Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα των Γ ΕΛΜΕ, Β ΕΛΜΕ και Ε ΕΛΜΕ μέσα από μαζική ανοιχτή συνέλευση

Μετα από κάλεσμα των Γ ΕΛΜΕ, Β ΕΛΜΕ και Ε ΕΛΜΕ σε ανοιχτη συνέλευση όπου πήραν μερος μαζικά και κατακαλόκαιρα εκπαιδευτικοί, γονείς, γιατροί Γ.Πατησίων και ΕΡΤ βγήκε η παρακάτω ανακοίνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24/07/2013
Εμείς που συναντηθήκαμε στην ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση των ΕΛΜΕ Αθήνας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:
ΔΕΝ αποδεχόμαστε κανένα τετελεσμένο.
Κανένας συνάδελφός μας ΔΕΝ περισσεύει,
Κανένα σχολείο, τομέας ΔΕΝ πρέπει να κλείσει,
Κανένας μαθητής χωρίς σχολείο.
Είμαστε στο δρόμο, σε κοινό αγώνα με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στους κλάδους υγείας, της αυτοδιοίκησης, με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Βλέπουμε τις ζωές μας να συντρίβονται το δημόσιο πλούτο να ξεπουλιέται, τα δημόσια αγαθά να εμπορευματοποιούνται για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και δανειστών της χώρας.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ…
Με πολύμορφους αγώνες, ΤΩΡΑ μέσα στο καλοκαίρι, σε κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους μαθητές τοπικά και γενικά,
Προετοιμάζουμε την μεγάλη απεργιακή σύγκρουση του Σεπτέμβρη.
·    Για να μην κλείσει κανένα σχολείο
·    Για να μην συγχωνευτούν καταργηθούν σχολεία
·    Για να μην λείψει κανένας μαθητής – κανένας εκπαιδευτικός από τα σχολεία
·    Για να ανατρέψουμε την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ

Ενημέρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο 25/7/2013



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Ενημέρωση από Δημοτικό Συμβούλιο 25/7/2013

