Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

«Δεν τρομάζουν οι απεργοί του ΜΕΤΡΟ από την επίταξη του Σαμαρά και του Χατζηδάκη Γενική Απεργία συμπαράστασης μέχρι τη νίκη!



Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Δεν τρομάζουν οι απεργοί του ΜΕΤΡΟ  από την επίταξη του Σαμαρά και του Χατζηδάκη
Γενική Απεργία συμπαράστασης μέχρι τη νίκη!

Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση πανικόβλητη, παραδομένη στα πιο βρόμικα συμφέροντα των Τραπεζιτών, των μεγαλοκαρχαριών και της Τρόικα , η οποία έφτασε να προχωρήσει σε επίταξη των απεργών. Την στρίμωξαν οι απεργοί που δεν λύγισαν μπροστά στα χυδαία τελεσίγραφα για να σπάσουν την απεργία τους και να παραδώσουν τους μισθούς και το συνδικάτο τους στ χέρια των χασάπηδων των δικαιωμάτων των εργατών. 
Τα ΜΑΤ δε θα μπορέσουν να ξαναβγάλουν στις ράγες το ΜΕΤΡΟ. Η καταστολή δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη μπάς και τρομάξουν και αναδιπλωθούν οι απεργοί. Δεν θα της κάνουν τη χάρη. Ήδη, η απεργία γενικεύεται και στα άλλα συγκοινωνιακά μέσα.
Μια κυβέρνηση ετοιμόρροπη και διεφθαρμένη δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιτάσσει απεργούς . Ας επιτάξει τα χαμόγια της λίστας Λαγκάρντ αντί να κάνει πλάτες στους Τροϊκανούς δολοφόνους με το πριόνι που απειλούν τις δουλειές, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη παιδεία και την υγεία.
Ώρα τα συνδικάτα να καλέσουν Γενική Απεργία για να διώξουμε την άθλια συγκυβέρνηση.
Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να στηρίξει την απεργία, να καταγγείλει την επίταξη και αν βρεθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων για την ανατροπή των μνημονίων της φτώχειας και της εξαθλίωσης.»