Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Μετά από υποχωρήσεις και αναβολές κάτω από την συνεχή πίεση της απεργίας διαρκείας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των συνολικών αντιδράσεων κατατέθηκε τελικά στην βουλή από τον  Αδ. Γεωργιάδη το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ.

Με το νομοσχέδιο βάζει λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και προχωρά στην συγχώνευση με τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ, μειώνοντας τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες. Εξαγγέλλει νέες δομές που δεν έχουν καμιά  βιωσιμότητα, διότι οι δομές του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας) που προαναγγέλλει δεν υπάρχουν, αλλά υπόσχεται ότι θα υπάρξουν κάπου στο μακρινό μέλλον. Την ώρα μάλιστα που ο προϋπολογισμός που ψήφισαν έχει πετσοκόψει τα πενιχρά κονδύλια που πάνε για την υγεία και ιδιαίτερα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Στην πραγματικότητα συρρικνώνει τις δημόσιες δομές δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ανακοινώνει την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στα μεγάλα αρπακτικά των  επιχειρήσεων της ιδιωτικής υγείας.
Ταυτόχρονα προχωρά στις μαζικές διαθεσιμότητες απολύσεις 8.500 γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού. Η κυβέρνηση με ωμό εκβιασμό απαιτεί από τους γιατρούς  μια νέα εργασιακή σχέση που τίποτα δεν τους εξασφαλίζεται, αν θα έχουν δουλειά μετά την τελική κρίση για το ΕΣΥ και πόσοι θα έχουν, με άγνωστο ποια κριτήρια, μισθό κλπ. Απαιτεί δηλαδή να υποκύψουν κλείνοντας την απεργία προσφεροντάς τους στην πραγματικότητα μαζικές απολύσεις με μπόλικο αέρα κοπανιστό. 

Το ίδιο αέρα κοπανιστό υπόσχεται στους υπόλοιπους εργαζόμενους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και υπόσχεται ότι θα βρούνε όλοι δουλειά σε συρρικνωμένες δομές και με την δυνατότητα των ΥΠΕ στους λίγους “τυχερούς” να τους στείλουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ έχουν δίκιο, αγωνίζονται για να υπερασπίσουν την δημόσια υγεία, να κρατήσουν το δικαίωμα στην περίθαλψη για εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τα εκατομμύρια ανασφάλιστους και τα παιδιά τους.  Παλεύουν να κρατήσουν τις δουλειές τους και να μην απολυθούν. Είναι αγώνας δίκαιος και κρίσιμος για όλους μας, μπορεί και πρέπει να νικήσει.

Όλοι οι κάτοικοι των γειτονιών όπου βρίσκονται τα πολυιατρεία χρειάζεται να ξεσηκωθούμε. Να υπερασπίσουμε τη δημόσια δωρεάν Υγεία, να μην αφήσουμε να απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Συντονιζόμαστε με όλες τις υπόλοιπες γειτονιές, με όλο το εργατικό κίνημα. Μοναδική λύση είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόικας, να ανοίξουμε το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Όλοι στις συγκεντρώσεις:
·        ΙΚΑ Νέου Κόσμου την Τετάρτη 5/2 στις 5μμ
·        στην Πανυγειονομική Aπεργία και συγκέντρωση την Πέμπτη 6/2 στις 11πμ στο Υπ. Υγείας 

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

            ΚΟΥΚΑΚΙ – ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ - ΘΗΣΕΙΟ