Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Απαράδεκτη στοχοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Θ. Μπαλασόπουλου από Δήμαρχο Γ.Καμίνη



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αιόλου 47, 5ος όροφος.Τηλ.2103232871, 6932828964
Αθήνα 9/07/2013
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας:

Απαράδεκτη στοχοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Θ. Μπαλασόπουλου από Δήμαρχο Γ.Καμίνη

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στοχοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του προέδρου της Θέμη Μπαλασόπουλου και της απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους με αφορμή τη ρίψη ενός μπουκαλιού νερού από αγανακτισμένους υπό απόλυση εργαζόμενους.
Οι ενέργειες του Δήμαρχου Αθήνας κ.Γ.Καμίνη δεν συνάδουν με τις αναγκαίες πράξεις στήριξης ενός αγώνα για την σωτηρία χιλιάδων θέσεων εργασίας και δημοτικών υπηρεσιών που απειλούνται άμεσα από τα επιτελεία των Τροϊκανών της κυβέρνησης. Είναι μεθοδεύσεις απεργοσπασίας και κατασυκοφάντησης  ενός δίκαιου αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και την πρόσβαση χιλιάδων δημοτών σε υπηρεσίες ζωτικής σημασίας.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα  ο κ.Γ.Καμίνης να προβοκάρει τον αγώνα των εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων παραδίδοντας τους για σφαγή επειδή προπηλακίστηκε από οργισμένους εργαζόμενους.
Το ποιος ευθύνεται για την οργή τους θα έπρεπε να το γνωρίζει καλά: είναι η ίδια η κυβέρνηση των απολύσεων που κάνει σκόνη τα δικαιώματα αλλά και το όνειρα χιλιάδων νέων εργαζόμενων φέρνοντας τους μπροστά στο φάσμα να βρεθούν καταχρεωμένοι στις Τράπεζες με υποθηκευμένα τα σπίτια τους. Την οργή των εργαζόμενων δεν τη δημιούργησε λοιπόν καμία συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τις τοποθετήσεις της στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Ο ίδιος ο Δήμαρχος δυστυχώς διαλέγει να συστρατευτεί με την κυβέρνηση των απολύσεων προκαλώντας απογοήτευση σε όσους τον στήριξαν και θυμό στους εργαζομένους που αγωνίζονται. Έχει στηρίξει ανοικτά την κυβέρνηση και τα Μνημόνια. Έχει στραφεί κατά των απεργών και διαδηλωτών προωθώντας ακόμη και νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων. Έχει στείλει στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΠΟΠ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ για να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κάλεσαν!
Όσο, λοιπόν ο Δήμαρχος Αθήνας κ.Γ.Καμίνης στηρίζει την κυβέρνηση και τα μνημόνια της τόσο θα είναι εκτεθειμένος στην οργή και την αγανάκτηση των εργαζόμενων. Το να είσαι εκλεγμένος Δήμαρχος  δεν σε τοποθετεί στο απυρόβλητο ούτε της κριτικής, ούτε και της οργής. Πολύ περισσότερο δεν σε νομιμοποιεί να στρέφεσαι με υπεροψία κατά των συνδικάτων που παλεύουν και να στηρίζεις την απεργοσπαστική εκστρατεία του Σαμαρά.
Το κρίσιμο ζήτημα λοιπόν που διακυβεύεται  δεν είναι «ποιος πέταξε το μπουκάλι νερού στο Δήμαρχο» αλλά αν επιτέλους τώρα που η κυβέρνηση καταστρέφει τις δημοτικές υπηρεσίες και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους θα βρεθεί ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης στο πλευρό τους. Θα κάνει αυτό το βήμα η θα παραμείνει πιστός στην δικομματική Τρόικα εσωτερικού μέχρι τέλους;
Οι εργαζόμενοι δίνουν μεγάλες μάχες στους δήμους, την ΕΡΤ, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, στον ιδιωτικό τομέα και χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας.