Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αυταρχικός κατήφορος Καμίνη-ΔΗΜΑΡ σε βάρος συνδικαλιστών στο Δήμο Αθήνας


H ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζόμενων του Δήμου της Αθήνας εκ μέρους του Δημάρχου Γ.Καμίνη σε συνεννόηση με το αντιδήμαρχο καθαριότητας Α.Βαρελά με τη παραπομπή σε ΕΔΕ συνδικαλιστών που συμμετείχαν στις καταλήψεις κατά της διαθεσιμότητας  είναι ενέργεια πλήρους συστράτευσης με την ατζέντα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που στοχοποιεί τα συνδικάτα και τις απεργίες για αν επιβάλει τα Μνημόνια της φτώχειας, της ανεργίας και των περικοπών.
Η συμμετοχή των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων στις καταλήψεις κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που κάλεσαν η ΠΟΠ-ΟΤΑ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν ήταν ποινικό αδίκημα η απειθαρχία σε εντολές της διοίκησης αλλά αγώνας για να σωθούν οι υπηρεσίες από τις απολύσεις που θα διαλύσουν τις δημοτικές υπηρεσίες.
Την ώρα που η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για τις νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις 25.000 εργαζομένων στο Δημόσιο που θα ρημάξουν τις υπηρεσίες, την ώρα που τα συνδικάτα βαδίζουν σε νέο γύρο αντιπαράθεσης, η παράταξη Γ.Καμίνη, συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επιτίθεται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Αθήνας Γ.Καμίνης ποινικοποιεί τη δράση των συνδικάτων προσθέτοντας αρνητικά παράσημα στον εαυτό του ως τέως Συνήγορος του Πολίτη και νυν διώκτης κάθε συνδικαλιστικής δράσης.
Καλούμε σε διακοπή της απαράδεκτης ΕΔΕ που στρέφεται κατά της ελεύθερης συνδικαλιστικής  δράσης.
Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ στο Δήμο της Αθήνας ας διαλέξουν με ποιόν είναι: με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους η με τους υπουργούς της λιτότητας και των απολύσεων;
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη για να υπερασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις.

 Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας