Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Όχι στο κλείσιμο του Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων



Όχι στο κλείσιμο του Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων

Λέμε «ΟΧΙ» γιατί:

          Αποτελεί χώρο άθλησης και πολιτισμού για τους κατοίκους στη Κυψέλη, το Γκύζη και το Πολύγωνο. Απολύτως απαραίτητος τις μέρες που ζούμε……

         Αποτελεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για το 38ο Γυμνάσιο και Λύκειο. Χώρος εκδηλώσεων για ωδεία, νηπιαγωγεία κλπ που λειτουργούν στην περιοχή.

         Αποτελεί ένα δημόσιο χώρο, επικοινωνίας και παιχνιδιού για τους κατοίκους της περιοχής – ιδιαίτερα τους νέους - όπως επίσης και δίαυλος επικοινωνίας  μεταξύ 6ου και 7ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων

• ‌      Η εξυπηρέτηση των κατοίκων από τα δημοτικά γυμναστήρια Κυψέλης και Λ. Αλεξάνδρας, που προτείνεται από το Δήμο, συνεπάγεται σημαντική επιβάρυνση του προγράμματος και των οικονομικών των πολιτών. Τονίζεται η απουσία απευθείας λεωφορειακής γραμμής που να συνδέει το άλσος Ευελπίδων με την Κυψέλη και τη Λ. Αλεξάνδρας. 

 • ‌     Η γειτνίαση «σε απόσταση αναπνοής» των σχολικών αιθουσών, με τις αίθουσες και τα γραφεία των δικαστηρίων, θέτει θέματα ασφάλειας για τους μαθητές του 38ου γυμνασίου και λυκείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τα σχέδια του Δήμου για παραχώρηση του Κέντρου στα Δικαστήρια. Από τις 11-7-2013, η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε τον αποκλεισμό του Πνευματικού – Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων 18, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το «πρώτο βήμα» για την αλλαγή της χρήσης του, με τη μεταφορά του εξοπλισμού του.

Ο αποκλεισμός δεν αποτελεί μόνο ένα μέσο πίεσης προς την δημοτική αρχή, αλλά και μια προσπάθεια το Κέντρο να συνεχίσει να είναι ένας ζωντανός χώρος άθλησης και πολιτισμού. Με τακτικές λαϊκές συνελεύσεις οι κάτοικοι ενημερωνόμαστε, προγραμματίζουμε τις δράσεις μας,  οργανώνουμε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις αποδεικνύοντας εμπράκτως την αγάπη μας για το συγκεκριμένο χώρο.

Απευθύνουμε κάλεσμα για ενεργό συμμετοχή όλων των κατοίκων, συλλογικοτήτων και φορέων της περιοχής στον αποκλεισμό – υπεράσπιση του Πνευματικού – Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων 18.  Για να μην περάσουν τα σχέδια του Δήμου Αθηναίων και της Δημοτικής Αρχής του Γ. Καμίνη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΚΥΖΗ – ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ – ΚΥΨΕΛΗ
https://www.facebook.com/ Όχι Στο Κλεισιμο Του Αθλητικου Κεντρου Ευελπιδων