Στα εντός ημερησίας διάταξης:
-Καθαρή νίκη της λαϊκής συνέλευσης Γκύζη-Αμπελοκήπων όπου μετά τον αποκλεισμό του Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων ανάγκασαν τον ΟΠΑΝΔΑ να ανακαλέσει τη πολιτική κλεισίματος και να προχωρήσει στην ανανέωση της μίσθωσης του κτιρίου γα 5 χρόνια από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.  Το ευτράπελο είναι ότι ο στρατός ζητούσε θέσεις πάρκινγκ ως αντάλλαγμα για να συνεχίσει την μίσθωση! Στο τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου δήλωσε ότι θα εξετάσουν την περίπτωση απαλλοτρίωσης του οικήματος.
-Στο θέμα των συγχωνεύσεων πέρασε η απόρριψη των προτάσεων του Αρβανιτόπουλου με εξουσιοδότηση του Δημαρχου να προχωρήσει σε διάβημα για την μεθόδευση του Υπουργείου να υφαρπάξει ανύπαρκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(παρουσίασα το «ΦΕΚ» και το κατέθεσα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας νομικά μέτρα κατά του Αρβανιτόπουλου)
-Στο ζήτημα της αξιολόγησης των δομών του Δήμου και του προϋπολογισμού τάχθηκα κατά. Ο Δήμαρχος και ο Γραμματέας επιχείρησαν να ωραιοποιήσουν την στάση του Δήμου ως πρωτοπόρα στην αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας και χρηστής διαχείρισης. Στη πράξη πρόβαλαν τη στήριξη τους στα Μνημόνια και τη προσαρμογή στις περικοπές ως επιτυχία! «Ενώ εμείς κάναμε προσαρμογές οι άλλοι δεν κάνανε συγχωνεύσεις» δήλωσαν. Ξέχασε τις άγριες περικοπές, τις  3000 αριθμό μείωση του προσωπικού. Μάλιστα ο Καμίνης σε συνολικότερη τοποθέτηση έβαλε το ζήτημα ότι δεν εξαρτόμαστε από το Υπουργείο εννοώντας ότι αναζητούμε άλλους τρόπους λειτουργίας(ΕΣΠΑ, ΜΚΟ). Επέμεινα ότι είναι λάθος ο προσανατολισμός στην αποδοχή της αποπληρωμής του χρέους προς ΕΚΤ και ότι χρειαζόμαστε άλλη αντικαπιταλιστική πολιτική με προτεραιότητες τις κοινωνικές ανάγκες. Με 10% ποσοστό στα λεφτά που πέταξαν στη μαύρη τρύπα των Τραπεζών θα τις καλύπταμε επαρκώς.
Στην αξιολόγηση των δομών περιέχοντας και προτάσεις με τις οποίες διαφώνησα συγκεκριμένα:
α.Τιτλοποίηση των ανείσπρακτων οφειλών με παραχώρηση των δικαιωμάτων σε εταιρία μετά από διεθνή διαγωνισμό! Δηλ κυνηγητό με πιέσεις και εκβιασμούς που οδηγούν ακόμη  σε αυτοκτονίες σε όποιον χρωστάει
β. Κατάργηση των σχολικών επιτροπών με αποκλεισμό των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών από τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.
γ. Αντικίνητρο διατήρησης κλειστών ακινήτων με καταβολή του 40% των τελών. Χαράτσωμα κανονικό.
δ. Αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων από 0,55 στο 1%.
Η λογική της αύξησης των τελών αντι της διεκδίκησης των ΚΑΠ είναι το αποτέλεσμα τέτοιων προτάσεων
Αφού με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου ότι στο Διαδύκτιο αναφέρεται ότι μου ασκήθηκε δίωξη για τις δηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ κατά των εκτελέσεων των αλβανών δραπετών αποχώρησα για άμεσες οδηγίες καθώς μου ανέφρε ότι η άσκηση δίωξης έχει συνέπειες για αυτόφωρη σύλληψη(δεν το πίστεψα αλλά πειθάρχησα).

Στα προ ημερησίας διάταξης ο Καμίνης υπεράσπισε την απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου της Χρυσής Αυγής. Η παράταξη Κακλαμάνη στήριξε την Χρυσή Αυγή.
1.Έβαλα το ζήτημα της συνέχισης των αγώνων κατά του πολυνομοσχέδιου με στόχο να μην εφαρμοστούν οι απολύσεις, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις
-Όχι στο κλείσιμο των νοσοκομείων Γ.Πατησίων, Πολυκλινικής, Σπηλιοπούλειου και ΙΚΑ Δροσοπούλου στο Κέντρο της Αθήνας.
-Καμιά αποδοχή των απολύσεων στο Δήμο της Αθήνας. Τα ψέματα Δένδια με την μετάταξη στην ΕΛΑΣ την ώρα που ανακοίνωσε μείωση 6300 οργανικών θέσεων στην ΕΛΑΣ.
Πρόταση για στήριξη των αγώνων που ξεδιπλώνονται με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης για να σώσουμε τις υπηρεσίες.
Διαγραφή του χρέους, έξοδο από ΕΕ και ευρώ, κρατικοποίηση των Τραπεζών
2.Στήριξη του αγώνα  της ΕΡΤ με αναμετάδοση από τον 984 του ραδιοφωνικού προγράμματος και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του λινκ μετάδοσης της ΕΡΤ
3.Αντίθεση με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ως μέτρο ενίσχυσης των μεγαλοκαταστηματαρχών και των πολυεθνικών.
4. Κόντρα με την γκαιμπελική ρατσιστική προπαγάνδα των συσσιτίων και επίθεση στον Κακλαμάνη για τη κάλυψη της παράταξης του στη Χρυσή Αυγή ότι την ώρα που οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται αυτός ψηφίζει πολυνομοσχέδια που σπέρνουν απολύσεις και φτώχεια. Ενώ το κέντρο της Αθήνας ρημάζει, η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του ρατσισμού και του νόμου και τάξης που τροφοδοτεί τη ΧΑ.

