ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης της Παιδικής Χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα είναι ένα δείγμα του πόσο αμετανόητοι είναι εκείνοι οι κύκλοι που με τη στήριξη της Αστυνομίας και τη συνενοχή των κυβερνήσεων επιχείρησαν να χτίσουν τείχη μίσους στη περιοχή.

Με τη κάλυψη των κυβερνήσεων, της ΕΛΑΣ και με απροκάλυπτη συγκάλυψη των ρατσιστικών και φασιστικών πογκρόμ από το τοπικό αστυνομικό τμήμα είχαν μετατρέψει τον Άγιο Παντελεήμονα σε ορμητήριο για δολοφονικές επιθέσεις, μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς μεταναστών, για επιθέσεις σε βάρος της αριστεράς.Aπλωσαν τις επιθσέις δολοφονώντας τον Σαχζάυτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.
 Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έδειξε μέχρι που μπορεί να φτάσει η δολοφονική δράση των νεοναζί. Δεν πρέπει να ανεχτούμε καμία επανεμφάνιση τους, ποτέ και πουθενά.
 Η ΝΔ υποκριτικά παρίστανε τον πολέμιο της Χρυσής Αυγής ενώ εκκόλαψε τον Μπαλτάκο σαν ένα συνομιλητή και γεφυροποιό με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι συνεργάζονταν άψογα με την κυβέρνηση με αντάλλαγμα μεγαλύτερη αστυνομική προστασία στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.
 Αυτή την άθλια πολιτική χρειάζεται να την ξεσκεπάσουμε και να την ανατρέψουμε. Κάθε μέρα που παραμένουν στην κυβέρνηση, Σαμαράς, Δένδιας, Αθανασίου, Στουρνάρας ανοίγουν ξανά το δρόμο για να ανακάμψουν οι νεοναζί και να βγουν από την απομόνωση, παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού, στέλνοντας την Αστυνομία να κάνει εφόδους στην ΑΣΟΕΕ. Κακλαμάνης, Σπηλιωτόπουλος και Καπερνάρος συναγωνίζονται τους νεοναζί σε ρατσιστικές κορώνες την ώρα που η βουλή ψηφίζει μνημονιακά πολυνομοσχέδια.
 Δουλειά των συνδικάτων και ιδιαίτερα του ΣΕΔΑ, που συσπειρώνει ένα σημαντικό αριθμό εργαζόμενων στο Δήμο Αθήνας που βρίσκονται στο στόχαστρο των επιθέσεων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τις απολύσεις-διαθεσιμότητες και τις περικοπές στους μισθούς είναι η ενεργοποίηση και η οργάνωση της αντίστασης για να μη περάσουν οι επιθέσεις. Την ώρα που η ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλα τα συνδικάτα καλούν σε απομόνωση των νεοναζί, συνδικαλίστές ηγέτες του ΣΕΔΑ επέλεξαν να υποδεχτούν τους νεοναζί ως ανυποψίαστοι Μπαλτάκοι. Αντιθετα στη Γενική Απεργία στις 9 Απρίλη ο ΣΕΔΑ με ευθύνη της ηγεσάις δεν είχε παρουσία την ώρα που διαδήλωναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, νοσοκομειακοί,οι καθαρίστριες,οι σχολικοί φύλακες, οι φαρμακοποιοί και οι μετανάστες εργάτες της Γεινικής Ανακύκλωσης.
 Ο Δήμαρχος Καμίνης αντί να ανοίξει μέτωπο με τους φασίστες επαναφέρει κάθε  τόσο τη θεωρία των δύο άκρων στρεφόμενος κατά της αριστεράς και των κινημάτων, προβάλλοντας την  καταστολή των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων με ανακατάληψη από τα ΜΑΤ της βίλλας Αμαλία και της Αγοράς της Κυψέλης ως επιτυχίες του. Ήταν ενέργειες που υπονόμευσαν τη πάλη ενάντια στο φασισμό. Μόνο με τη μαζική δράση θα ξεσκεπάσουμε τα ψέματα των φασιστών και θα τους απομονώσουμε.
 Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να καταδικάσει απερίφραστα τις φασιστικές προκλήσεις και να στείλει το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε την αναβίωση των ταγμάτων εφόδου ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά.»

Το Σάββατο η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα περιοδεύσει στη περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Βικτώρια στις 11.30πμ.