Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!



ANTAΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Όχι στη κινητικότητα-διαθεσιμότητα- απολύσεις- στους Δήμους
Όχι στη μετακίνηση-διάλυση του Πνευματικού-Αθλητικού Ευελπίδων
Όχι στις συγχωνεύσεις κλεισίματα των σχολείων, τη κατάργηση τομέων στα τεχνικά σχολεία  και τις απολύσεις εκπαιδευτικών
Όχι στο κλείσιμο του Γενικού Πατησίων, της Πολυκλινικής, του Σπηλιοπούλειου, του ΙΚΑ Δροσοπούλου
Όχι στη συρρίκνωση του Γηροκομείου Αθηνών
Το κλείσιμο του Πνευματικού-Αθλητικού Ευελπίδων είναι άλλη μία μαχαιριά στις ατέλειωτες περικοπές που ρημάζουν τη καρδιά των αθηναϊκών συνοικιών. Χέρι-χέρι ο Δήμαρχος Καμίνης μαζί με τους υπουργούς της δικομματικής πριονίζουν τις κοινωνικές δομές, τα σχολεία και τα νοσοκομεία, αφήνοντας πίσω έρημη Γη για να απλώσουν τα χέρια τους οι εργολάβοι της «νέας Αθήνας», της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, των κορακιών του real estate. Είναι το «αναπτυξιακό όραμα» που ανθίζει κυριολεκτικά πάνω στη καταστροφή των δημόσιων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, που προκαλούν οι κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων για χάρη της αποπληρωμής του χρέους στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα, το ΔΝΤ, της στήριξης των Τραπεζιτών και των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου.


Η διάλυση του  Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου στην Ευελπίδων είναι κομμάτι της ίδιας κυβερνητικής πολιτικής που επιδιώκει να διώξει εκατοντάδες παιδιά από τη περιοχή, με τις συγχωνεύσεις σχολείων, όπως αυτά της Κυψέλης, του 30ου κ΄ 39ου Γυμνασίου κ΄ Λυκείου. Οι συγχωνεύσεις χτυπάνε επίσης  το 5ο κ΄ 46ο Λύκειο, το 53ο κ΄ 54ο  Γυμνάσιο κ΄ Λύκειο, το 70ο  κ΄ το 43ο  Γυμνάσιο ενώ καταργείται το 6ο Εσπερινό Γυμνάσιο. Καταργούν τομείς στην τεχνική εκπαίδευση πετώντας στο δρόμο τους εκπαιδευτικούς ενώ  ρίχνουν χιλιάδες μαθητές βορά στους ιδιώτες.
Την ίδια ώρα, οι μαζικές  απολύσεις στο Δήμο με αρχή την κινητικότητα-μεταφορά του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ(!)  είναι μια εφιαλτική εφαρμογή της εξίσωσης «κλείνουν  σχολεία-ανοίγουν φυλακές» καθώς ένα μέρος των απολυμένων το προορίζουν ως δεσμοφύλακες! Τα σχολεία μένουν αφύλακτα μετά τις απολύσεις των φυλάκων.
Την καταστροφή συμπληρώνει ο φασίστας Υπουργός Α. Γεωργιάδης που πουλάει φτηνό τσαμπουκά στα συνδικάτα εργαζόμενων Υγείας, βάζοντας τα ΜΑΤ να τον συνοδεύουν σε εισβολές στις κλινικές, όπως στο Αττικό. Εξάγγειλε την ισοπέδωση της πρόσβασης στα νοσοκομεία με το κλείσιμο 6 νοσοκομείων τον Αύγουστο, τρία από αυτά στην Αθήνα δηλ. του Γενικού Πατησίων, της Πολυκλινικής και του Σπηλιοπούλειου. Το ΙΚΑ Δροσοπούλου ακολουθεί. Ιατρεία του Δήμου παραμένουν κλειστά πάνω από δύο χρόνια. Η συρρίκνωση του Γηροκομείου Αθηνών, με τις περικοπές που επιβάλλει η διοίκηση του και  τους απλήρωτους εργαζόμενους είναι μια πρόκληση σε βάρος των ηλικιωμένων που δεν βρίσκουν αποκούμπι στα γερατιά τους.
Απέναντι σε αυτή την άθλια πολιτική, που φορτώνει τη χρεοκοπία των Μνημονίων στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας της πόλης, που στοχοποιεί τους μετανάστες και τους μετατρέπει σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία τους, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δείχνουν το δρόμο: κατάληψη και εργατικός έλεγχος. Ενάντια  στις καταστροφικές πολιτικές τους παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων, των εκπαιδευτικών και των φορέων της γειτονιάς και διεκδικούμε να παραμείνει ανοικτό το Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο της Ευελπίδων. Κανένα κλείσιμο, καμία μεταφορά! Άμεση παρέμβαση στον διεκδικητή του χώρου Υπουργό Δικαιοσύνης να αναστείλει τις αξιώσεις του. Δημιουργία νέου Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου στη περιοχή των Πατησίων και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.
Στηρίζουμε την απεργία την Τετάρτη 24 Ιούλη και  τον αγώνα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία του Γενικού Πατησίων και Πολυκλινικής ενάντια στα κλεισίματα. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και την απεργία διαρκείας στην εκπαίδευση από το Σεπτέμβρη που έχει αποφασίσει η ΟΛΜΕ.
Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΠΟΠ-ΟΤΑ να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας για να μην εφαρμοστούν οι απολύσεις του πολυνομοσχεδίου. Να δώσουν συνέχεια στους μεγάλους απεργιακούς αγώνες και καταλήψεις κατά του πολυνομοσχεδίου, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας που θα διαλύσει τις δημοτικές υπηρεσίες.
Είναι ώρα να θάψουμε το άταφο σώμα της δικομματικής κυβέρνησης-παρωδία πριν ρημάξει τις ζωές μας!