 Πέτρος; Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!



ANTAΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Όχι στη κινητικότητα-διαθεσιμότητα- απολύσεις- στους Δήμους
Όχι στη μετακίνηση-διάλυση του Πνευματικού-Αθλητικού Ευελπίδων
Όχι στις συγχωνεύσεις κλεισίματα των σχολείων, τη κατάργηση τομέων στα τεχνικά σχολεία  και τις απολύσεις εκπαιδευτικών
Όχι στο κλείσιμο του Γενικού Πατησίων, της Πολυκλινικής, του Σπηλιοπούλειου, του ΙΚΑ Δροσοπούλου
Όχι στη συρρίκνωση του Γηροκομείου Αθηνών
Το κλείσιμο του Πνευματικού-Αθλητικού Ευελπίδων είναι άλλη μία μαχαιριά στις ατέλειωτες περικοπές που ρημάζουν τη καρδιά των αθηναϊκών συνοικιών. Χέρι-χέρι ο Δήμαρχος Καμίνης μαζί με τους υπουργούς της δικομματικής πριονίζουν τις κοινωνικές δομές, τα σχολεία και τα νοσοκομεία, αφήνοντας πίσω έρημη Γη για να απλώσουν τα χέρια τους οι εργολάβοι της «νέας Αθήνας», της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, των κορακιών του real estate. Είναι το «αναπτυξιακό όραμα» που ανθίζει κυριολεκτικά πάνω στη καταστροφή των δημόσιων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, που προκαλούν οι κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων για χάρη της αποπληρωμής του χρέους στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα, το ΔΝΤ, της στήριξης των Τραπεζιτών και των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Όχι στο κλείσιμο του Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων



Όχι στο κλείσιμο του Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων

Λέμε «ΟΧΙ» γιατί:

          Αποτελεί χώρο άθλησης και πολιτισμού για τους κατοίκους στη Κυψέλη, το Γκύζη και το Πολύγωνο. Απολύτως απαραίτητος τις μέρες που ζούμε……

         Αποτελεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για το 38ο Γυμνάσιο και Λύκειο. Χώρος εκδηλώσεων για ωδεία, νηπιαγωγεία κλπ που λειτουργούν στην περιοχή.

         Αποτελεί ένα δημόσιο χώρο, επικοινωνίας και παιχνιδιού για τους κατοίκους της περιοχής – ιδιαίτερα τους νέους - όπως επίσης και δίαυλος επικοινωνίας  μεταξύ 6ου και 7ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων

• ‌      Η εξυπηρέτηση των κατοίκων από τα δημοτικά γυμναστήρια Κυψέλης και Λ. Αλεξάνδρας, που προτείνεται από το Δήμο, συνεπάγεται σημαντική επιβάρυνση του προγράμματος και των οικονομικών των πολιτών. Τονίζεται η απουσία απευθείας λεωφορειακής γραμμής που να συνδέει το άλσος Ευελπίδων με την Κυψέλη και τη Λ. Αλεξάνδρας. 

 • ‌     Η γειτνίαση «σε απόσταση αναπνοής» των σχολικών αιθουσών, με τις αίθουσες και τα γραφεία των δικαστηρίων, θέτει θέματα ασφάλειας για τους μαθητές του 38ου γυμνασίου και λυκείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τα σχέδια του Δήμου για παραχώρηση του Κέντρου στα Δικαστήρια. Από τις 11-7-2013, η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε τον αποκλεισμό του Πνευματικού – Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων 18, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το «πρώτο βήμα» για την αλλαγή της χρήσης του, με τη μεταφορά του εξοπλισμού του.

Ο αποκλεισμός δεν αποτελεί μόνο ένα μέσο πίεσης προς την δημοτική αρχή, αλλά και μια προσπάθεια το Κέντρο να συνεχίσει να είναι ένας ζωντανός χώρος άθλησης και πολιτισμού. Με τακτικές λαϊκές συνελεύσεις οι κάτοικοι ενημερωνόμαστε, προγραμματίζουμε τις δράσεις μας,  οργανώνουμε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις αποδεικνύοντας εμπράκτως την αγάπη μας για το συγκεκριμένο χώρο.

Απευθύνουμε κάλεσμα για ενεργό συμμετοχή όλων των κατοίκων, συλλογικοτήτων και φορέων της περιοχής στον αποκλεισμό – υπεράσπιση του Πνευματικού – Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων 18.  Για να μην περάσουν τα σχέδια του Δήμου Αθηναίων και της Δημοτικής Αρχής του Γ. Καμίνη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΚΥΖΗ – ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ – ΚΥΨΕΛΗ
https://www.facebook.com/ Όχι Στο Κλεισιμο Του Αθλητικου Κεντρου Ευελπιδων

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Απαράδεκτη στοχοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Θ. Μπαλασόπουλου από Δήμαρχο Γ.Καμίνη



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αιόλου 47, 5ος όροφος.Τηλ.2103232871, 6932828964
Αθήνα 9/07/2013
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας:

Απαράδεκτη στοχοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Θ. Μπαλασόπουλου από Δήμαρχο Γ.Καμίνη

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στοχοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του προέδρου της Θέμη Μπαλασόπουλου και της απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους με αφορμή τη ρίψη ενός μπουκαλιού νερού από αγανακτισμένους υπό απόλυση εργαζόμενους.
Οι ενέργειες του Δήμαρχου Αθήνας κ.Γ.Καμίνη δεν συνάδουν με τις αναγκαίες πράξεις στήριξης ενός αγώνα για την σωτηρία χιλιάδων θέσεων εργασίας και δημοτικών υπηρεσιών που απειλούνται άμεσα από τα επιτελεία των Τροϊκανών της κυβέρνησης. Είναι μεθοδεύσεις απεργοσπασίας και κατασυκοφάντησης  ενός δίκαιου αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και την πρόσβαση χιλιάδων δημοτών σε υπηρεσίες ζωτικής σημασίας.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα  ο κ.Γ.Καμίνης να προβοκάρει τον αγώνα των εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων παραδίδοντας τους για σφαγή επειδή προπηλακίστηκε από οργισμένους εργαζόμενους.
Το ποιος ευθύνεται για την οργή τους θα έπρεπε να το γνωρίζει καλά: είναι η ίδια η κυβέρνηση των απολύσεων που κάνει σκόνη τα δικαιώματα αλλά και το όνειρα χιλιάδων νέων εργαζόμενων φέρνοντας τους μπροστά στο φάσμα να βρεθούν καταχρεωμένοι στις Τράπεζες με υποθηκευμένα τα σπίτια τους. Την οργή των εργαζόμενων δεν τη δημιούργησε λοιπόν καμία συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τις τοποθετήσεις της στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Ο ίδιος ο Δήμαρχος δυστυχώς διαλέγει να συστρατευτεί με την κυβέρνηση των απολύσεων προκαλώντας απογοήτευση σε όσους τον στήριξαν και θυμό στους εργαζομένους που αγωνίζονται. Έχει στηρίξει ανοικτά την κυβέρνηση και τα Μνημόνια. Έχει στραφεί κατά των απεργών και διαδηλωτών προωθώντας ακόμη και νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων. Έχει στείλει στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΠΟΠ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ για να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κάλεσαν!
Όσο, λοιπόν ο Δήμαρχος Αθήνας κ.Γ.Καμίνης στηρίζει την κυβέρνηση και τα μνημόνια της τόσο θα είναι εκτεθειμένος στην οργή και την αγανάκτηση των εργαζόμενων. Το να είσαι εκλεγμένος Δήμαρχος  δεν σε τοποθετεί στο απυρόβλητο ούτε της κριτικής, ούτε και της οργής. Πολύ περισσότερο δεν σε νομιμοποιεί να στρέφεσαι με υπεροψία κατά των συνδικάτων που παλεύουν και να στηρίζεις την απεργοσπαστική εκστρατεία του Σαμαρά.
Το κρίσιμο ζήτημα λοιπόν που διακυβεύεται  δεν είναι «ποιος πέταξε το μπουκάλι νερού στο Δήμαρχο» αλλά αν επιτέλους τώρα που η κυβέρνηση καταστρέφει τις δημοτικές υπηρεσίες και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους θα βρεθεί ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης στο πλευρό τους. Θα κάνει αυτό το βήμα η θα παραμείνει πιστός στην δικομματική Τρόικα εσωτερικού μέχρι τέλους;
Οι εργαζόμενοι δίνουν μεγάλες μάχες στους δήμους, την ΕΡΤ, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, στον ιδιωτικό τομέα και χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Όχι στις απολύσεις τους Δήμους, απεργία διαρκείας και καταλήψεις μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ!



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα 5/07/2013


Όχι στις απολύσεις τους Δήμους, απεργία διαρκείας και καταλήψεις μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ! 


Οι  απολύσεις των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας  μέσω της μετακίνησης τους στην  ΕΛΑΣ , κάτι που ζητούσαν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στηρίζοντας το δυνάμωμα της  καταστολής και του ρατσισμού, είναι το πρώτο βήμα για μαζικές απολύσεις από όλες τις κατηγορίες υπαλλήλων στις δημοτικές υπηρεσίες που θα οδηγήσει στην συρρίκνωση και την διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής μετά το λουκέτο και τις  μαζικές απολύσεις στην ΕΡΤ, τις απολύσεις εκπαιδευτικών μέσω των συγχωνεύσεων, τις απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα στα Τσιμέντα Χαλκίδας, τον Κατσέλη κα.

Οι  μνημονιακοί οικονομικοί δολοφόνοι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούνται να προχωρήσουν σε κανένα μέτρο συνεννόησης με την Τρόικα για να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Μια κυβέρνηση που εκφράζει μια μειοψηφία μεγαλοκαρχαριών του πλούτου, τραπεζιτών, βιομήχανων και εφοπλιστών έχει το θράσος να διαλύει υπηρεσίες αναγκαίες για τους φτωχούς και τους αναξιοπαθούντες σαν κι αυτές που επιχειρούν να προσφέρουν οι Δήμοι μετά τις βάρβαρες περικοπές πάνω από 60% της κρατικής επιχορήγησης.

Αυτές τις περικοπές μνημονιακοί Δήμαρχοι, όπως ο Γ.Καμίνης στην Αθήνα, επιχείρησαν να τις «αντισταθμίσουν» με ένα πόλεμο χαρατσιών και προστίμων σε βάρος των δημοτών στο όνομα του ευπρεπισμού και της νομιμότητας οδηγώντας σε απελπισία κατοίκους και μικρομαγαζάτορες της πόλης. Επίσης ο Καμίνης έκανε πλάτες στις μνημονιακές κυβερνήσεις με στήριξη των αστυνομικών μέτρων κατά των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και των  ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας της ΕΛΑΣ.  

Γι αυτό και για τον περισσότερο κόσμο η Δημοτική Αστυνομία σημαίνει πρόστιμο και κυνηγητό. Όμως δεν διάλεξε το ίδιο το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας αυτό το ρόλο. Αυτό χρειάζεται να αλλάξει και όχι να απολυθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, υπάλληλοι που μπορούν να ενδυναμώσουν υπηρεσίες αναγκαίες για το κοινωνικό σύνολο της πόλης και ιδιαίτερα για  τους φτωχούς, τους άστεγους, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους.

Οι κυβερνήσει για να επιβάλουν τις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας δυνάμωσαν τους μηχανισμούς καταστολής της Αστυνομίας και έπαιξαν το χαρτί του ρατσισμού για να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία της πολιτικής τους. Σπαταλάνε δισεκατομμύρια για φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης και ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα αντί να τα δίνουν για καλύτερες δημοτικές υπηρεσίες, για τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Στους Δήμους όχι μόνο δεν περισσεύει κανένας υπάλληλος αλλά χρειάζεται επί πλέον προσωπικό την ώρα που η κεντρική γραφειοκρατία φορτώνει με νέες αρμοδιότητες.

Είναι  ώρα να μπούμε σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που προχώρησαν σε λειτουργία της κάτω από εργατικό έλεγχο,  με απεργία διαρκείας σε όλους τους Δήμους  και καταλήψεις και με Γενική Απεργία από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ.

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964


Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Φασιστική επίθεση στα Γραφεία της Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας με απειλές κατά του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου


    -ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Αθήνα
    Φασιστική επίθεση στα Γραφεία της Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας με απειλές κατά του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου
    Φασιστοειδή προερχόμενα από το χώρο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε επίθεση στο Γραφείο της δημοτικής κίνησης « Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας»  στην Αιόλου 47. Το γραφείο στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου Αθήνας και  έχει παραχωρηθεί στην κίνηση  μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010, όταν εξελέγη δημοτικός  σύμβουλος ο Πέτρος Κωνσταντίνου.
    Τα φασιστοειδή άφησαν τα εμετικά συνθήματα τους με σπρέυ και με την απειλή «Πέτρο ήρθαμε». Η  αλήθεια είναι ότι ήρθαν μέσα στα σκοτάδια σαν ζόμπι που δεν μπορούν να αντικρίσουν το φώς, σαν μια συμμορία της νύχτας. Έχουν επιλέξει τα νυχτερινά χτυπήματα πότε σε στέκια και γραφεία οργανώσεων της αριστεράς και πότε κατά μεταναστών διότι το αντιφασιστικό κίνημα τους έχει απομονώσει.
     Έχουν δώσει άλλωστε πολλά διαπιστευτήρια ότι στηρίζουν τη κυβέρνηση και τους Τραπεζίτες, όπως πρόσφατα στήριξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ, την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, τις φοροαπαλλαγές στους φίλους τους  εφοπλιστές ,την ώρα που Οι Εργαζόμενοι και η νεολαία πληρώνουν δυσβάσταχτα χαράτσια.
    Φαίνεται ότι εγκαινιάζουν τη προεκλογική τους εκστρατεία για τον Δήμο της Αθήνας με φασιστικές επιθέσεις και απειλές κατά της αριστεράς. Αλώστε και στις προηγούμενες εκλογές είχαν επιτεθεί σε υποψηφίους της αριστεράς.
    Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας έχει στηρίξει αταλάντευτα τους αγώνες των εργαζόμενων τόσο των συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας, όσο και όλους τους εργαζόμενους  με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα του μνημονίου που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία, τις περικοπές στην παιδεία και την υγεία, που ξεσπιτώνουν κόσμο και τον στέλνουν να ζει στα παγκάκια και τα συσσίτια.
    Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ έχουν συγκρουστεί με την ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων που αναζητά στους μετανάστες τον αποδιοπομπαίο τράγο για τη χρεοκοπία των πολιτικών των μνημονίων. Διαδηλώσαμε ενάντια  στις επιθέσεις και τα μαχαιρώματα των χρυσαυγιτών στις γειτονιές,  τα πογκρόμ της Αστυνομίας και την συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη Χρυσή Αυγή. Είναι η δύναμη που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ενάντια στις πολιτικές ρατσισμού και καταστολής των κυβερνήσεων και για τις οποίες τα φασιστοειδή τρέχουν να δώσουν στήριξη επιτιθέμενο κατά των συνδικάτων και αγωνιστών της αριστεράς.
    Οι φασίστες δεν κατάφεραν να χτίσουν τάγματα εφόδου στις γειτονιές μετά την μαζική κινητοποίηση χιλιάδων στις γειτονιές, κινητοποίηση που κορυφώθηκε στις 19 Γενάρη στη κινητοποίηση «Αθήνα-πόλη αντιφασιστική».
    Καμιά φασιστική τρομοκρατία δεν μας σταματά. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ για να σώσουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στο πλευρό των εργαζομένων στους Δήμους ενάντια στις απολύσεις, στο πλευρό  των εκπαιδευτικών για να σώσουμε τα σχολεία της γειτονιάς, στο πλευρό  των εργαζομένων στη Πολυκλινική, το Γενικό Πατησίων, τη Παμμακάριστο, τα ΙΚΑ για να μην κλείσουν.  Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων και τους φασίστες στο πλευρό του εργατικού κινήματος.
    Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, τις δημοτικές κινήσεις, τα κόμματα της αριστεράς και τα συνδικάτα να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές φασιστικές επιθέσεις.
Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

   -ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ (30ου – 39ου Γυμνασίων και Λυκείων)




ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ (30ου – 39ου Γυμνασίων και Λυκείων)
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΤΣΟΧΑ 15-17)
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΗ ΩΡΑ 13:00

Μετά τις συμπτύξεις τμημάτων, την αύξηση ωραρίου, το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, προχώρησε μέσα στο καλοκαίρι στην συγχώνευση των σχολείων. Τα μέτρα αυτά θα πλήξουν την ποιότητα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης σε βάρος των μαθητών και θα επιδεινώσουν τις εκπαιδευτικές συνθήκες μέσα στις οποίες πραγματοποιείται η παιδαγωγική - διδακτική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί που στην συνέχεια θα μετακινηθούν υποχρεωτικά κι ίσως κινδυνέψουν με απόλυση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, γονείς, μαθητές, ένωση γονέων της περιοχής σε συστράτευση.
Να παρθούν ΤΩΡΑ πίσω οι συγχωνεύσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Γ’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Παράσταση Διαμαρτυρίας ενάντια στις Συγχωνεύσεις.

Παράσταση Διαμαρτυρίας ενάντια στις Συγχωνεύσεις.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 και ώρα 1.00 συναντιόμαστε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, ( Τσόχα 15-17 ) σε παράσταση διαμαρτυρίας για την επικείμενη συγχώνευση του 53ου και του 54ου Γυμνασίου -Λυκείου.

Καλούμε τους Καθηγητές, τους Γονείς και τους Μαθητές να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δείξουν την αντίθεσή τους στην σχεδιασμένη συγχώνευση.

Μην εφησυχάζετε , μην απογοητεύεστε , μην ωχαδερφίζετε
Μπορούμε, όλοι μαζί , να κρατήσουμε τα σχολεία της γειτονιάς μας ανοιχτά.

Είναι πράξη κοινωνικής και ατομικής ευθύνης η υποστήριξη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΊΟΥ
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 53ου ΚΑΙ ΤΟΥ 54ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ
 
 
 
 (Προωθούμε την είδηση στους γνωστούς μας.)
 

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ



Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση φέρνει στο προσκήνιο τα σχέδια της Κυβέρνησης για το «νέο» σχολείο: το πολυδύναμο και απρόσωπο σχολείο   με τα πολυπληθή τμήματα, όπου ο εκπαιδευτικός είναι απλά ένας στρατονόμος των παιδιών και όχι παιδαγωγός. Μας γυρνάνε πίσω σε τάξεις με τόσα πολλά παιδιά ώστε να καταργείται κάθε δυνατότητα του εκπαιδευτικού να δίνει χρόνο στο κάθε παιδί ξεχωριστά. Ψιλά γράμματα για τους τροϊκανούς με τα πριόνια που έφτιαξαν λογιστικά πρότυπα και όχι σχολικές μονάδες και όλα αυτά προσαρμοσμένα στις βάρβαρες περικοπές των δαπανών για την παιδεία και τις επιταγές της αγοράς.
Το δημόσιο σχολείο είναι κατάκτηση και κοινωνικό δικαίωμα όλων των παιδιών και δεν θα επιτρέψουμε να το σφαγιάσουν στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους προς την Τρόικα.
Να διαγραφεί το χρέος τους, όχι τα σχολεία μας!
Ειδικότερα στην περιοχή της Κυψέλης αποφασίζουν τις συγχωνεύσεις των Γυμνασίων και Λυκείων του σχολικού συγκροτήματος στη Βελβενδού (30ο με 39ο  Γυμνάσιο, 30ο  με 39ο  Λύκειο) όταν το μαθητικό δυναμικό των σχολείων στοιβάζεται σε αίθουσες που δε χωρά. Τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν με «προσωρινές» αυθαίρετες παρεμβάσεις, με στρίμωγμα καθηγητών και  των μαθητών 4 σχολείων σε αίθουσες χωρισμένες στη μέση με γυψοσανίδες, χωρίς κατάλληλο αερισμό και φωτισμό, χρήση του γυμναστηρίου και των υπογείων ως αιθουσών διδασκαλίας, έλλειψη τουαλετών κ.α. και τα Γυμνάσια με το απαράδεκτο καθεστώς της διπλοβάρδιας. Με τη συγχώνευση θα λειτουργούν 4 σχολεία στην πρωινή βάρδια αντί για 3 και δεν είναι δυνατό  900 μαθητές να χωρέσουν σε αίθουσες με χωρητικότητα 600 μαθητών. 
Εδώ και 20 χρόνια καθηγητές, γονείς και μαθητές αυτών των σχολείων μαζί με τη Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, την Ένωση Γονέων του 6ης  Κοινότητας του Δήμου Αθήνας παλεύουν για την αποσυμφόρηση του συγκροτήματος με την ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών στο οικόπεδο Κόκκερελ, Αγ.Αναργύρων και Λυδίας. Κρίθηκε κατάλληλο για σχολικός χώρος αρχικά το 1994, ομόφωνα από αρμόδια επιτροπή. Δεύτερη φορά κρίθηκε κατάλληλο το 2001 (20/3) και από δεύτερη επιτροπή και από όλες τις επόμενες. Στις 26/11/2001 με το αριθμ. ΕΓ32-Τ1/22756 έγγραφο του ΟΣΚ στα σχολεία ανακοινώθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση της παραπάνω έκτασης (2.956τμ) για την ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών.
  Μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις της Επιτροπής Φορέων και με την αρωγή του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων (σχετική απόφαση αρ.1514/22-12-2011), ομόφωνα η Βουλή προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία επιτρέπεται η ανέγερση του σχολικού κτηρίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Αντί αυτό να συμβεί το ΥΠΕΚΑ μπλοκάρει το θέμα, καταργώντας ψηφισμένο νόμο με το έτσι θέλω. Το οικόπεδο δεν αποτελεί δασική έκταση αλλά μια βραχώδη περιοχή, που δεν μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό δάσος είναι καταπατημένο προ πολλών ετών (18/4/91 έγγραφο ΥΠΕΧΩΔΕ προς Δ/νση Πολ/μιας Αθηνών για κατεδάφιση). Τα αυθαίρετα κτίσματα υπάρχουν ακόμα.   
  Ίσως αυτό ανάγκασε τον Υπουργό Παιδείας και τον Περιφερειάρχη Εκπ/σης Αττικής να λύσουν τα προβλήματα, συγχωνεύοντας τα σχολεία, τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας με απόφασή του από το Φλεβάρη είναι αντίθετο στις συγχωνεύσεις σχολείων. Αποτελεί θράσος και καταπάτηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας η επίκληση μιας απόφασης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αθήνας που δεν έχει παρθεί! Προσπαθούν να εξαφανίσουν τη λύση για μια περιοχή υποβαθμισμένη και πολυπληθή, με μαθητικό δυναμικό που χρειάζεται αντισταθμιστική αντιμετώπιση και ευκαιρίες μόρφωσης λόγω της πολυπολιτισμικότητάς του και της προέλευσης από εργατικές και λαϊκές οικογένειες που μαστίζονται από την  ανεργία και τη φτώχεια.
Το σχολεία της γειτονιάς είναι κύτταρο της δημόσιας παιδείας, που είναι κοινωνικό αγαθό, είναι κύτταρα ζωής και ανάσας για τις γειτονιές μας  και δεν θα επιτρέψουμε να τα διαλύσουν.