Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Όχι στις απολύσεις τους Δήμους, απεργία διαρκείας και καταλήψεις μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ!



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα 5/07/2013


Όχι στις απολύσεις τους Δήμους, απεργία διαρκείας και καταλήψεις μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ! 


Οι  απολύσεις των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας  μέσω της μετακίνησης τους στην  ΕΛΑΣ , κάτι που ζητούσαν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στηρίζοντας το δυνάμωμα της  καταστολής και του ρατσισμού, είναι το πρώτο βήμα για μαζικές απολύσεις από όλες τις κατηγορίες υπαλλήλων στις δημοτικές υπηρεσίες που θα οδηγήσει στην συρρίκνωση και την διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής μετά το λουκέτο και τις  μαζικές απολύσεις στην ΕΡΤ, τις απολύσεις εκπαιδευτικών μέσω των συγχωνεύσεων, τις απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα στα Τσιμέντα Χαλκίδας, τον Κατσέλη κα.

Οι  μνημονιακοί οικονομικοί δολοφόνοι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούνται να προχωρήσουν σε κανένα μέτρο συνεννόησης με την Τρόικα για να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Μια κυβέρνηση που εκφράζει μια μειοψηφία μεγαλοκαρχαριών του πλούτου, τραπεζιτών, βιομήχανων και εφοπλιστών έχει το θράσος να διαλύει υπηρεσίες αναγκαίες για τους φτωχούς και τους αναξιοπαθούντες σαν κι αυτές που επιχειρούν να προσφέρουν οι Δήμοι μετά τις βάρβαρες περικοπές πάνω από 60% της κρατικής επιχορήγησης.

Αυτές τις περικοπές μνημονιακοί Δήμαρχοι, όπως ο Γ.Καμίνης στην Αθήνα, επιχείρησαν να τις «αντισταθμίσουν» με ένα πόλεμο χαρατσιών και προστίμων σε βάρος των δημοτών στο όνομα του ευπρεπισμού και της νομιμότητας οδηγώντας σε απελπισία κατοίκους και μικρομαγαζάτορες της πόλης. Επίσης ο Καμίνης έκανε πλάτες στις μνημονιακές κυβερνήσεις με στήριξη των αστυνομικών μέτρων κατά των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και των  ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας της ΕΛΑΣ.  

Γι αυτό και για τον περισσότερο κόσμο η Δημοτική Αστυνομία σημαίνει πρόστιμο και κυνηγητό. Όμως δεν διάλεξε το ίδιο το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας αυτό το ρόλο. Αυτό χρειάζεται να αλλάξει και όχι να απολυθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, υπάλληλοι που μπορούν να ενδυναμώσουν υπηρεσίες αναγκαίες για το κοινωνικό σύνολο της πόλης και ιδιαίτερα για  τους φτωχούς, τους άστεγους, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους.

Οι κυβερνήσει για να επιβάλουν τις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας δυνάμωσαν τους μηχανισμούς καταστολής της Αστυνομίας και έπαιξαν το χαρτί του ρατσισμού για να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία της πολιτικής τους. Σπαταλάνε δισεκατομμύρια για φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης και ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα αντί να τα δίνουν για καλύτερες δημοτικές υπηρεσίες, για τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Στους Δήμους όχι μόνο δεν περισσεύει κανένας υπάλληλος αλλά χρειάζεται επί πλέον προσωπικό την ώρα που η κεντρική γραφειοκρατία φορτώνει με νέες αρμοδιότητες.

Είναι  ώρα να μπούμε σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που προχώρησαν σε λειτουργία της κάτω από εργατικό έλεγχο,  με απεργία διαρκείας σε όλους τους Δήμους  και καταλήψεις και με Γενική Απεργία από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ.

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964