Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


Η επίθεση στη κατάληψη Λέλας Καραγιάννη στη Κυψέλη αντιμετωπίστηκε με οργή και χλευασμό από τους κατοίκους της περιοχής. Το χυδαίο θέατρο του Δένδια ξεπέρασε κάθε όριο επιλέγοντας την ώρα της Λαϊκής για να κάνουν ως ΕΚΑΜ επίδειξη τσαμπουκά σε άλλον ένα αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο χώρο.
            Οι υστερικές κραυγές Δένδια ότι θα πατάξει τις εστίες «ανομίας» δείχνοντας με το δάχτυλο τις καταλήψεις προκαλούν οργή όταν «νόμος και τάξη» για τη τρικομματική κυβέρνηση είναι η εξαθλίωση των Μνημονίων, η μαζική ανεργία και η φτώχεια. Χρειάζεται απύθμενο θράσος και υποκρισία να παριστάνουν τους υπερασπιστές της δημόσιας περιουσίας από τους καταληψίες όταν οι νέες ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, του ΟΣΕ, του ΤΤ ανοίγοντας τη πόρτα για ένα φαγοπότι ολίγων και σκάνδαλα καραμπινάτα.
            Για άλλη μια φορά οι επιθέσεις της Αστυνομίας στις καταλήψεις στη Βίλα Αμαλία και στη Σκαραμαγκά, η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ άνοιξαν το δρόμο για ρατσιστικές επιθέσεις που οδήγησαν στη δολοφονία του Αφγανού μετανάστη στο Πεδίο του Άρεως, εκεί δηλαδή που η Αστυνομία του Δένδια παριστάνει τους τιμωρούς του παραεμπορίου. Πόσα άλλα μικρομάγαζα θα εξαφανίσουν τα γιγαντιαία πολυκαταστήματα τύπου Μόλ με τις ευλογίες των κυβερνήσεων που βάζουν χέρι στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων πιέζοντας μάλιστα για κυριακάτικη δουλειά;
Αυτοί που καταπάτησαν και έκλεισαν τη Παιδική Χαρά του Αγίου Παντελεήμονα για το Δένδια είναι προφανώς οι σύμμαχοι του στη περιοχή.
Ο Δήμαρχος Καμίνης μετά τη επίθεση στη Αγορά της Κυψέλης που τη μετατρέπει σε έρημο τόπο, για άλλη μια φορά επέλεξε να στηρίξει ένα αστυνομικό σχέδιο καταστολής των ελεύθερων χώρων κάνοντας πλάτες στο Δένδια και το Σαμαρά. Τι αξία έχουν οι τοποθετήσεις ότι «θα χτιστεί σχολείο» στο χώρο της βίλα Αμαλίας όταν σχολεία δεν χτίζονται, όπως το 32-39 στο οικόπεδο Κόκκερελ,  σε περιοχές όπου τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί έχουν το αποκλειστικό «προνόμιο» σε όλη την επικράτεια να κάνουν διπλοβάρδια; Αλήθεια, ο ένας και μοναδικός καταπατητής αυτού του οικοπέδου είναι «νόμιμος» και οι καταληψίες είναι «άνομοι»;
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να συνεδριάσει έκτακτα και να απαιτήσει να τερματιστούν οι επιχειρήσεις σκούπα σε βάρος των ελεύθερων χώρων και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες με παύση κάθε δίωξης.