Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Κύριε Καμίνη, ΟΧΙ μουσικές φιέστες για τις «λευκές νύχτες» της μαύρης εκμετάλλευσης



 ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 Κύριε Καμίνη, ΟΧΙ μουσικές φιέστες για τις «λευκές νύχτες» της μαύρης εκμετάλλευσης 

Η απόφαση της Περιφέρειας να σύρει με το ζόρι τους εμποροϋπαλλήλους σε εξοντωτικά ωράρια εργασίας το Σάββατο 28 Δεκέμβρη παρά την ριζικά αντίθετη στάση των σωματείων εργαζόμενων είναι μια ευθεία εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων της Αθήνας.
Το μόνο που έλειπε σε αυτήν την παράφωνη αντεργατική απόφαση ήταν να μετατραπούν οι λιγοστές ώρες ανάπαυσης σε «λευκές νύχτες» των εργοδοτών με μουσική κάλυψη από τον Δήμο της Αθήνας.
Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης επιλέγει να προσθέσει τον εαυτό στην αντεργατική «Τρόικα» πλάι στον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας και τη Περιφέρεια Αττικής. Τα προεκλογικά γκάζια πατάνε εργασιακά  δικαιώματα δήθεν για να «μπει μπροστά η ανάπτυξη»!
Η τεχνητή αναπνοή πάνω στο πτώμα του ιστορικού κέντρου εξ αιτίας της κρίσης του καπιταλισμού είναι η αυταπάτη που κουβαλάνε για το πώς θα βγούμε από τη κρίση. Στη πράξη ενισχύουν τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοκαταστηματάρχες που ρήμαξαν τις ζωές των εργαζόμενων αλλά και οδήγησαν στο κλείσιμο χιλιάδων μικροκαταστημάτων. Αν οι μισθοί δεν αυξηθούν, αν οι εργαζόμενοι δεν βρουν δουλειά, οι νύχτες και οι μέρες θα είναι μαύρες για όλους, όχι μόνο για τους άστεγους και τους πεινασμένους της πόλης.
Οι μουσικοί του Δήμου της Αθήνας δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται σε αυτή τη μακάβρια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στο δικαίωμα στη ξεκούραση το σαββατόβραδου για χιλιάδες υπαλλήλους.
Χρειάζεται περισσό θράσος αυτοί που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να τους ζητάνε πρώτα να δουλεύουν τις Κυριακές και μετά και σε λευκά Σάββατα.
Φτάνει πια!
 Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας