Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ενημέρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο 25/7/2013



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Ενημέρωση από Δημοτικό Συμβούλιο 25/7/2013

Στα εντός ημερησίας διάταξης:
-Καθαρή νίκη της λαϊκής συνέλευσης Γκύζη-Αμπελοκήπων όπου μετά τον αποκλεισμό του Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων ανάγκασαν τον ΟΠΑΝΔΑ να ανακαλέσει τη πολιτική κλεισίματος και να προχωρήσει στην ανανέωση της μίσθωσης του κτιρίου γα 5 χρόνια από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.  Το ευτράπελο είναι ότι ο στρατός ζητούσε θέσεις πάρκινγκ ως αντάλλαγμα για να συνεχίσει την μίσθωση! Στο τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου δήλωσε ότι θα εξετάσουν την περίπτωση απαλλοτρίωσης του οικήματος.
-Στο θέμα των συγχωνεύσεων πέρασε η απόρριψη των προτάσεων του Αρβανιτόπουλου με εξουσιοδότηση του Δημαρχου να προχωρήσει σε διάβημα για την μεθόδευση του Υπουργείου να υφαρπάξει ανύπαρκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(παρουσίασα το «ΦΕΚ» και το κατέθεσα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας νομικά μέτρα κατά του Αρβανιτόπουλου)
-Στο ζήτημα της αξιολόγησης των δομών του Δήμου και του προϋπολογισμού τάχθηκα κατά. Ο Δήμαρχος και ο Γραμματέας επιχείρησαν να ωραιοποιήσουν την στάση του Δήμου ως πρωτοπόρα στην αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας και χρηστής διαχείρισης. Στη πράξη πρόβαλαν τη στήριξη τους στα Μνημόνια και τη προσαρμογή στις περικοπές ως επιτυχία! «Ενώ εμείς κάναμε προσαρμογές οι άλλοι δεν κάνανε συγχωνεύσεις» δήλωσαν. Ξέχασε τις άγριες περικοπές, τις  3000 αριθμό μείωση του προσωπικού. Μάλιστα ο Καμίνης σε συνολικότερη τοποθέτηση έβαλε το ζήτημα ότι δεν εξαρτόμαστε από το Υπουργείο εννοώντας ότι αναζητούμε άλλους τρόπους λειτουργίας(ΕΣΠΑ, ΜΚΟ). Επέμεινα ότι είναι λάθος ο προσανατολισμός στην αποδοχή της αποπληρωμής του χρέους προς ΕΚΤ και ότι χρειαζόμαστε άλλη αντικαπιταλιστική πολιτική με προτεραιότητες τις κοινωνικές ανάγκες. Με 10% ποσοστό στα λεφτά που πέταξαν στη μαύρη τρύπα των Τραπεζών θα τις καλύπταμε επαρκώς.
Στην αξιολόγηση των δομών περιέχοντας και προτάσεις με τις οποίες διαφώνησα συγκεκριμένα:
α.Τιτλοποίηση των ανείσπρακτων οφειλών με παραχώρηση των δικαιωμάτων σε εταιρία μετά από διεθνή διαγωνισμό! Δηλ κυνηγητό με πιέσεις και εκβιασμούς που οδηγούν ακόμη  σε αυτοκτονίες σε όποιον χρωστάει
β. Κατάργηση των σχολικών επιτροπών με αποκλεισμό των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών από τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.
γ. Αντικίνητρο διατήρησης κλειστών ακινήτων με καταβολή του 40% των τελών. Χαράτσωμα κανονικό.
δ. Αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων από 0,55 στο 1%.
Η λογική της αύξησης των τελών αντι της διεκδίκησης των ΚΑΠ είναι το αποτέλεσμα τέτοιων προτάσεων
Αφού με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου ότι στο Διαδύκτιο αναφέρεται ότι μου ασκήθηκε δίωξη για τις δηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ κατά των εκτελέσεων των αλβανών δραπετών αποχώρησα για άμεσες οδηγίες καθώς μου ανέφρε ότι η άσκηση δίωξης έχει συνέπειες για αυτόφωρη σύλληψη(δεν το πίστεψα αλλά πειθάρχησα).

Στα προ ημερησίας διάταξης ο Καμίνης υπεράσπισε την απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου της Χρυσής Αυγής. Η παράταξη Κακλαμάνη στήριξε την Χρυσή Αυγή.
1.Έβαλα το ζήτημα της συνέχισης των αγώνων κατά του πολυνομοσχέδιου με στόχο να μην εφαρμοστούν οι απολύσεις, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις
-Όχι στο κλείσιμο των νοσοκομείων Γ.Πατησίων, Πολυκλινικής, Σπηλιοπούλειου και ΙΚΑ Δροσοπούλου στο Κέντρο της Αθήνας.
-Καμιά αποδοχή των απολύσεων στο Δήμο της Αθήνας. Τα ψέματα Δένδια με την μετάταξη στην ΕΛΑΣ την ώρα που ανακοίνωσε μείωση 6300 οργανικών θέσεων στην ΕΛΑΣ.
Πρόταση για στήριξη των αγώνων που ξεδιπλώνονται με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης για να σώσουμε τις υπηρεσίες.
Διαγραφή του χρέους, έξοδο από ΕΕ και ευρώ, κρατικοποίηση των Τραπεζών
2.Στήριξη του αγώνα  της ΕΡΤ με αναμετάδοση από τον 984 του ραδιοφωνικού προγράμματος και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του λινκ μετάδοσης της ΕΡΤ
3.Αντίθεση με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ως μέτρο ενίσχυσης των μεγαλοκαταστηματαρχών και των πολυεθνικών.
4. Κόντρα με την γκαιμπελική ρατσιστική προπαγάνδα των συσσιτίων και επίθεση στον Κακλαμάνη για τη κάλυψη της παράταξης του στη Χρυσή Αυγή ότι την ώρα που οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται αυτός ψηφίζει πολυνομοσχέδια που σπέρνουν απολύσεις και φτώχεια. Ενώ το κέντρο της Αθήνας ρημάζει, η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του ρατσισμού και του νόμου και τάξης που τροφοδοτεί τη ΧΑ.

 Πέτρος; Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας